Export z sql do textaku – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Export z sql do textaku – .NET – Fórum – Programujte.comExport z sql do textaku – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Plech
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 7. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, potrebujem poradit s tymto problemom:
mam rozrobenu win aplikaciu vo vb.net, aplikacia vyuziva sql databazu a potrebujem vytiahnut vybrany obsah jednej tabulky do stringu, upravit a ulozit do textoveho suboru, ale neviem ako ich vytiahnut vsetky do stringu, tak Vas chcem poprosit o pomoc/nakopnutie/navod.
Vdaka ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
6. 7. 2007   #2
-
0
-

No u každýho řádku projdeš všechny sloupce a připojíš je do StringBuilderu ... pokud ovládáš základní operace nad DB, tak to přece není problém. Pokud nevíš jak pracovat s DB, tak napiš, co ti konkrétně nejde. Pokud to chceš uložit do CSV, tak to ude podobný, ale musíš si pohrát s formátováním toho textu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Plech
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 7. 2007   #3
-
0
-

To som skusal, napadlo ma to urobit tak, ze si vyberiem id zaznamov, ktore potrebujem, naplnim si zoznam, konkretne som pouzil listbox, a postupne zoberiem id, precitam data riadku z db, odstranim id zo zoznamu a pokracujem pokial nebude listbox prazdny, ale stroskotal som u toho, ze sa mi listbox vobec nenaplnil a neviem preco, ked si deklarujem vo funkcii listbox (dim NIECO as new listbox), tak sa mi vobec nenaplni, pritom tym istym sposobom uplne v pohode naplnim listbox vlozeny na formular cez designer, neviem preco je to tak a kedze ta cast, kde pisem kod na vyber dat z db je len subor s funkciami a nie form, tak som namydleny :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
6. 7. 2007   #4
-
0
-

A proč na to používáš ListBox, proč nepoužíješ třeba generickou třídu List<> nebo jinou kolekci?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Plech
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 7. 2007   #5
-
0
-

Ahoj, tak som to vyskusal, ale mam problem s naplnenim toho LISTu, protoze objekty ako uz spominany LISTBOX maju bindingsource, LIST ho nema a neviem ako ho mam teda naplnit :(

Potrebujem tam dostat len ID-cka z jednej SQL tabulky, teda select bude jednoduchy (select ID from Details).

Pokial by to bolo mozne bol by som velmi vdacny za kod na naplnenie toho LISTu.

Vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
7. 7. 2007   #6
-
0
-

Heh ... to je zbytečný ne, sem netušil, že do toho chceš nacpat přímo data z DB. Použij buď DataReader nebo DataSet podle toho, co potřebuješ.

SqlDataReader reader = Command.ExecuteReader();


while (reader.Read())
{
// v každým cyklu projde jeden řádek ... proveď nějakou operaci se sloupcema, např. return reader["název sloupce"];
}


DataSet funguje trochu odlišně, nejprve se celej naplní obsahem DB a potom jím můžeš libovolně prcházet (tzn. můžeš i zpět).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
Plech
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 7. 2007   #7
-
0
-

Dakujem, to je ono :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 127 hostů

Podobná vlákna

Mazanie textaku — založil Dodo

Rychlejší přepis texťáku — založil Franceq

Export — založil tomas3333

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý