Zkraceny zapis php – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zkraceny zapis php – PHP – Fórum – Programujte.comZkraceny zapis php – PHP – Fórum – Programujte.com

 

mallox0
Návštěvník
4. 7. 2007   #1
-
0
-

zdravim..mam takovy problem..kdyz napisu

<?php

$pozdrav = 'ahoj';
echo $pozdrav;
?>/

tak to funguje, ale pokud pouziji kratkou verzi
<? ?>
tak nefunguje a interpretuje to jako html kod..
<?=$promenna;?>
totez..
nevite cim to muze byt? mam dojem, ze asi nastaveni configu..
jedna se o Apache2, php 5.1.6..
diky za rady..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
SendiMyrkr0
Newbie
4. 7. 2007   #2
-
0
-

To je proto ze jsou na srveru zakazany short tags.... jedinej zpusob je, je povolit ale myslim si ze je to zbytecny... radeji pouzivaj i nadale

<?php ?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Richard Kaliarik0
Super člen
4. 7. 2007   #3
-
0
-

to sa pytas pre zaujimavost alebo preto ze si lenivy o 3 znaky???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
5. 7. 2007   #4
-
0
-

To ps2console: to zase není tak striktní, já jsem za to, že v šablonách je tento zápis dokonce vhodnější, protože ji spíše zřehlední!

prvni vec zapnes pres soubor .htaccess takhle

php_value short_open_tag On

ru druhou nevim, mam pocit jestli tam nema byt
<%= $var %>

a to by se delalo pres direktivu
php_value asp_tags On

vše samozřejěm záleží na nastvaení hostingu, případně serveru doma... pokud to tak chceš vždy, nastav to v php.ini

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
mallox0
Návštěvník
5. 7. 2007   #5
-
0
-

2hrach mockrat diky..to jsem potreboval..je to firemni server..tak ze to nebude problem zmenit, jen jsem nevedl co mam zmenit..;) jeste jednou dekuji

2SendiMyrkr kdyz se ptam, tak to asi potrebuji...;)
2ps2console lenivy o 3znaky? ha ha..<?=$promenna;?> <?php echo $promenna; ?> rekl bych, ze to je vice nez jen 3 znaky + prehlednost..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
SendiMyrkr0
Newbie
5. 7. 2007   #6
-
0
-

To mallox: mno mne osobne prijde prehlednejsi

<?php echo $promenna; ?>

ale to jenom vyjadruji osobni nazor....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
5. 7. 2007   #7
-
0
-

To SendiMyrkr: to bys ten vyraz ale musel mit na jedne radce.. ale ted si predstav ze davas dohoromady velkou tabulky.. tak se opravdu vyplati mit ten kratsi vyraz, ktery bude ve vysledku prehlednejsi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
SendiMyrkr0
Newbie
5. 7. 2007   #8
-
0
-

nj souhlasim, kazdopadne jak jsem rikal je to muj nazor... a este je dulezity jak to tomu kterymu programatorovi vyhovuje.... ja jsem zatim nemel zadnej vaznej duvod michak vsechny styly dohromady..... ale je pravde ze zrovna velka tabulka by se diky kompletnimu zapisu mohla zneprehlenidt.... ale presto to nevidim jako padnej duvod k pouzivani short tagu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
5. 7. 2007   #9
-
0
-

Podla mna je este lepsie pouzit toto:



echo '<table><tr><td>'.$premenna.'</td></tr>';

ako
<table><tr><td><?=$premenna; ?></td></tr>


Takto je to prehladnejsie. Aspon v dreamweaveri urcite. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
5. 7. 2007   #10
-
0
-

To Smokie: V dreamweaveri je podla mna ovela lepsie pouzit

<table><tr><td><?php echo $premenna; ?></td></tr>
kvoli farebnej syntaxi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Smokie0
Expert
5. 7. 2007   #11
-
0
-

Jakub píše:#
# To Smokie: V dreamweaveri je podla mna ovela lepsie pouzit

<table><tr><td><?php echo $premenna; ?></td></tr>
kvoli farebnej syntaxi.

Ja prave kvoli farebnej syntaxi pouzivam ten prvy zapis.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý