Ahoj,
mam tento kod:
string retezec = "retezec cislo ";
retezec += 1;
a potrebuju, aby po vykonani techto dvou prikazu bylo v promenne retezec "retezec cislo 1". Bohuzel misto toho kompilator prevede cislo 1 na char a pak jej teprve pripoji jako znak o dannem ASCII kodu ...
Nevte nekdo jak jej donutit aby mi pridal cislo ne znak?
Diky Geralt
Fórum › C / C++
C++ pripojeni cisla k retezci
Hmm ja jsem to spatne napsal ... chtel jsem to zjednodusit, abych co nejvice zduraznil problem, a zjednodusil jsem to az moc ...
Ten kod ve skutecnosti mel byt neco jako:
string retezec = "retezec cislo ";
int i = 1;
string += i;
...
To co si přeješ neuděláš bez lepších znalostí jazyka, ikdyž při troše snahy snad i jo na takovémhle jednoduchém příkladě. Aby jedna proměnná byla typu int i string to nejde! Ty tam chceš mít obojí, takže sáhneš po string, aby se sem číslo vložilo zkonvertuje se na string a vloží. Pak z toho stringu chceš zase vymlátit číslo a možná i string :) -> musíš parsovat, velmi jednoduše pokud chceš rozdělit jen text a čísla, uděláš si dvě proměnné nebo dvě pole(string a int,), záleží na tobě kolik tam toho chceš napráskat do textu. A pak už jedeš dokud máš znak a jak narazíš na číslo vrátíš pozici -1 zase dokud máš číslo a naopak :) - tak získáš části textu a čísla, no musíš mít ještě nějakou logiku, čeho chceš docílit, tohle by ti jako inspirace mělo pomoci. Ale pokud začínáš, tak to bude chvíli trvat, tak se nevzdej po první chybě ;)
Mel bych jeste jeden dotaz ...
Co s nasledujicim kodem?
std::string retezec;
std::ostringstream out;
for (int i = 0; i < 10; i++)
{
out << "retezec cislo " << i;
retezec = out.str();
}
Po prvnim provedeni cyklu mi retezec zustane ve streamu a tak misto aby podruhe ulozil do promenne retezec "retezec cislo 1", ulozi "retezec cislo 0retezec cislo 1" ... Jak mam ten stream vyprazdnit, aby cyklus fungoval, jak ma?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Nahrazování v řetězci — založil BlackHole
Hledání v řetězci — založil vaclav
Prace s retezci — založil marc_ramin
Vyhledávání v řetězci — založil TheSun
Moderátoři diskuze