Aku literaturu? – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Aku literaturu? – Java – Fórum – Programujte.comAku literaturu? – Java – Fórum – Programujte.com

 

Rasto0
Newbie
5. 5. 2006   #1
-
0
-

Prosim vas, viete odporucit dobru literaturu pre Javu?
Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Bos0
Stálý člen
5. 5. 2006   #2
-
0
-

V kurze som odporucil Java 5 od Ivora Hortona. Stoji tusim okolo tisic korun, ma cca 1500 stran a je dost dobra pre zaciatocnikov aj pokrocilych. Kniha Java Programujeme Profesionalne od Bretta Spella je skor pre tych co uz maju v Jave nieco za sebou.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Tom0
Duch
5. 5. 2006   #3
-
0
-

Dobre je aj www.bruceeckel.com Thinking in Java 3rd Edition. Trochu obsirne, ale dobre.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rasto0
Newbie
5. 5. 2006   #4
-
0
-

Tomi napsal:

V kurze som odporucil Java 5 od Ivora Hortona. Stoji tusim okolo tisic korun, ma cca 1500 stran a je dost dobra pre zaciatocnikov aj pokrocilych. Kniha Java Programujeme Profesionalne od Bretta Spella je skor pre tych co uz maju v Jave nieco za sebou.



Tuto moc neodporucaju,vid: http://www.java.cz/detail.do?articleId=1853

Co tak tato,nemate s nou skusenosti? http://www.grada.cz/katalog/kniha/myslime-objektove-v-jazyku-java-50/

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Bos0
Stálý člen
5. 5. 2006   #5
-
0
-

sato napsal:
Tuto moc neodporucaju,vid: http://www.java.cz/detail.do?articleId=1853



Ono je to sice pravda, ze ten nazov uplne nezodpoveda originalu tej knihy, ale pochybujem, ze zaciatocnika budu zaujimat novinky tykajuce sa JDK 5.0. V skutocnosti je ta kniha preklad Beginning Java 2, SDK 1.4 + je tam ten dodatok od M. Viriusa.

Ta kniha podla mna fakt stoji za kupenie, uz len kvoli rozsahu. Samozrejme ani v nej nieje zdaleka spomenute vsetko, ale momentalne sa jedna asi o najpodrobnejsiu prelozenu knihu o Jave pre zaciatocnikov a aj pokrocilych.

To, ze sa k tej knihe vyjadril jeden clovek v negativnom zmysle este neznamena, ze nieje vhodna. Ten clovek mohol napr. hladat len veci tykajuce sa JDK 5.0, ktore nenasiel, resp. nasiel v malom mnozstve, tak mu to nevyhovovalo. Ale ako som uz spomenul je to velmi podrobna kniha hlavne pre zaciatocnikov, ktora splna svoj ucel. Ja ju tiez mam a som velmi spokojny?:ok:?.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Rasto0
Newbie
10. 5. 2006   #6
-
0
-

Zoberiem asi predza knihu Java 5 (Ivor Horton).Chcem sa este spytat na vas nazor,ktory jazyk je lepsie ovladat,Javu,alebo C#?Respektive ktory je ziadanejsi,napriklad z hladiska zamestnania a pod.Dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Bos0
Stálý člen
10. 5. 2006   #7
-
0
-

Pozri sa na www.profesia.sk. Myslim si, ze zatial jednoznacne vedie Java. C# by mal nahradit v buducnosti MFC, Win32 a ine veci, cim sa ma stat mainstreamom pre vyvoj Windowsackych aplikacii.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Rasto0
Newbie
15. 5. 2006   #8
-
0
-

Objednal som knihu Java 5 (Ivor Horton),ale este sa chcem spytat,aky free program odporucate na zdrojovy kod.Najlepsie cesky.dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
some_one0
Návštěvník
16. 5. 2006   #9
-
0
-

Rozhodně nedoporučuju české vývojové prostředí - a to ani přeložené. Je v něm mnohem těžší se vyznat, když se spousta věcí jmenuje jinak.

Jinak se mrkni na Eclipse nebo Net Beans.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom?? Bos0
Stálý člen
16. 5. 2006   #10
-
0
-

Presne tak. Ja pouzivam Eclipse a nemam ziadne problemy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Rasto0
Newbie
21. 5. 2006   #11
-
0
-

Tomi napsal:

Presne tak. Ja pouzivam Eclipse a nemam ziadne problemy.



Prosim ta,mozes mi strucne poradit,ako rozbehne Eclipse?Robim to takto:File/new/class,tam napisem nazov suboru a nazov projektu,viac tam nic nemenim.Otvori sa okno,kde pisem zdrojovy kod.Ale spustit cez Run/Run As to nejde a je tam napisane (none appicable).A este prosim ta,ked pisem kod,tak je tam asi zapnuta diakritika,alebo co to je,lebo podciarkuje nejake nazvy.Dakujem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomáš Bos0
Stálý člen
22. 5. 2006   #12
-
0
-

Tie podciarknute nazvy su bud chyby (cerveno podciarknute) v tvojom kode alebo nieco ako obdoba warningov v C/C++ (hnedo podciarknute), nalavo od editora vo vodorovnej linii podciarknuteho vyrazu mas (vacsinou) pricinu podciarknutia a mozne opravy.

Najskor si vytvaraj projekt az potom triedy. Prvykrat po napisani nejakeho kodu by sa ti malo zobrazit dialogove okno s moznostou nastaveni projektu, kde je aj cesta projektu, zdrojovych suborov a tak. Neviem v com je asi presne chyba takze tu je link, kde je dost vela FAQ ohladom spustania a inych veci, staci si to len najst:

http://wiki.eclipse.org/index.php/Eclipse_FAQs?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Tom0
Duch
22. 5. 2006   #13
-
0
-

Nejde ti to preto, lebo tvoj neobsahuje funkciu main v tvare

public static void main(String[] args){}

Teraz by sa ti malo v run->run as objavit Java Application

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom0
Duch
22. 5. 2006   #14
-
0
-

Nejde ti to preto, lebo tvoj neobsahuje funkciu main v tvare

public static void main(String[] args){}

Teraz by sa ti malo v run->run as objavit Java Application

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
16. 8. 2006   #15
-
0
-

Bohu?el jsem zahl?dl dotaz a? dnes, tak?e nev?m, jestli ji? nejdu s k???kem po funuse. Kniha Hortona, o n?? se tu mluvilo, m? dv? vady:

1.
Na ob?lce je obrovk? ??slice 5, ale o verzi 5.0, na n?? nyn? v?ichni p?ech?zej?, Horton ani nep?pne a v?echno zachra?uje kr?tk? p??loha Mirka Viriuse, kter? uv?d? p?ehled novinek t?to verze.

2.
Autor se se svoj? knihou za?adil mezi u?ebnice, kter? neu?? programov?n?, ale pouze syntaxi jazyka a jeho knihovny.

Pokud s objektov? orientovan?m programov?n?m teprve za??n?? (jedovat? bych dodal, ?e pou??vat objekty je?t? neznamen? objektov? programovat), zkus si v knihkupectv? nebo knihovn? "pustit p?es palec" knihu "Mysl?me objektov? v jazyku Java 5.0".

Lid?, s nimi? jsem se o n? bavil, jsou j? nad?en?, a to mezi nimi byla i ?ada program?tor?, kter? bych mezi za??te?n?ky rozhodn? neza?adil. Ti ??kali, ?e teprve zde pochopili n?kter? konstrukce, kter? jim ostatn? u?ebnice nedok?zaly vysv?tlit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý