SQL dotaz vazby 1:N – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

SQL dotaz vazby 1:N – MySQL – Fórum – Programujte.comSQL dotaz vazby 1:N – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Petr1236
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
16. 7. 2007   #1
-
0
-

Poradí mi někdo jak udělat "SELECT" dotaz na dvěma tabulkami, kde první má klíč a nějaké hodnoty a ve druhé tabulce je primární klíč stejný jako v první, ale víckrát ve více řádcích. A právě hodnoty z druhé tabulky bych potřeboval vrátit v jednom řádku podle zvoleného klíče z první tabulky.

Př.
tabulka1:
id | mesto
---------
1 | Praha
2 | Brno

tabulka2:

id | usek
---------
1 | Malá strana
1 | Hradčany
2 | Královo pole

A potřeboval bych např. když zvolím id v první tabulce 1, aby mi "select" vrátil pouze jeden řádek a podle počtu indexů v druhé tabulce patřičný počet sloupců.

Výsledek by měl být asi takový:

id | mesto | usek | usek
------------------------------------
1 | Praha | Malá strana | Hradčany

Děkuji za radu. Petr

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
16. 7. 2007   #2
-
0
-

Tohle bez pouziti nejakych silenych funkci, triggeru nebo jak se to jmenuje celkem urcite neudelas.

Vtw, tak koncepce ma dva zasadni bugy:
1) Primarni klic by se NIKDY nemel opakova, skoro bych rekl ze i nemuze
2) Nemuzes pod jednim aliasem vracet dve hodnoty

Samozrejme, slo by to zhruba trak, ze by to vracelo tohle:

id | mesto | usek
1 | praha | hradcany
2 | praha | mala strana

A navic, vzdyt ty mezi temi date NEMAS VUBEC ZADNOU VAZBU! Jak ma ta databaze poznat, ze Hradacny patri k Praze a ne k Brnu...doprucuju si najit neky tutorial na Joiny a udelat si v tom trochu poradek...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
klinki0
Návštěvník
26. 10. 2007   #3
-
0
-

Tak tenhle problem bych resil mozna trosku jinak... Co napriklad stromova strutura

id | lokalita | rodic
-------------
1 | Praha | NULL
2 | Malá strana | 1
3 | Hradčany | 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.29.14.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 13 hostů

Podobná vlákna

Dotaz SQL — založil SantaClaus

SQL dotaz — založil Rudolf

Sql dotaz — založil bernie

SQL dotaz — založil chvoj

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý