Session POMOC – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Session POMOC – PHP – Fórum – Programujte.comSession POMOC – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Vucek0
Duch
3. 7. 2007   #1
-
0
-

Dobry den prosím kdo by mi vytvoril soubor potrebny k autorizaci prihlaseni?potrebuju to do meho systému.

Potreboval bych:

-Pomocí session
-Aby po zavreni prohlizece se session smazal
-Aby se po vyvolani urcite promene zobrazil nick prihlaseneho
-Zabezpeceni a overovani jesti se prislusny nick a heslo jsou evidovany v databazy jestli ne tak aby nahodily ze je jmeno nebo heslo spatne
-Aby se zadna cizi osoba nedostala do administracniho centra

Udaje potrebne k naprogramovani:

-zde mate samotny login(pokud chcete i obrazky tak napiste ale pochybuju): http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/83635/login.php_1.13KB.html
-prihlasovaci udaje na na mim pc: stroj: localhost heslo: zadne neni nadefinovano uziv. jmeno: root
- v databazy se polozky potrebne k prihlaseni jmenuji: nick a password
-tabulka se jmenuje: registered
-databaze se jmenuje: exzenie

tak prosim pomozte mi pokud by se nejakej programator nudil mohl by to prosim pro mne naprogramovat?jakekoli dalsi udaje anebo cokoli jineho piste sem do fora...ja vim prijde mi to trapne ale jeste v tom zacinam a potrebuju pomoc.DEKUJI ZA VSE

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
3. 7. 2007   #2
-
0
-

Noo hodně pochybuju že ti to někdo jen tak nakodí. Zkus to udělat sám a když ti něco nebude fungovat tak sem hoď ten kód a někdo ti s tím určitě poradí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
4. 7. 2007   #3
-
0
-

To Vucek: Co já vím, session se po zavření prohlížeče sami smaží

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Vucek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
4. 7. 2007   #4
-
0
-

ja mam prave problem s tim ze session nechapu a neumim je :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
4. 7. 2007   #5
-
0
-

No kamo. Tymto si kazdy z nas musel prejst sam. Obdobie ucenia boli. Tak makaj a uc sa :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vucek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
4. 7. 2007   #6
-
0
-

<?
if(isset($_POST['nick'])) $nick = $_POST['nick'];
if(isset($_POST['password'])) $password = $_POST['password'];

if($nick != "" && $password !=""):
$data=$s->sql_dotaz("exzenie","select * from registered where nick='".$nick."' && password='".$password."'",$spojeni);

if($data[0]["id"]!=""):
Session_Start();
$_SESSION['auth'] =
Array(
's_id' => $data[0]["id"],
's_nick' => $nick,
's_password' => $password
);
else:
$err="Tento e-mail, nebo zadané heslo, není v našem systému registrováno";
endif;
else:
$err="Musíte vyplnit obě pole";
endif;


Session_Start();

if (IsSet($_SESSION['auth'])): // Uživatel je přihlášen
$s_nick = $_SESSION['auth']['s_nick'];
$s_password = $_SESSION['auth']['s_password'];
$s_pracovnik_id = $_SESSION['auth']['s_id'];
elseif(IsSet($_SESSION['auth_klient'])):
// klient je ověřen
else: // uzivatel neni prihlasen
include($forms_path."index.php");
exit;
endif;

if(isset($_GET["odhlasit"])):
session_destroy();
header ("Location: ".$url."");
endif;
?>

mam tento zdroj a pise mi to furt


Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:\Users\engine\Desktop\Web\WEB\eXzeNie\login.php:9) in C:\Users\engine\Desktop\Web\WEB\eXzeNie\auth.php on line 24

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:\Users\engine\Desktop\Web\WEB\eXzeNie\login.php:9) in C:\Users\engine\Desktop\Web\WEB\eXzeNie\auth.php on line 24

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
4. 7. 2007   #7
-
0
-

To bude tym, ze na tom mieste nema session_start(); vobec co robit :) To musi byt pred prvym vstupom. Najlepsie na 1. riadku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vucek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
4. 7. 2007   #8
-
0
-

<?
Session_Start();

if(isset($_POST['nick'])) $nick = $_POST['nick'];
if(isset($_POST['password'])) $password = $_POST['password'];

if($nick != "" && $password !=""):
$data=$s->sql_dotaz("exzenie","select * from registered where nick='".$nick."' && password='".$password."'",$spojeni);

if($data[0]["id"]!=""):
Session_Start();
$_SESSION['auth'] =
Array(
's_id' => $data[0]["id"],
's_nick' => $nick,
's_password' => $password
);
else:
$err="Tento e-mail, nebo zadané heslo, není v našem systému registrováno";
endif;
else:
$err="Musíte vyplnit obě pole";
endif;




if (IsSet($_SESSION['auth'])): // Uživatel je přihlášen
$s_nick = $_SESSION['auth']['s_nick'];
$s_password = $_SESSION['auth']['s_password'];
$s_pracovnik_id = $_SESSION['auth']['s_id'];
else: // uzivatel neni prihlasen
include($forms_path."index.php");
exit;
endif;

if(isset($_GET["odhlasit"])):
session_destroy();
header ("Location: ".$url."");
endif;
?>
jestli takhle tak to pise to samy akorat na jinym radku

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
4. 7. 2007   #9
-
0
-

Pretoze to nemas v prvom riadku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
4. 7. 2007   #10
-
0
-

<?

Session_Start();

if(isset($_POST['nick'])) $nick = $_POST['nick'];
if(isset($_POST['password'])) $password = $_POST['password'];

if($nick != "" && $password !=""):
$data=$s->sql_dotaz("exzenie","select * from registered where nick='".$nick."' && password='".$password."'",$spojeni);

if($data[0]["id"]!=""):
Session_Start(); <-- toto tu nema co robit. je to tam zbytocne. :)
$_SESSION['auth'] =
Array(
's_id' => $data[0]["id"],
's_nick' => $nick,
's_password' => $password
);
else:
$err="Tento e-mail, nebo zadané heslo, není v našem systému registrováno";
endif;
else:
$err="Musíte vyplnit obě pole";
endif;




if (IsSet($_SESSION['auth'])): // Uživatel je přihlášen
$s_nick = $_SESSION['auth']['s_nick'];
$s_password = $_SESSION['auth']['s_password'];
$s_pracovnik_id = $_SESSION['auth']['s_id'];
else: // uzivatel neni prihlasen
include($forms_path."index.php");
exit;
endif;

if(isset($_GET["odhlasit"])):
session_destroy();
header ("Location: ".$url."");
endif;
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Anonymní uživatel
1831 příspěvků
4. 7. 2007   #11
-
0
-

To Smokie: Ne zbytečný, ale PHP prostě neumí (nechce, nedokáže...) dvakrát povolit session

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vucek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
6. 7. 2007   #12
-
0
-

dekuju

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
6. 7. 2007   #13
-
0
-

Ten kód je inak dobrá prasárna! Neošetrené vstupy, hesla v DB normálnej podobe, ukladanie hesla do session, zle zrušenie session a štylopis ani nehovorím.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vucek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
27. 7. 2007   #14
-
0
-

jezisi dyt to neni do ostra to bylo dulezite jen pro fungovani

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Vucek
~ Anonymní uživatel
12 příspěvků
27. 7. 2007   #15
-
0
-

a testovani

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
27. 7. 2007   #16
-
0
-

To Vucek: nic ci z nej nedelej, on umi jen rypat ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zdeny+
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
27. 7. 2007   #17
-
0
-

2OndreJ: Přes co hesla posíláš ty (jedno v jaké formě samotné heslo nebo jeho šifru) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
27. 7. 2007   #18
-
0
-

To Zdeny+: všechno zašifrovaný v DB, žádné ukládání hesla (byť šifry) v sessions. V sessions jen ID a v případě potřeby stačí otevřít DB a vybrat šifru se řádekem ID

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Zdeny+
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
28. 7. 2007   #19
-
0
-

To survik1: Díky OndreJ-i ;) Ale stejně, pokud se bude chtít uživatel přihlásit, tak svoje heslo zadá a pošle alespoň 1 na ověření na server a tady to lze odchytit sice je šance již nižší, ale je. možná by to chtělo ještě https-ko. Nedobytnej web je asi moc velkej ideál :( o PHP nemluvě, ale třeba někoho napadne něco nepřekonatelného :) (pozn. tyto věci jsou obvykle hodně prostoduché jen na ně přijít, ale to platí všude)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
30. 7. 2007   #20
-
0
-

Heslo se da hashovat uz na strane klienta, to ale potrebuje JS.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Session — založil don_Dominique

Problém se Session — založil schimpanze

Visual C# a session — založil Michal Š.

Android a session — založil jano

Koniec session — založil sh-ado-w

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý