Komunikacia cez RS232 (COM port) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Komunikacia cez RS232 (COM port) – C / C++ – Fórum – Programujte.comKomunikacia cez RS232 (COM port) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

atsip
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 7. 2007   #1
-
0
-

Caute!

Komunikujem so seriovym portom cez Win32 API funkcie CreateFile(), ReadFile() a WriteFile(). Mam ale jeden problem pri citani cez ReadFile() - tam su mozne 2 sposoby citania (myslim, ze 2, ak nie viac :):
- prvy, ktory blokuje tuto funkciu (tzn., ze program stoji na tom riadku, kde je ReadFile() az ked nieco pride na port, prejde program na dalsi krok - radiok).
- druhy rezim je akysi neblokujuci (napr. cez strukturu OVERLAPPED a CreateEvent()), avsak v tom pripade musim testovat napr. cez Timer, ci nieco neprislo na port. Takto mi to funguje doteraz, no tento sposob sa mi velmi nepaci - neexistuje nejaky lepsi sposob, ako to testovat, ci nieco nepride na port?

Este ma napadla jedna myslienka - pouzit ReadFile() v blokujucom rezime v threade. To by sice aj slo, ale v tejto suvislosti ma napada, ze co ak chcem uzatvorit spojenie a tak ukoncit thread - nebude to drasticke, resp. nebude taketo nasilu ukoncenie vlakna nejake chybne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
17. 7. 2007   #2
-
0
-

Přiznám se, že s COM porty nepracuju(nemám kde to testovat), ale co si pohrát se strukturou COMMTIMEOUTS?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
17. 7. 2007   #3
-
0
-

Sorry, blbě jsem si to přečetl, asi to takhle už používáš. No, nejlepší to podle mého bude s těmy vlákny.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 17 hostů

Podobná vlákna

Komunikacia zariadenia s RS232 — založil nero150

Ovladanie serva cez paralelny port — založil El_fuego333

Komunikácia s webovou DB — založil Binary Ranger

Komunikácia s webovou DB — založil Binary Ranger

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý