Kod iframu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kod iframu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comKod iframu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Zelenáč0
Posthunter
1. 8. 2007   #1
-
0
-

Jak zjistit zdrojovy kod stranky v iframe? Zatim jsem ztropil tohle:

parent.iframe.document.getElementsByTagName('html')[0].innerHTML

Funguje to ovsem nejak podivne... Tedy vypise to:
<head></head><body></body>

Potrebuji, aby to fungovalo alespon ve Firefoxu!
TIA ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1. 8. 2007   #2
-
0
-

Co je na tom zvlastniho?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zelenáč0
Posthunter
1. 8. 2007   #3
-
0
-

Dobra, nejspis to neni zvlastni, ale take to neni to, co bych potreboval :-( Jaksi by se mi hodil cely zdrojovy kod ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1. 8. 2007   #4
-
0
-

Co v tom ramu vlastne mas? Fakt se ten ram jmenuje "iframe"? Ten "parent" je tam umyslne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zelenáč0
Posthunter
1. 8. 2007   #5
-
0
-

Misto toho "iframe" (je to kurzivou, ale asi ne dost viditelne) je samozrejme jmeno ramu, ktery se ovsem muze jmenovat jakkoli. Parent jsem uspesne odstranil, aniz bych ubral na "funkcnosti". Porad to ale neresi muj problem :-( GRRRRRR nesnasim JavaScript - vzdycky stravim nekolik dni u nejakeho problemu a kdyz ho konecne metodou pokus-omyl vyresim, tak zjistim ze to nejede na ostatnich browserech :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
2. 8. 2007   #6
-
0
-

Muzes si zkusit vytvorit proxy funkci, ja tak kdysi neco resil. Proste udelas do toho ramu funkci,ktera vraci ten html kod a pak ji zavolas jako kod=document.iframe.funkce().

PS: Ted jsem znejistal...nekde v podvedomi se mi vynoruje myslenka, ze kod cele stranky takhle zjistovat nejde. Fakt nevim...

EDIT: Tak ne, jde to. Kdyztak to nekam nahraj cele na web, at to vidim.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
2. 8. 2007   #7
-
0
-

Ty si trouba. Co si myslis ze v tom ramu je v dobe kdy se spusti ten skript? Ja bych to tipnul na docela solidni vakuum. Pokud se chces vyhnout zbytecnym slozitostem, tak to nahravani toho kodu spousej z onload funkce toho iframu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zelenáč0
Posthunter
2. 8. 2007   #8
-
0
-

Dik :-) Tak jsem se posunul... Ted uz to nezabrazuje ani to co na zacatku

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
2. 8. 2007   #9
-
0
-

A co mas teda ted?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
2. 8. 2007   #10
-
0
-

No, onload event se afaik dava POUZE tagu body. Jsem to myslel tak, ze tu funkci das primo do tagu body te stranky co ji tam mas.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Zelenáč0
Posthunter
2. 8. 2007   #11
-
0
-

CommanderZ píše:#
# No, onload event se afaik dava POUZE tagu body. Jsem to myslel tak, ze tu funkci das primo do tagu body te stranky co ji tam mas.


Dival jsem se do dokumentace... JAKOU FUNKCI ??!! :'-( Chci proste vedet, zda existuje zpusob, jak zjistit zdrojovy kod stranky - at uz stranky v iframe, nebo jakekoli jine...
Je celkem jedno, zda bude na zacatku "page.document" nebo jen "document" - potrebuji znat to ostatni... Takze preformuluji dotaz:
Jak ziskat zdrojovy kod stranky?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Phoenix0
Super člen
2. 8. 2007   #12
-
0
-

našel jsem tohle:

function getCode(object, print, stripTags, nl2){

object=(!object)?self: (typeof(object)=="string")?document.getElementById(object):
object;
//
if(!object.childNodes){/*object was a window or frame - this bypasses id of empty tags*/
object=object.document.getElementsByTagName('HTML');
if(!object){object=object.document.getElementsByTagName('BODY');};
if(!object){return "";};/*no such nodeName tag*/
object=object[0].innerHTML;
}
else{/*object was a DOM node*/object=object.innerHTML;};
//
if(stripTags){
object=object.replace(/<\/?(br|p|div|[ou]l|li|hr).*?>/gi,"\n");
object=object.replace(/<[^>]+>/g,'');//not earlier
object=object.replace(/ /gi, ' ');
};
if(nl2){object=object.replace(/(\s*\r?\n\s*){3,}/g,"\n\n");};//not earlier
if(object && print){
var area="<html><head><title>SOURCE CODE</title></head><body><div align='center'><form><input type='button' value='Close Window' onClick='self.close()'><textarea cols='70' rows='20' onFocus='this.select()' onBlur='this.value=resetForm' wrap='hard' name='htmlTextarea'><textarea></form></div></body></html>";
var win=window.open("","win","scrollbars,resizable,width=620,height=370");
win.document.write(area); win.document.close(); win["resetForm"]=win.document.forms[0].htmlTextarea.value=object; win.focus();
}
return object;
}

netestoval sem to, javascript sice trochu umim, ale nezkoumal sem to,možná to nedělá co chceš...

nebo můžeš použít AJAX. To mě přijde jako elegantnější řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
2. 8. 2007   #13
-
0
-

Diky, presne tohle jsem potreboval ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý