Smazání textu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Smazání textu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comSmazání textu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
27. 7. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den :)
Zase mi nedalo a rozhodl jsem se do vývoje třídní stránky (tentokrát s kladným ohlasem). Ovšem teď jsem narazil na problém v chatu. Odesílací formulář mám v hlavním okně, ale samotné vypisovací okno mám v iframe. Problém je, že po odeslání textu se text zpracuje v rámu. To by bylo v pořádku, nicméně text, který byl v textara(je) zůstane.
Zkoušel jsem ten původní text smazat pomocí



function smaz()
{
var txtarea = document.ff.text;
txtarea.value = '';
txtarea.focus();
}

Problém je, že se to přemaže hned po klicknutí a do rámce přijde ... er ... nic.
Nevíte o nějakým jiným řešením? Prosil bych, jestli byste mi nemohli napsat rovnou výslední script. V JS jsem úplná lama,takže by mi odkazy na f-ce asi moc nepomohli.
Jestli někdo pomůže, děkuji :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
dalaman0
Věrný člen
28. 7. 2007   #2
-
0
-

skus ten input vymazat pri onLoad stranky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 7. 2007   #3
-
0
-

To dalaman: To právě nic neřeší. Samotný hlavní okno se neaktulizuje a pokud se nepletu, parametry z vestavěného rámu se nedají posílat do rámu hlavního

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
dalaman0
Věrný člen
28. 7. 2007   #4
-
0
-

Akosi tomu celemu nerozumiem... Input mas v hlavnej stranke a potom ich zapisujes do db v tom iframe ??? cize sa ti refreshne iba ten iframe... a preto sa z textarea nevymaze text

Tak tomu chapem ja.. Je to spravne ??

Skus toto:



$res=mysql_query('insert into ....');
if ($res)
{
javascript na vymazanie policka
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 7. 2007   #5
-
0
-

To dalaman: No to právě nejde, protože ten iframe nedokáže přistoupit k textareje v hlavním okně

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
dalaman0
Věrný člen
28. 7. 2007   #6
-
0
-

ale dokaze!

Do iframe daj takyto odkaz na funciu v hlavnom okne (a vyvolaj ju ako soom pisal v prispevku hore pomocou PHP)

function prikazNaSmazanie(co)

{
parent.smaz(co);

}


a v hlavnej stranke (kde je aj ta textarea) nechaj skript ako si uz pisal
  function smaz()

{
var txtarea = document.ff.text;
txtarea.value = '';
txtarea.focus();
}


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Smazání ^x — založil n/a

Smazání obrazovky — založil Tadeáš Brzák

Smazani souboru — založil Jirka

Smazani cary — založil asddsa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý