Prosim vas, viete odporucit dobru literaturu pre Javu?
Dakujem
Fórum › Java
Aku literaturu?
V kurze som odporucil Java 5 od Ivora Hortona. Stoji tusim okolo tisic korun, ma cca 1500 stran a je dost dobra pre zaciatocnikov aj pokrocilych. Kniha Java Programujeme Profesionalne od Bretta Spella je skor pre tych co uz maju v Jave nieco za sebou.
Tomi napsal:
V kurze som odporucil Java 5 od Ivora Hortona. Stoji tusim okolo tisic korun, ma cca 1500 stran a je dost dobra pre zaciatocnikov aj pokrocilych. Kniha Java Programujeme Profesionalne od Bretta Spella je skor pre tych co uz maju v Jave nieco za sebou.
Tuto moc neodporucaju,vid: http://www.java.cz/detail.do?articleId=1853
Co tak tato,nemate s nou skusenosti? http://www.grada.cz/katalog/kniha/myslime-objektove-v-jazyku-java-50/
sato napsal:
Tuto moc neodporucaju,vid: http://www.java.cz/detail.do?articleId=1853
Ono je to sice pravda, ze ten nazov uplne nezodpoveda originalu tej knihy, ale pochybujem, ze zaciatocnika budu zaujimat novinky tykajuce sa JDK 5.0. V skutocnosti je ta kniha preklad Beginning Java 2, SDK 1.4 + je tam ten dodatok od M. Viriusa.
Ta kniha podla mna fakt stoji za kupenie, uz len kvoli rozsahu. Samozrejme ani v nej nieje zdaleka spomenute vsetko, ale momentalne sa jedna asi o najpodrobnejsiu prelozenu knihu o Jave pre zaciatocnikov a aj pokrocilych.
To, ze sa k tej knihe vyjadril jeden clovek v negativnom zmysle este neznamena, ze nieje vhodna. Ten clovek mohol napr. hladat len veci tykajuce sa JDK 5.0, ktore nenasiel, resp. nasiel v malom mnozstve, tak mu to nevyhovovalo. Ale ako som uz spomenul je to velmi podrobna kniha hlavne pre zaciatocnikov, ktora splna svoj ucel. Ja ju tiez mam a som velmi spokojny?:ok:?.
Pozri sa na www.profesia.sk. Myslim si, ze zatial jednoznacne vedie Java. C# by mal nahradit v buducnosti MFC, Win32 a ine veci, cim sa ma stat mainstreamom pre vyvoj Windowsackych aplikacii.
Tomi napsal:
Presne tak. Ja pouzivam Eclipse a nemam ziadne problemy.
Prosim ta,mozes mi strucne poradit,ako rozbehne Eclipse?Robim to takto:File/new/class,tam napisem nazov suboru a nazov projektu,viac tam nic nemenim.Otvori sa okno,kde pisem zdrojovy kod.Ale spustit cez Run/Run As to nejde a je tam napisane (none appicable).A este prosim ta,ked pisem kod,tak je tam asi zapnuta diakritika,alebo co to je,lebo podciarkuje nejake nazvy.Dakujem.
Tie podciarknute nazvy su bud chyby (cerveno podciarknute) v tvojom kode alebo nieco ako obdoba warningov v C/C++ (hnedo podciarknute), nalavo od editora vo vodorovnej linii podciarknuteho vyrazu mas (vacsinou) pricinu podciarknutia a mozne opravy.
Najskor si vytvaraj projekt az potom triedy. Prvykrat po napisani nejakeho kodu by sa ti malo zobrazit dialogove okno s moznostou nastaveni projektu, kde je aj cesta projektu, zdrojovych suborov a tak. Neviem v com je asi presne chyba takze tu je link, kde je dost vela FAQ ohladom spustania a inych veci, staci si to len najst:
http://wiki.eclipse.org/index.php/Eclipse_FAQs?
Bohu?el jsem zahl?dl dotaz a? dnes, tak?e nev?m, jestli ji? nejdu s k???kem po funuse. Kniha Hortona, o n?? se tu mluvilo, m? dv? vady:
1.
Na ob?lce je obrovk? ??slice 5, ale o verzi 5.0, na n?? nyn? v?ichni p?ech?zej?, Horton ani nep?pne a v?echno zachra?uje kr?tk? p??loha Mirka Viriuse, kter? uv?d? p?ehled novinek t?to verze.
2.
Autor se se svoj? knihou za?adil mezi u?ebnice, kter? neu?? programov?n?, ale pouze syntaxi jazyka a jeho knihovny.
Pokud s objektov? orientovan?m programov?n?m teprve za??n?? (jedovat? bych dodal, ?e pou??vat objekty je?t? neznamen? objektov? programovat), zkus si v knihkupectv? nebo knihovn? "pustit p?es palec" knihu "Mysl?me objektov? v jazyku Java 5.0".
Lid?, s nimi? jsem se o n? bavil, jsou j? nad?en?, a to mezi nimi byla i ?ada program?tor?, kter? bych mezi za??te?n?ky rozhodn? neza?adil. Ti ??kali, ?e teprve zde pochopili n?kter? konstrukce, kter? jim ostatn? u?ebnice nedok?zaly vysv?tlit.
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa

Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Doporučte literaturu — založil Figa
PRODAM IT LITERATURU ( mistrovstvi v ...... — založil zbysek
Prodám IT literaturu - programování, algoritmy, databáze — založil Pavel Šaman
Aku pajkovacku? — založil netman92