Winsock - zistenie pripojenia – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Winsock - zistenie pripojenia – C / C++ – Fórum – Programujte.comWinsock - zistenie pripojenia – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

atsip
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 7. 2007   #1
-
0
-

Caute!

Mam jeden problem - pri vytvorenom spojeni cez Winsock (SOCK_STREAM, TCPI/IP) mi vsetko funguje - odosielanie, prijimanie atd. Ked sa uzavrie server, program mi hned na to zareaguje. To je vsetko v poriadku, no ked nahodou niekedy vypadne spojenie (napr. sa odpoji napajanie od Wi-Fi, cez ktore prebieha spojenie cez TCP/IP alebo sa odpoji LAN kabel), program nechce zareagovat - stale sa tvari, ze je pripojeny. A to je problem! (Poznamka: to, ci je pripojeny alebo nie, testujem cez funkciu select(); okrem toho, funkcia send() prebehne tiez v poriadku, i ked sa data zrejme odoslu iba do interneho buffra a cakaju na odoslanie).
Takze, prosim, nevie niekto nejaku inu funkciu alebo metodu, ako zistit stav pripojenia, ked sa napr. vypoji LAN kabel apod. Diky.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
11. 7. 2007   #2
-
0
-

skusim len tak od boku strelit.. skus volat funkciu WSAGetLastError(). Ta by mala vratit nejaku tu chybu ala WSAENETRESET alebo WSAECONNRESET alebo inu. Taktiez je to vec setsockop() a SO_KEEPALIVE nastavenia tusim. Skus sa pozriet este po tychto veciach..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
atsip
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
11. 7. 2007   #3
-
0
-

sn3d píše:#
# skusim len tak od boku strelit.. skus volat funkciu WSAGetLastError(). Ta by mala vratit nejaku tu chybu ala WSAENETRESET alebo WSAECONNRESET alebo inu. Taktiez je to vec setsockop() a SO_KEEPALIVE nastavenia tusim. Skus sa pozriet este po tychto veciach..



WSAGetLastError() pouzivam, avsak iba v pripade, ze nastane chyba. No, kedze vsak ziadna chyba nenastane (stale sa tvari, ze je vsetko OK), tak to sa to nevykona. Co sa tyka nastavenia s KEEPALIVE, nejako mi to zial tiez nefungovalo. Tak som z toho uz bezradny...

(PS: Toto s tym nesuvisi, no ako sa tu da prihlasit? Samozrejme, to viem, len nejako sa mi to nedari. Uz som sa tu zaregistroval, no ked stlacim tlacidlo "Prihlasit", hodi mi bielu obrazovku a koniec - v stavovom riadku pise Done a neprihlasi ma. Skusal som ako na Firefoxe, tak i IE.)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Pripojenia na internet — založil M4st3R

Udrzovanie otvoreneho pripojenia — založil peter ciz

WinSock — založil LJ1024

Winsock v WinForm — založil seldik

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý