J# – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

J# – Java – Fórum – Programujte.comJ# – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
unnamed~
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 7. 2007   #1
-
0
-

Rozmyslam nad jazykom, ktory si vyberiem na ucenie a zaujala ma Java.
-Chcel by som sa opytat, aky je rozdiel medzi javou a javou na .NET teda J#
-Este by som sa chcel opytat ci v jave idu robit aj ide ako tie cudne fialove buttony a sede backgroundy (to je myslim nativne)
thx:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
DeaLer+2
Hero
18. 7. 2007   #2
-
0
-

J# využívá assemblies, který mu zpřístupňujou objekty kompatibilní s Javou ... navíc může využívat možností .NETu. Není u MS moc podporovanej a neznám nikoho, kdo by ho používal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Dušan Janošík | web: djanosik.cz, @djanosik
unnamed~
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
18. 7. 2007   #3
-
0
-

Aha,a este , ake IDE sa oplati pre javu pouzivat na linuxe ? ktore e najlepsie (aj pre begginera) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
18. 7. 2007   #4
-
0
-

na linuxu je treba Eclipse, kterej je nekdy i v zakladni instalaci, a prijde mi nejlepsi. Dale NetBeans,blueJ(když přidáš plug-in). To jsou asi ty nejlepší. Já ti doporučuju Eclipse.

Este by som sa chcel opytat ci v jave idu robit aj ide ako tie cudne fialove buttony a sede backgroundy (to je myslim nativne)


jasně že jdou. Používají se při tom balíky, ktere importuješ na začátku kodu. Dnes nejpoužívanější balíky jsou AWT a Swing. Importují se

import java.awt.*;

import javax.swing.*;


více najdeš na netu. Kdysi sem o tom psal článek. Ale ten je převžn o AWT.
http://gamelite.net/index.php?page=java3
Kdybys něco potřebovat napiš sem nebo na ICQ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
rudyment0
Návštěvník
26. 7. 2007   #5
-
0
-

Při programováí používáš dvě věci: konstrukce zvooleného jazyka a knihovnu zvoleného prostředí. J# je vlastně jazyk Java s knihovnou .NET. Trochu hybrid, který Microsoft zaveldl vysloveně z markentingových důvodů aby přitáhl javové vývojžře k platformě .NET. Moc se jim to nezdařilo, takže J# se zase pomalu vytrácí.

Eclipse je sice skvělé IDE, ale pokud jsi naprostý začítčečník v programování, tak to není optimální volba. Zvládout profi prostředí, mezi které patří Eclipse i zmíněný NetBeans, dá prakticky stejně práce, jako naučit se daný programovací jazyk. Proto bych začátečníkům doporučoval BlueJ, které se dá naučit za 20 minut a po zvládnutí základů jazyka pak mohou pokračovat ve zvládání nějakého komfortního profesionálního vývojového prostředí.
¨
Pokud však již umíš programovat a cheš pouze rozšířit portfolio jazyků, které ovládáš, můžeš začít rovnou s nějakým komfortním IDE.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon0
Grafoman
26. 7. 2007   #6
-
0
-

By byl super kurz Java s BlueJ ... Bych se učil možná i já ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
rudyment0
Návštěvník
26. 7. 2007   #7
-
0
-

Máš dvě možnosti:

Kniha "Myslíme objektově v Jazyku Java 5.0" je kurzem programování využívajícím prostředí BlueJ. Na rozdíl od většiny ostatních učebnic neučí syntaxi jazyka, ale učí doopravdy objektově orientované programování, tj. nesoustředí se na to, kam psát a kam nepsat středník, ale jak program navrhnout a odladit. Najdeš v ní žadu věcí, které dělají začátečníkům problémy a přitom o nich ostatní učebnice taktně mlčí.

Pokud je ti líto vyhodit 500 za knihu, tak od půlky srpna či začátku září by měl na stránkách NetBeans běžet kurz programování v Javě, který bude opět začínat s BlueJ a po čase, až se studenti otrkají, přejde na NetBeans. Má ale jednu vadu: bude anglicky. Má ale také jednu výhodu: většina textových výkladů bude doprovázena animovanými výklady, které vše vizuálně předvedou.

Druhou vadou tohoto kurzu je, že než probere obsah odpovídající zmiňované knize, budou pomalu Vánoce.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý