Problém s prací se zip soubory – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém s prací se zip soubory – PHP – Fórum – Programujte.comProblém s prací se zip soubory – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Jiří0
Stálý člen
10. 7. 2007   #1
-
0
-

Zdravíčko,

už asi dvě hodiny se trápím s jednoduchým příkladem z manuálu.
Chtěl jsem použít tento kod:



$zip = zip_open("soubor.zip");


if ($zip) {
while ($zip_entry = zip_read($zip)) {
echo "Name: " . zip_entry_name($zip_entry) . "\n";
echo "Actual Filesize: " . zip_entry_filesize($zip_entry) . "\n";
echo "Compressed Size: " . zip_entry_compressedsize($zip_entry) . "\n";
echo "Compression Method: " . zip_entry_compressionmethod($zip_entry) . "\n";

if (zip_entry_open($zip, $zip_entry, "r")) {
echo "File Contents:\n";
$buf = zip_entry_read($zip_entry, zip_entry_filesize($zip_entry));
echo "$buf\n";

zip_entry_close($zip_entry);
}
echo "\n";

}

zip_close($zip);

}
?>

jenže mi to vyhodí tento text:



Warning: zip_read() expects parameter 1 to be resource, integer given in C:\web\www\ftp\index.php on line 67

Warning: zip_close() expects parameter 1 to be resource, integer given in C:\web\www\ftp\index.php on line 84


V php.ini mám řádek extension=php_zip.dll odkomentovaný
Netuší tu někdo, v čem by mohl být problém?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I programování je pudová záležitost. Buď to pude, nebo to nepude
Pavel Synek0
Super člen
11. 7. 2007   #2
-
0
-

zip_open() vrací integer (číslo chyby) když nastane chyba v otevírání.
Zkus použít tohle:

$zip = zip_open($zip_file);

if (is_resource($zip)) {
// consider zip file opened successfully
}


btw je to hned první příspěvek v php manuálu u funkce zip_open()

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý