Mazanie udajov v databaze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Mazanie udajov v databaze – PHP – Fórum – Programujte.comMazanie udajov v databaze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
19. 7. 2007   #1
-
0
-

Zdravim,
chcel by som sa nieco spytat ohladom mazania z databazy MySQL. Ide o to ze mam v tabulke ulozenych 60 udajov (riadkov), to je maximalny pocet ktory tam chcem mat ulozeny (ide o jednoduchu knihu navstev). Na zaciatku skriptu vzdy kontrolujem pocet vlozenych udajov a pokial ich je viac tak tie co su navyse zmazem. Robim to prikazom

$dotaz="DELETE FROM text LIMIT $pom"; mysql_query($dotaz);
, kde $pom je rozdiel medzi poctom vlozenych zaznamov a cislom 60. Zaznamy sa ukladaju pekne za sebou, cize najnovsie sa ukladaju na koniec tabulky. Lenze akonahle pride k prvemu mazaniu z tabulky, tak nove zaznamy sa zacinaju ukladat na zaciatok tabulky. A tym padom mi tento prikaz zacne mazat najnovsie vlozene zaznamy. Vedel by mi niekto poradit? Za odpoved vopred dakujem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Ondrej Juríček
~ Moderátor
0
Stálý člen
19. 7. 2007   #2
-
0
-

Je nezmysel ich mazať a uchovávať si posledných 60. Mysli na archív správ! Radšej si ich vyberaj zoradené podľa ID a LIMITom nastaveným na 60 (alebo koľko budeš potrebovať). Neboj, tých pár príspevkov ti nezahltí databázu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
19. 7. 2007   #3
-
0
-

Pouzivas pro primarni sloupec auto_increment?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 69 hostů

Podobná vlákna

Mazanie znaku — založil Grungy

Livewires - Mazanie — založil Dolby

Mazanie textaku — založil Dodo

Mazanie řádků z table — založil w3q

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý