Vypsání – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypsání – MySQL – Fórum – Programujte.comVypsání – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
19. 7. 2007   #1
-
0
-

Ahoj
SELECT test FROM neco - a vypíše to třeba slovo programujete.com a ja bych udělal že by to vypsalo jen první 3 písmena tedy: \"pro\" a jak bych udělal aby to vypsalo poslední 3 písmena tedy \"com\"? Pokud to teda nějak jde. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jakub Jurových0
Stálý člen
19. 7. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kto sa smeje naposledy, ten má dlhé vedenie.
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
19. 7. 2007   #3
-
0
-

keď chceš priamo ťahať z výsledku posledné 3 znaky, tak nato slúži funkcia SUBSTR() (pre MySQL je to funkcia MID().

príklad:

SELECT SUBSTR(test, -3, 3) FROM tabulka;


len mám taký pocit, že toto chceš na zistenie koncovky domény (ako uvádzaš v príklade) - samozrejme, zisťovať týmto spôsobom je absolútna blbosť (čo ak doména bude programujte.sk?! ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zdeny
~ Anonymní uživatel
584 příspěvků
19. 7. 2007   #4
-
0
-

Je to úplně normální způsob, jen se zeptal na část řešení, zaměnit absolutní číslo za proměnnou snad zvládne a, že musí počkat, než v cyklu narazí na bodku, to je snad také jasné. Takto se to dá řešit v čemkoliv a po úpravách (sepsat gramatiku) prakticky cokoliv.Ale jen kvůli zjištění domény se bez nějaké sofistikované gramatiky určitě obejde :D...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
19. 7. 2007   #5
-
0
-

Ne na zjištění domény to nemám to byl jen příklad. Počkat tedy jak udělám v mysql to vypsání 3 prvních a posledních? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
21. 7. 2007   #6
-
0
-

Pořád nemůžu přijít na to jak vypsat první 3 znaky :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Karel
~ Anonymní uživatel
167 příspěvků
21. 7. 2007   #7
-
0
-

Počkat to vlastně můžu použít LEFT a RIGHT a je to co potřebuju :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Vypsani souboru — založil Piwik

Vypsání údajů o PC — založil eidam1995

Vypsani stringu — založil Tase

Vypsání pole — založil Jan

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý