Obrázek a odkaz – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Obrázek a odkaz – CSS – Fórum – Programujte.comObrázek a odkaz – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 7. 2007   #1
-
0
-

Potřeboval bych do css nějak dostat aby se mi automaticky u odkazu zobrazil obrázek/ikona zástupce...
Má představa:
Aktuálně mám napřílad:

<a title="www stránka" target="_blank" href="http://www.neco.cz/">
<img src="img/lnk.gif" width="15" height="10" border="0" alt="">http://www.neco.cz/</a>

Nevím jestli to jde, ale chtěl bych vynechat/přesunout celou část <img src="img/lnk.gif" width="15" height="10" border="0" alt=""> do css, abych mohl mít třeba jen <a class="weblink" ... >http://www.neco.com/</a>

Díky za radu

Martin

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
27. 7. 2007   #2
-
0
-

zkus tohle:

a.weblink {

background: url(relativni_cesta_od_souboru_css_k_obrazku) no-repeat right center; /* nebo center right, ted nevim */
padding: 0 15px 0 0;
}


Jenom pokud budes mit vice odkazu s ruznymi obrazky, tak budes potrebovat pro kazdy odkaz jinou tridu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
27. 7. 2007   #3
-
0
-

To Geany: Nemá byť padding takto?



padding: 0 0 0 15px;

Okraj zľava nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Santas0
Věrný člen
27. 7. 2007   #4
-
0
-

a co

padding-left: 15px; 

:o)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://psandtner.sk/blog
Martin
~ Anonymní uživatel
1600 příspěvků
27. 7. 2007   #5
-
0
-

Moc děkuji, funguje to...
Super...

Odvážně a z jiného soudku :-)

Pánové, nenašel by se dobrovolník?
S Iv@nem se nám podařilo kompletně přeložit nápovědu k programu Total Commander.
Testovací verzi máme na světě :o)

Co mě/nás trápí?
Celou nápovědu jsme dělali v HelpScribble což je sice výtečný program, ale z hlediska "grafiky" toho zas tak moc neumí. Tak jsem se namlsal na prg Help&Manual a po naprosto příšerné práci celou nápovědu do něj naimportoval (190 témat). Pěkně vše přeformátoval a ... posléze nás děsně dožral, protože prg dělá naprosto neočekávané chyby. (staré i nové verze!?!)
Např. po kompilaci do *.chm jsme zjistily, že nám vykuchává části textů,...
občas vytvoří prázdné téma,...
i když jsem zadal kódování utf-8, tak kóduje sám nevím v čem... občas nezobrazí v části nějakého tématu dobře ěščřžý...
děsný brajgl dělají obsažené javascripty (jednou chodí a jednou ne)
...tak jsem poslal program i autora do háje a začal na novo...

Kompletně celou nápovědu přepisuji do podstatně méně zaneřáděného html (pro zajímavost některá témata se po této textosukci zmenšila na 25% původní velikosti...) a cca do konce týdne budu mít asi vše hotovo. Z dekompilovaného *.chm jsem zkopíroval a následně upravil css - který v htm používám (...vytvořil ho program H&M)...
na javascripty jsem se zatím vybodl - těm nerozumím vůbec...
Vše mi zatím, tak nějak chodí, ale s css se moc nekamarádím...

Našla by se dobrá, věci znalá duše, která by věnovala trochu svého času a povrtala se v mém kódu?

css validátor mě hlási ok, ale s asi 30 varováním, kterým teda moc nerozumím... (možná ano - ale byl by to běh na dlouhou trať)

Navíc jsem v nápovědě použil mockrát tag <hr /> a ten si teda dělá naprosto co chce...
(chtěl jsem po něm modrou čáru jeden pixel a té se asi nedočkám :-)

no je toho víc...

Dejte vědět...

a ještě jednou dík za "vršek"

Martin (totcmd)


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
2. 8. 2007   #6
-
0
-

na hr se vybodni, kreslý pod sebou stín a ted jde těžkou ve všech prohlížečích vypnout, mnohem jednodušší je udělit si 1x1px obrázek.jpg dané barvy a potom dát kód

<img src="obrazek.jpg" width="150" />
a nastavit mu šířku jakou potřebuješ (třeba lépe pomocí CSS), a máš vodorovnou čáru ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
insider0
Věrný člen
3. 8. 2007   #7
-
0
-

To Mautinek:
no pokud jde o IE, FF a Operu, tak hr klidne pouzit s nasledujicim css

hr{

color: #666666;
background-color: #666666;
height: 1px;
border: none;
width: 80%;
}

hodnoty si zmente podle potreby
jak se tohle chova napr v safari nemuzu bohuzel odzkouset :(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
5. 8. 2007   #8
-
0
-

To insider: to máš pak hr "tlusté" 2px že? počítám výšku 1px a stín, atribut noshade myslím v opeře nefunguje...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
insider0
Věrný člen
6. 8. 2007   #9
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
6. 8. 2007   #10
-
0
-

To insider: ok díky;-)
OT: Koukám, že taky sledujš The IT Crowd :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
insider0
Věrný člen
6. 8. 2007   #11
-
0
-

To Mautinek: uz sem dosledoval, cekam na dalsi serii, tu prvni uz sem videl tolikrat, ze znova se na to podivam az za mesic :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
6. 8. 2007   #12
-
0
-

To insider: nj, já to taky už viděl 2x a čekám na nové díly :))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
redfish
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
2. 1. 2008   #13
-
0
-

Taky jsem začala používat aplikaci Help&Manual, problém mám takový, že po kompilace do formátu *.chm se mi pitvoří některé české znaky např. Nemáte plz s tím zkušenost, jak to řešit? díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.91.216.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Obrázek jako odkaz — založil Michael K.

Obrázek — založil KongliP

Obrázek — založil šachy

Obrázek — založil Driver

Obrázek — založil honzik242

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý