Proč řádek navíc na konci zdrojáku v c? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Proč řádek navíc na konci zdrojáku v c? – C / C++ – Fórum – Programujte.comProč řádek navíc na konci zdrojáku v c? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tomáš polz0
Návštěvník
2. 5. 2006   #1
-
0
-

R?d bych v?d?l pro? je p?eklada? rad?i kdy? je na konci programu voln? ??dek.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Alan0
Věrný člen
2. 5. 2006   #2
-
0
-

a co pouzivas za prekladac? Vubec nechapu dotaz.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
tomáš polz0
Návštěvník
2. 5. 2006   #3
-
0
-

p?eklada? gcc(linux) no po spu?t?n? p??kazu kompilace mi to zobraz? n?co jako
error ?_??dku no newline at the of file
ale jestli pou??v?? n?jakej devcpp tak ti to ur?it? nezobraz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura_0
Stálý člen
2. 5. 2006   #4
-
0
-

tommassino napsal:

Rád bych věděl proč je překladaš radši když je na konci programu volný řádek.


Ja bych ani nerekl, ze jsou radeji. Toto chovani jsem videl napriklad u prekladace gcc, ktery nedokazal vysledny kod prelozit bez _warningu_. A proc? Protoze ho jasne definuje norma. A ma to, co docineni s preprocesorem. Predstavte si, ze mate dva soubory:

soubor1.h


//zde bude treba pouze nejake makro
#define TOMMASSINO 546<bez symbolu konce radku>

soubor2.h


#incldue <iostream>

soubor.cpp


#include "soubor1.h"
#include "soubor2.h"

A preprocesor to jednoduse prelozi jako:


#defne TOMMASSINO 546#include <iostream>

Coz je, jak jiz urcite vite, ocividne nesmysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tomáš polz0
Návštěvník
2. 5. 2006   #5
-
0
-

Aha, takže kvůli spojování by to už dávalo logiku.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 205 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý