Tabulka – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Tabulka – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comTabulka – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
31. 7. 2007   #1
-
0
-

Mám otázečku.
Když mám tento zdrojový kód:
<table style=\"border: 1px solid black; width: 200px;\">
<tr>
<td style=\"background-color: gold;\">neco neco neco</td>
</tr>
<tr>
<td style=\"background-color: yellow;\">spodek</td>
</tr>
</table>
Jak bych tam vložil obrázek - ukázka na obrázku: http://img9.imgup.eu/img.JPG (obrázek má být ta tmavě vínová barva )

-------------

Třeba takhle nějak by to vypadalo jenže ten obsah ve spodní buňce potřebuju aby to obtekl

<table style=\"border: 1px solid black; width: 200px;\">
<tr>
<td><img src=\"adresa\" style=\"position: absolute; width: 60px; height: 70px; \"/></td>
</tr>
<tr>
<td style=\"background-color: gold; padding-left: 65px; height: 20px; \"> neco neco neco</td>
</tr>
<tr>
<td style=\"background-color: yellow;\">spodek sfusofnzszu oz bouzdo zdbugzodiz dzgbpodzbg ozdoguzodfugz dfgdgdfgg</td>
</tr>
</table>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
31. 7. 2007   #2
-
0
-

tady to je, lehce sem to i poupravil

<table style="border-collapse: collapse; border: 1px solid black; width: 200px;" >

<tr>
<td rowspan="2"><img src="cesta_k_obrazku" /></td>
<td style="background: red">hořejšek</td>
</tr>
<tr>
<td>spodek</td>
</tr>
</table>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
31. 7. 2007   #3
-
0
-

Tohle právě ne. Já to potřebuju tak jak to mám aby pod tím bylo to pozadí a obtékal text ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
31. 7. 2007   #4
-
0
-

k tomu image pridej style="float: left"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
1. 8. 2007   #5
-
0
-

Nemůžeš hodit celej kód protože to podlě mě nebude fungovat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 8. 2007   #6
-
0
-

nevím proč to takhle komplikuješ

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
1. 8. 2007   #7
-
0
-

Protože když je to vedle tak to nevypadá dobře prostě to líp vypadá když ten text ten obrázek obteče

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
1. 8. 2007   #8
-
0
-

nevím no... podle mě to tedy vypadá stejně. S tím float sem to zkoušel, ale nějak se mi to nepodařilo, pokud ti to hrachu jde tak to sem dej

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 8. 2007   #9
-
0
-

To JMM: ajo sr,, ja nedival cos to presne napsal.. a to co sem myslel stejne nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
1. 8. 2007   #10
-
0
-

nelze resit pomoci HTML, pokud chces odpoved, presun dotaz (vytvor novy) do sekce CSS

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
7. 8. 2007   #11
-
0
-

Dal jsem to do CSS nikdo neodpověděl, ale já to už udělal jinak a mám to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
7. 8. 2007   #12
-
0
-

To Karel: a jakpak jsi to udělal?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
9. 8. 2007   #13
-
0
-

Já nepoužil tabulky, ale celé to předělal do DIVů a v těch už to nebyl problém ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
9. 8. 2007   #14
-
0
-

To Karel: no moc sem si teda nepočetl "Ja nepoužil tabulky ale celé to udělal v DIVu a v tazích ul to nebyl problém" Je to tak správně co jsi napsal a nebo sem to z toho vyčetl špatně?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
9. 8. 2007   #15
-
0
-

Je sry ja si nevsim se ze to poslalo tak blbe
Oprava: Ja nepoužil tabulky ale celé to udělal v DIVu a těch už nebyl problém ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
10. 8. 2007   #16
-
0
-

To Karel: a proč si nepoužil to mé první řešení? to přeci fungovalo správně ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Karel
~ Anonymní uživatel
121 příspěvků
10. 8. 2007   #17
-
0
-

Jsem psal ze jsem potreboval aby ten text obtekl ten obrazek ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Tabulka — založil Jakub Vojáček

Tabulka — založil Karel

Tabulka — založil Bluefirec

Okno - tabuľka — založil Monkey

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý