Dátum/čas – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Dátum/čas – PHP – Fórum – Programujte.comDátum/čas – PHP – Fórum – Programujte.com

 

mylan40
Super člen
7. 7. 2007   #1
-
0
-

Ako mám sčítať/odčítať 2 časy a dostať výsledok v normálnom tvare? Toto mi vypíše len nejaké číslo...

strtotime(date("Y-m-d H:i:s"))+strtotime("03:00:00")

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
7. 7. 2007   #2
-
0
-

Nikto nevie? Jednoducho potrebujem ten čas vypísať... tak ako som z reťazca urobil čas (strtotime), tak potrebujem urobiť z času reťazec...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
7. 7. 2007   #3
-
0
-

Vieme, ale na tak blbo položené otázky sa ťažko hľadá odpoveď! Tak teda, nevieš ich sčitovať/odčitovať, nevieš ich previesť z UNIX timestampu do stringu, alebo nevieš oboje? Z toho horného príkladu sa dá vydedukovať iba to, že sa snažíš k aktuálnemu času pripočítať 3 hodiny!??!? Čo chceš vlastne vedieť?

Chceš získať dnešný dátum o 3 hodine ráno?

<?php

echo date("Y-m-d H:i:s", strtotime("03:00:00"));
?>


Chceš získať k aktuálnemu dátumu/času plus 3 hodiny?
<?php

echo date("Y-m-d H:i:s", strtotime('+3 hours'));
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
7. 7. 2007   #4
-
0
-

To OndreJ: Chcem vedieť toto: Mám 2 časy: "2007-01-01 08:00:00" a "03:30:00" a chcem, aby mi to vypísalo "2007-01-01 11:30:00". A z PHP sa zatiaľ učím len základy, takže neviem čo je "UNIX timestamp" a neviem ho previesť do Stringu... a preto vás prosím, aby ste mi to vysvetlili...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
7. 7. 2007   #5
-
0
-

skús toto:

<?php

$cas = explode(':', '03:30:00');
echo date("Y-m-d H:i:s", strtotime('+'.$cas[0].' hours '.$cas[1].' minutes '.$cas[2].' seconds', strtotime('2007-01-01 08:00:00')));
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Škrášek
~ Redaktor
+1
Boss
7. 7. 2007   #6
-
0
-

trochu to vysvetlim, jde o to, ze od sebe muzes pricitat/odecitat jen UNIX TIMESTAMP, co je jedno velke cislo (pocet mikrosekund od urciteho data, to je jedno) no a ty potrebujes prevest jedrive oba tato zaznamy na TIMESTAMP, dale odecist a opet zobrazit do normalni podoby.
do normalni podoby zobrazis takto:



echo data('d.m.Y', $timestamp);

timestamp ziskas


$timestamp = $ts_jedna-$ts_dva;

no a do ts_jedna a ts_dva musis sva data prevest pomoci napr strtotime. je to velmi chytra funkce, ale pozor, nemuzes do ni ty data jen tak hazet.


$ts_jedna = strtotime($prvni_datum);
$ts_dva = strtotime($druhe_datum);

aby si vedel co muze pouzit, mrkni sem: http://cz.php.net/manual/en/function.strtotime.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
mylan40
Super člen
8. 7. 2007   #7
-
0
-

Ďakujem hrachovi za teoretické vysvetlenie a OndreJovi za praktickú ukážku... Už tomu rozumiem a funguje mi to!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Datum a čas — založil hejnallukas

Čas a datum — založil Colpik

Cas a datum — založil Grungy

Datum a čas z internetu — založil richard.zavodny

Datum a čas - výpočty — založil Ladis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý