Nazdárek
Říkal jsem si ze pro svoje stránky vytvořím nějaké fórum a protože jsem noobie tak jsem si vygooglil, abych měl vubec nejakou předtavu jak to vypadá, tohle:
http://tvorba-webu.zdarek.com/php/forum.php
tvorba fóra se podle toho dá naučit (i když jste php předtím nikdy neviděli....) až na tenhle kousek:
create_function('$match',
'$possiblyLastEntity = strrpos($match[1], "&");
$match[1] = $possiblyLastEntity === false ? $match[1] : substr($match[1], 0, $possiblyLastEntity);
return " <a href=\"$match[0]\" rel=\"nofollow\">$match[1]" . ($match[0] != $match[1] ? "..." : "") . "</a>";' ),
může mi nějaká dobrá duše vysvětlit co tenhle kousek kódu vlastně dělá ??? O.o
popř link na nějaký tutorial kde je vše vysvětlene nebo tam maji vlatni forum by bohatě stačil.
dík moc.
Fórum › PHP
Tvorba fora - help
zdravim,
takze, jak uz nazev napovida, tak create_function vytvori funkci, vice na http://cz.php.net/manual/cs/function.create-function.php
takze v tomto pripade jsou $match argumenty funkce, tedy promenne, ktere se funkci predavaji a ten "zbytek" je vlastni kod funkce.
$possiblyLastEntity = strrpos($match[1], "&");
zjistuje pozici znaku &
$match[1] = $possiblyLastEntity === false ? $match[1] : substr($match[1], 0, $possiblyLastEntity);
prirazuje do promenne $match[1] hodnotu $match[1] nebo cast teto hodnoty az po zjistenou pozici znaku & v zavislosti na tom, zda & byl nalezen
return " <a href=\"$match[0]\" rel=\"nofollow\">$match[1]" . ($match[0] != $match[1] ? "..." : "") . "</a>";'
vrati html kod odkazu, pokud byl nalezen znak &, tak cast za timto znakem bude v textu nahrazena "..."
Zjistit počet nových příspěvků
Přidej příspěvek
Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů
Podobná vlákna
Tvorba webových stránek již od 3000Kč, tvorba 3D, mobilní aplikace p… — založil Programátor
Zahraniční fóra — založil tulk
Lagy(?) fora? — založil marioff
Uprava fora — založil Lukáš Churý
Funkce fóra — založil Sharptan
Moderátoři diskuze