Trizeni PSC – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Trizeni PSC – Visual Basic – Fórum – Programujte.comTrizeni PSC – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
sos
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
25. 7. 2007   #1
-
0
-

Prosim o radu nebo priklad jak na trizeni PSC.
Nejvhodnejsi nastroj mi pripada Acces,fox,nebo VB.
Mam adresy s 5 mistnym PSC 10000 az 79999.
zadani:Pridat poradove cislo kazde adrese ,jestli je pocet stejnych PSC adresy 10,tak vzestupne dle 5 cisel PSC,v pripade ze ne ,nasleduje 10 stejnych PSC po prvnich 3 mistech PSC,v pripade ze zbudou adresy tak seradit na konci dle PSC vzestupne.
priklad :
15x 10000 >10 adres na PSC
13x 12000 >10 adres na PSC
1x 14001 }
1x 14002 }
2x 14003 } >10 adres na 3 mista PSC
7x 14004 }
15x 30000 >10 adres na PSC
10x 42568 >10 adres na PSC
1x 14356 }
1x 16000 }
1x 28500 } vzestupne
2x 74605 }


diky
sos

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
maty0
Návštěvník
31. 7. 2007   #2
-
0
-

??????????????????????????????????????
ježíš buď to nechápu nebo sem hloupý, na co se jako ptáš???????????
ježíš třídíš přeci číslo
tabulka adresy obsahuje pole s názvem psc, ve kterém jsou ta tvá psc

SELECT psc from adresy ORDER BY PSC ASC vrátí recordset setříděný od nejmenšího k největšímu
SELECT psc from adresy ORDER BY PSC DESC vrátí recordset setříděný od největšímu k nejmenšímu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
sos
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
1. 8. 2007   #3
-
0
-

neni to asc/des,ale aby psc ,ktere nebudou 10 stejnych PSC, aby se radili na konec.
aby byl vysledek:
10 x 100 00 1-10 adresa
10 x 300 00 11-20
10x 756 54 21-30
1 x 140 00 31
1 x 356 00 32

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
maty0
Návštěvník
8. 8. 2007   #4
-
0
-

aha, no tak tohle setřídíš jedině tak že vytvoříš virtualní sloupec v recordsetu,
proženeš to smyčkou a budeš si počet výskytů každého psc zapisovat
prostě uděláš select group by psc a v cyklu do while to spočítáš pro každé psč

nebo to co musím dělat já,protože já když udělám pod ADO
select 0 as cetnost form mytable; neboli tvorba virtuálního sloupce ,tak je tento readonly

všechno nasypeš do nové tabulky ve které ale budeš mít navíc ten sloupec četnodt samozřejmě musíš to zas projet a počítat kolikrát už tam je


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1 nebo 0 toť otázka
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý