< a > v Dev C++ a diakritika – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

< a > v Dev C++ a diakritika – C / C++ – Fórum – Programujte.com< a > v Dev C++ a diakritika – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Neregistrovaný uživatel
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 7. 2007   #1
-
0
-

1) V Dev C++ 4.9.9.2 mi nejdou napsat znaky < a >, musím je psát jako Alt+60 a Alt+62, přitom jinde v ostatních programech fungují bez problémů. Normálně pro < používám AltGr+, a pro > AltGr+. ale tady nefunguje ani jedno. AltGr+, navíc funguje jako zkratka pro zapoznámkování řádku.

2) Potom při psaní mého prvního programu



#include <iostream>
int main()
{
std::cout << "Ahoj světe!\n";
std::cin.get();
return 0;
}

Mně po zkompilování program vypíše:

Ahoj svýte!



Dá se nějak nastavit výpis s diakritikou podobně jako v Pythonu, nebo je to jenom chyba u Dev C++?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel Synek0
Super člen
8. 7. 2007   #2
-
0
-

1) Nástroje->Nastavení klávesových zkratek, tam si najdeš ty zkratky AltGr+, a AltGr+. a odstraníš (případně změníš) jejich přiřazení.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Neregistrovaný uživatel
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 7. 2007   #3
-
0
-

Díky, funguje to.
Nevíte ještě někdo jak na tu diakritiku?


3) Proč po kompilaci a převedení do exe ten program zabírá 464 KB, když umí pouze zobrazit "Ahoj svete"?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomik
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
8. 7. 2007   #4
-
0
-

To Neregistrovaný uživatel:
Diakritika: bud:

include <iostream>

int main(){
char c =159; //č
std::cout << "Ahoj sv"<<c<<"te!\n";
std::cin.get();
return 0;
}

nebo:
#include <windows.h> 

#include <iostream>
#include <string>
using namespace std;

string StringObsahujiciCeskeZnaky (char *Txt)
{
string Ret = "";
if (Txt && *Txt) {
int Delka = strlen(Txt) + 2;
char *Buf = new char [Delka];
if (Buf) {
ZeroMemory(Buf,Delka);
memcpy(Buf,Txt,Delka - 2);
CharToOem(Buf,Buf);
Ret = Buf;
delete [] Buf;
};
};
return Ret;
};

int main (void)
{
cout << "Zdary" << endl;
cout << StringObsahujiciCeskeZnaky("Jak se máš? ěščřžýáíé") << endl;
cin.get();
return 0;
};

V momentě kdy se přikloníš k druhé variantě nebudeš muset už diakritiku řešit.
http://forum.builder.cz/read.php?123,1731273,1731503
přečti si tohle forum je asi rok starý, tak bys ho jen těžko hledal.

Velikost plikace:
Protože, Dev-C++ neni moc kvalitní překladač. Kuli velikosti přeloženého souboru jsem přešel na Visual studio a pak to má asi 50KB. Podivej se na stránky MS je tam free verze nebo tady máš link http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/visualc/
Visual studiem vyřešíš i ty problémy typu nejde mi napsat <>. Ale nevim jestli je na začátek idealní. To záleží na tvým orientačním smyslu :D. Já jsem v Dev-C++ dělal docela dlouho a přepínal jsem si klávesnici na EN (ALT+SHIFT).
čau

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Neregistrovaný uživatel
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
8. 7. 2007   #5
-
0
-

Díky za vyčerpávající odpověď. S Visual Studiem se mi nepracuje příliš dobře, ale mohl bych připojit externí překladače. Máte někdo s některými jinými dobré zkušenosti?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

C++, Diakritika — založil Marky78

Diakritika — založil Marty_SVK

Diakritika — založil suchla

C# CZ diakritika — založil eXilim

Diakritika — založil new_pope

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý