MySQL odstranuje 0 ak je prva v int. – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

MySQL odstranuje 0 ak je prva v int. – MySQL – Fórum – Programujte.comMySQL odstranuje 0 ak je prva v int. – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
dudo19040
Newbie
20. 7. 2007   #1
-
0
-

Chcel by som ulozit v DB cisla ako napr 0354, 047852, 021404 ale ked ich dam ulozit ako int tak mi z nich zmizne nula. Pre DB je to logicke(vsak naco by tam mala byt ked su to cisla) ale ja ju tam potrebujem. Da sa to nejak spravit ci len ulozit do varchar?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
dalaman0
Věrný člen
20. 7. 2007   #2
-
0
-

bud to uloz ako retazec alebo ako cislo, ale potom tam phpeckom alebo priam cez SQL pridaj nulu pred cislo ked ho vyahujes z db

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
dudo19040
Newbie
20. 7. 2007   #3
-
0
-

Tak som to ulozil do varchar nic lepsie som nenasiel...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
gajdy
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 7. 2007   #4
-
0
-

http://php.vrana.cz/vypsani-cisla-s-pevnym-poctem-mist.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
21. 7. 2007   #5
-
0
-

Tiez ma to predtym napadlo, ale on nema pevnu dlzku cisla... ja som to pochopil tak ze pred kazde cislo chce dat nulu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zdeny+
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
21. 7. 2007   #6
-
0
-

Takovéhle hovadiny ti žádná databáze řešit nebude, nač ukládat data, která nemají žádný význam ?! (00000000000000000000000000000000000.1). Varchar není datový typ na čísla, ale když se ti líbí :), ale každopádně takovéto uložení bude dělat problémy při manipulaci s čísly a je tedy rozumnější to uložit jako číslo! Správně již tu bylo naznačeno, že se to řeší php, tedy nejen, jsou i jiné možnosti, tím nemyslím ukládání do varchar! Proskoumej tedy možnosti funkcí "rodiny print" v php, třeba ti pomůžou ta tvá čísla zformátovat ;) i s 0-ami na zažátku. Popř, se podívej na knihovny funkcí třeba od C, tam jí určitě najdeš, stačí jí přepsat do php :). Tedy stručně řečeno, zvolil jsi špatné diskusní téma, do databází tvůj problém nepatří, hlavně číslo neukládej jako varchar!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
22. 7. 2007   #7
-
0
-

hlavně číslo neukládej jako varchar!


JJ, berie viac miesta a je to menej efektivne (dlhsia doba vyberu)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
dudo19040
Newbie
13. 8. 2007   #8
-
0
-

ulozil som to ako varchar. Islo o to ze niektore z tych cisel zacinali 0 a ine nie. Takze varchar asi najlahsia cesta. DB nebude velka tak to hadam nevadi...
A prepisovat fci z c do php som este neskusal asi by to trvalo(mne) aj ked c++ (trochu) ovladam.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý