Par problemu - 1) souborova struktura – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Par problemu - 1) souborova struktura – PHP – Fórum – Programujte.comPar problemu - 1) souborova struktura – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
David Klingenberg0
Návštěvník
5. 7. 2007   #1
-
0
-

Zdravim mel bych par dotazu k nekolika problemum
1) Souborova struktura
Zatim pouzivam souborovou strukturu takovou, ze mam v rootu jen index.php popr. index.css a veskere PHP scriptiky mam ve slozce include a includuju je do indexu. Vse bylo OK az do doby kdy jsem zacal pouzivat ajax... Jelikoz kdyz includuju do indexu tak to ty scripty berou tak, jako ze se nachazeji v rootu a musim do dalsiho includovani dat cestu i se slozkou include
[vyreseno]
Priklad:
index.php:
include "./include/login.php";
-> login.php
include "./include/database.php"; // v pripade ze to includuju z indexu musim zadat takto
include "./database.php"; // v pripade ze pristupuju k souboru primo musim zase takto (napriklad pro AJAX)
- uz sem to vyresil :) Dal sem tam absolutni cestu a je to hned OK
[/vyreseno]
- uz zustavaji jen problemy se sessions header atd..
Pak jeste nastavaji problemy se sessions, header atd..
protoze pokud soubor includovany do indexu pouziva treba zrovna ty sessions tak to vypise headers already sent (samozrejme v indexu uz byly odeslany hlavicky) tudiz bych musel sessions startovat v indexu jako prvni co bych udelal ale zase kdybych k souboru pristupoval primo a ne pres index tak by to tam chybelo :(

mno to je vlastne zatim vsechno :) ty dalsi problemy byly kraviny ktery uz sem vyresil...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
HosipLan0
Duch
10. 7. 2007   #2
-
0
-

To klinki: no to se budeš muset rozhodnout jestli chceš k souboru přistupvat přímo nebo řpes index.php
protože podmínku tam dát nemůžeš.. to už by tam to session_start() nebylo jako první a dvakrát to tam mít tayk nemůžeš..
možná bys mohl vyzkouše OB_start() & OB_flush nebo jak to je... potom by tam teoreticky mohla být ta podmínka...
ale nezkoušel jsem tak nevím... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
11. 7. 2007   #3
-
0
-

No, ja bych se byt tebou vykaslal na nejakou adresarovou strukturu a vsechno to nahazel do jednoho adresare. Pak vem nejaky editor, ktery ti umoznuje si v ramci projektu vytvorit virtualni adresarovou strukturu. Potom uz se skutecnou adresarovou strukurou vubec neprijdes do styku a budes si moct uzivat jen jejich vyhod.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 50 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý