VB.NET Hádanka :-D – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

VB.NET Hádanka :-D – .NET – Fórum – Programujte.comVB.NET Hádanka :-D – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
mylan40
Super člen
10. 7. 2007   #1
-
0
-

Čo si myslíte, čo vypíše na obrazovku toto (VB.NET):



Dim a As Integer = 5
a = IIf(a = 7, a = 6, a = 5)
MsgBox(a)

Pre väčšinu to zrejme bude ľahké, ja len tak zo srandy... Ale nepodvádzať - neprepisovať do VB!!! Napíšte to z hlavy!!! ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
10. 7. 2007   #2
-
0
-

Prasácký příkazy z předchozích verzí VB neznám, ale tipnu si ... bude to 5. Myslím, že se jedná o podobu ternárního operátoru, ale nejsem si jistej.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mylan40
Super člen
10. 7. 2007   #3
-
0
-

To DeaLer: Príkaz IIf je IMHO veľmi užitočný... vo VB6 to bol tuším Switch... ale 5 to nie je... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
10. 7. 2007   #4
-
0
-

To mylan4: jak řikám, je to tip ... nevim, jak funguje, neznám pravidla syntaxe VB

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mylan40
Super člen
10. 7. 2007   #5
-
0
-

No veď si už dakto tipnite... :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tocimanko0
Grafoman
10. 7. 2007   #6
-
0
-

Hmmm, tipnem si na nejake zaporne cislo. -1,-2,-3,-4 ... ???

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Freelance copywriter
(web copywriting, sales letters, PR articles)
http://blog.tociman.net
Joe
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
10. 7. 2007   #7
-
0
-

Zaporne, nebudu rikat jake. Ale to asi bude jasny vsem :) Protoze dochazi k prepisovani promenny ve stejny okamzik.. Proto to nejde. Docela jsem nad tim chvili premyslel :)

DeaLer: Je to dost uzitecna fce.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Decide
~ Anonymní uživatel
83 příspěvků
10. 7. 2007   #8
-
0
-

-255 :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DeaLer+2
Hero
10. 7. 2007   #9
-
0
-

To Joe: jo, je to možný, že jde o užitečnou funkci, ale dle mého názoru jde o prasárnu, protože to pochází z předchozích verzí VB a do .NETu se podlě mě nic podobnýho nemělo dostat ;) ale je to jen můj názor

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
mylan40
Super člen
11. 7. 2007   #10
-
0
-

To Joe: Áno, bude to záporné... ("...Proto to nejde..." -Čo nejde?)
To Decide: To si asi len tak strelil, že? Ale zle...
To Tocimanko: Rozhodni sa... !
A keď niekto napíšete správnu odpoveď tak ju skúste aj odôvodniť....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
11. 7. 2007   #11
-
0
-

moj typ je niečo ako -1 čo hlási chybový stav pretože integeru zadávaš bool :)

2 mylan4:



Dim a As Integer = 5
a = IIf(a = 7, 6, 5)
MsgBox(a)

vypíše 5 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
mylan40
Super člen
11. 7. 2007   #12
-
0
-

To mephi: Áno, tvoj kód vypíše 5. K pôvodnej otázke: Áno, skutočne to vypíše -1, ale nie je to žiadny chybový stav :-D. Takže otázkou zostáva, prečo to vypíše -1 ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
11. 7. 2007   #13
-
0
-

Cause God said so :P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Joe
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
11. 7. 2007   #14
-
0
-

To mylan4: Myslim si, ze to chybovy stav je, protoze ve tvem pripade zadavas:

a=a=5

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
11. 7. 2007   #15
-
0
-

To Joe: VB ma jednu nevyhodu, nema rozliseny operator priradenia a porovnavaci operator ako ine jazyky (napr = a ==, alebo := a =).

Jednoducho je to takto: v príkaze a = IIf(a = 7, a = 6, a = 5) sa za a dosadi 5, 5=7 je False, takze a = a=5. Prve = je op. priradenia, druhe = je porovnavaci operator, takze kedze a=5 je True, do a sa priradi True, a=True. Kedze a je Integer, Boolean treba pretypovat na Integer. Vo vacsine jazykov je to tusim 1, ale vo VB je to pre False 0 a pre True -1, takze preto a=-1. Kto by mi neveril, ze True sa prekonvertuje ako -1, skuste toto:



Dim i As Integer = CType(True, Integer)
MsgBox(i)

A nie je to ziadny chybovy stav, lebo inac by to vyhodilo vynimku - skuste True pretypovat napr. do Date -> vtedy nastane chybovy stav, ale vyhodi sa aj vynimka.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
11. 7. 2007   #16
-
0
-

je to chybový stav, keď nie kódu tak programátora :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
mylan40
Super člen
11. 7. 2007   #17
-
0
-

To mephi: Čo sa ti nepáči?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Peter D.0
Expert
14. 7. 2007   #18
-
0
-

vianočka z hrozienkami, a nielenže sa mi nepáči, nemam ju rád :D

dlho som rozmyšľal čo odpoviem. Povedzme že je to neprehľadné.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
mylan40
Super člen
15. 7. 2007   #19
-
0
-

vianočka z hrozienkami, a nielenže sa mi nepáči, nemam ju rád :D


to mephi: Tiež som rozmýšľal, čo odpoviem... nakoniec ma napadlo len:

LOL !!! :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý