Telnet nebo Exec – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Telnet nebo Exec – Pascal – Fórum – Programujte.comTelnet nebo Exec – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

21. 7. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den potřebuji naprogramovat v Pascalu něco jako telnet (odesilat prikazy a prijimat + vypisovat odezvy). Nebo alespoň spouštět programy s parametrem ( obycejny exec jsem skousel ale delam v grafice a po spusteni programu napise: BGI: Cannot initialize graphic engine. Try IntGraph() nebo tak neco a spadne ).

Předem děkuji za radu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft+1
Věrný člen
21. 7. 2007   #2
-
0
-

Tahle chyba se objevuje, pokud není soubor .BGI ve stejném adresáři jako program. Neměníš nějak tím Execem aktuální adresář?

Nejjistější je přes BINOBJ.EXE převést BGI na OBJ a ten direktivami {$L...} a External přilinkovat přímo do programu, pak se o nějaké adresáře nemusíš vůbec starat. Před Initgraphem se pak ještě musí volat Registerbgidriver nebo Installuserdriver, teď si nepamatuju, jak se ta procedura jmenuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
22. 7. 2007   #3
-
0
-

To Mircosoft: To je mozne, no nic mene nebyl by nejaky ukazkovy zdrojak nebo navod jak se to da udelat? Tohle jsem jeste neresil...

//Edited: Tak jsem to zkusil pro změnu píše něco jako: heap overflow. Což chápu jako přetečení paměti, dá se to nějak ošetřit? (vypisuje pri kompilaci)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft+1
Věrný člen
27. 7. 2007   #4
-
0
-

Heap overflow při kompilaci? Nechápu, jak je to možné. Tahle chyba se objevuje pouze za běhu, pokud se pokoušíš dynamicky alokovat paměť (New nebo Getmem) a už není žádná volná (takže vždycky napřed kontroluj Maxavail a pokud není paměti dost, nic nealokuj, nebo ti to spadne). Spíš bych při linkování binárních dat čekal "code segment too large" nebo tak něco. Mohl bys sem hodit kus zdrojáku?

O použití direktiv {$L...} + External a o instalaci takto vloženého BGI ovladače se podrobně píše v helpu, stačí použít ctrl+F1 na slovo Registerbgidriver nebo něco podobného. Jestli chceš zdroják, tak zkus http://mircosoft.webpark.cz/units.htm , druhý odkaz odshora (staré jednotky), z toho archivu si vyber jednotku VGASTART a soubor EGAVGA.OBJ (popř. SVGA640 nebo SVGA800 a SVGA256.OBJ), tam se to řeší.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

TELNET C# — založil Lukáš Mojžíš

Telnet a TCP — založil dragon124

Telnet client C , web rozhraní — založil TheOndrap

Exec() — založil juraj

Nejasnosti okolo exec — založil Jeffery

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý