Dá se v MySQL vypsat obsah tabulky a za každým řádkem tlačítko nebo odkaz, aby po kliknutí se smazal ten řádek tabulky,za kterým to je. Nevim jestli jste to pochopili, kdyžtak vysvětlím blíže a zkusím srozumiitelněji...
Fórum › MySQL
Mazání podle řádku
if ($_GET['akce'] == "odstran")
{
$id = $_GET['id'];
mysql_query("delete from tabulka where id = '$id'");
}
$db = mysql_query("select * from tabulka order by id desc;");
while ($a = mysql_fetch_array($db)
{
echo '<tr><td>'.$a['id'].'</td><td><a href="?akce=odstran&id='.$a['id'].'"></td></tr>';
}
máš to tam. je to jen tak zkrácený, protože jsem lenoch =) Doufám, žes princip pochopil...musel jsem kvůli příkazu zalíst do db =)
Pri vypisovaní tabuľky by som prechádzal riadkami a číslo riadku by som mal napr. v $i a za každým riadkom by som vypísal
echo '<a href="delete.php?riadok='.$i.'">odstrániť</a>';
. No a v tom skripte delete.php by si mal v $_GET['riadok'] číslo riadku, ktorý treba odstrániť. A samozrejme by v tom skripte bolo nejaké overenie, či si admin a tak...
edit: vy ste ale rýchli, ste ma predbehli... :-D
Jupí!
Ze začátku jsem se v tom topil, ani jsem to nepochopil-jsem ještě začátečník:) Pak se mi rozsvítilo, upravil jsem to a začalo mi to fungovat. Místo id jsem tam musel dát, aby to reagovalo na datum, protože nečekám, že několik lidí něco udělá ve stejnou vteřinu. No, hodinku jsem tu muset šrotovat, přemejšlet a zkoušet, ale nakonec to stojí za to.
To survik1: Princip jsem docela pochopil, ale než jsem to přelouskal, dalo mi to hodinku, hodinku a půl zabrat...Dík.
Proc datum, ty snad nepouzivas ID?
ID je tiez bezpecne. Nestane sa ti, ze budes mat zaznamy s rovnakym ID :)pawlik píše:#
# Jupí!#
#Ze začátku jsem se v tom topil, ani jsem to nepochopil-jsem ještě začátečník:) Pak se mi rozsvítilo, upravil jsem to a začalo mi to fungovat. Místo id jsem tam musel dát, aby to reagovalo na datum, protože nečekám, že několik lidí něco udělá ve stejnou vteřinu. No, hodinku jsem tu muset šrotovat, přemejšlet a zkoušet, ale nakonec to stojí za to.#
##
#To survik1: Princip jsem docela pochopil, ale než jsem to přelouskal, dalo mi to hodinku, hodinku a půl zabrat...Dík.
1)S PHP jsem začínám a nenapadlo mě to tam dát.
2)Až ted me napadlo to takhle mazat-myslel sem ze to nebude potreba.
3)Nechtělo se mi to předělávat, ale příště tam radši ID dám.
4)Stejná vteřina taky není normální, zvlášt ne na mý stránce...
5)U mě je to takovy pokus-nic se nestane když se něco smaže:)
Nakonec to funguje dobře, a díky za rady, příště ho tam dám.
To pawlik:otázkou je, jak chceš vypisovat příspěvky podle toho, dky byly přidány? Asi nějakým složitým scriptem (nevím, zda je na to f-ce). Ale podle id ti na to stačí "order by id desc;". Být tebou, tak promažu celou tabulku a to id tam prostě přidám (paramtetry - value(255), primary_key(id), auto_decerment)
To mylan4: šlo by to. ve fromátu rrrrmmddhhm(in)m(in)ss...ale myslím, že i tu by se mohli vyskytnout chyby...není dobrý spoléhat na čas. Už jen přesuny času by z toho udělali maglajz. Spolehlivější je id. Navíc, pokud bys neměl další řádek date, tak bys to musel rozložit do pole a pak to zase složit...
To mylan4: Já nevím, jestli decerment nebo incerment, píšu z hlavy ;) Každopádně já tam mám jen jednu možnost, tak to nějak neřeším.
To mylan4: no aby si tu mohl vypisovat, musíš postupovat od zadu.
tj porovnání let
2007
2008
máme parametr desc; vypíše to to vyšší jako první
02 (únor)
03 - první
a tak dále
zpětně to vzít už nemůžeš...
minuty:
10
25 - mělo by jít první
ale celé to může vypadat třebas takhle