Jeden mysql dotaz – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jeden mysql dotaz – MySQL – Fórum – Programujte.comJeden mysql dotaz – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
16. 7. 2007   #1
-
0
-

Dobré ráno,

mám takový problém, chci vytvořit jeden mysql dotaz. Přečetl jsem snad všechny seriály a zkusil snad všechno, ale nepovedlo se mi to a proto bych byl rád kdyby mi někdo pomohl. Chci sloučit tyto dva dotazy:



$bla = "cokoliv";

$select = mysql_query("SELECT zaznam1, zaznam2 FROM `tabulka1` WHERE zaznam = '".$bla."'");
$result = mysql_fetch_assoc($select);

$select2 = mysql_query("SELECT zaznam3 FROM `tabulka2` WHERE `zaznam1` = '".$result[zaznam1]."'");
$result2 = mysql_fetch_assoc($select2);


přičemž po vyselektování kontroluju jestli v `tabulka2` není záznam, pokud není dělám něco a pokud je tak dělám něco jinýho:



if(mysql_num_rows($result2) != 0)
{
$insert = ("INSERT INTO `tabulka2` (sloupec1, sloupec2, sloupec3) values ($result['zaznam1'], $result['zaznam2']", NOW())");
}
else
{
práce s proměnnou $result2['zaznam3'];
}


vyjádřešní slovně:
jde mi to že mám hlavní tabulku se záznami o uživateli, pak druhou. Člověk si může poslat každý den články. Kdžy si člověk pošle články, uloží se čas odeslání, jeho id a nějaký věci z první tabulky do druhé tabulky, když však odešle znovu zkontroluje jestli jsou v druhé tabulce záznam o dnešním odeslání (resp kontrola probíhá jako první), pokud ano tak hláška o tom že dnes si už poslal a když ne tak samozřejmě záznam se v píše

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
16. 7. 2007   #2
-
0
-

To Apik: nemalo by byt namiesto

if(mysql_num_rows($result2) != 0) 

toto:
if(mysql_num_rows($select2) != 0) 

?
a toto nic nevykona:
$insert = ("INSERT INTO `tabulka2` (sloupec1, sloupec2, sloupec3) values ($result['zaznam1'], $result['zaznam2']", NOW())"); 

nema tam byt
mysql_query("INSERT INTO `tabulka2` (sloupec1, sloupec2, sloupec3) values ($result['zaznam1'], $result['zaznam2']", NOW())"); 

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dig
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 7. 2007   #3
-
0
-

sice jsem to netestoval, a nevim, jestli jsem to vubec pochopil spravne... cilem je sloucit dotazy select a select2 do jenoho, aby to dalo pozadovany vysledek, tj vratilo to radky zaznam3 z tabulky2, a to ty na kterych se rovnaji zaznam1 z obou tabulek, pricemz zaznam1 z tabulky1 se pro porovnani bere jen na tech radcich, na kterych se zaznam rovna promenne $bla...

SELECT tabulka2.zaznam3 FROM tabulka1, tabulka2 WHERE tabulka1.zaznam1=tabulka2.zaznam1 AND tabulka1.zaznam=$bla;


uff, treba jsem to popsal spravne =D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý