C - inicializacia bitoveho pola – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

C - inicializacia bitoveho pola – C / C++ – Fórum – Programujte.comC - inicializacia bitoveho pola – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
olgo0
Věrný člen
1. 8. 2007   #1
-
0
-

zdar mam bitove pole deklarovane ako:



struct{
unsigned int bit : 1;
unsigned int dva_biti : 2;
. . .
}bitove_pole;

problem je ze je docela rozsiahle. hladam sposob ako ho inicializovat (v tomto konkretnom pripade staci vynulovat), bez toho aby som nuloval kazdy clen zvlast, lebo je ich naozaj dost. diki

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 8. 2007   #2
-
0
-

To olgo:
myslím, že by mělo fungovat toto:



bitove_pole b = {0};

Pokud ne, tak tohle určitě ano(doufám;)):


bitove_pole b;
memset(&b, 0,sizeof(bitove_pole));

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
1. 8. 2007   #3
-
0
-

To Jura: jj druha moznost funguje podla ocakavania. ta prva maze imho iba jednoprvkovu strukturu. diki moc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 8. 2007   #4
-
0
-

.........ta prva maze imho iba jednoprvkovu strukturu
Co to je za blbost? Proč si to aspoň nevyzkoušíš? Tohle běžný způsob vynulování, struktur, polí, unionů.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
1. 8. 2007   #5
-
0
-

To Jura: sorry moja chyba. ja som nazval bitovom polom premennu a ty datovi typ tak som to prehliadol

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 8. 2007   #6
-
0
-

V pohodě, omlouvat se není třeba - nemáš proč. Já si pro změnu zaměnil název proměnné a datového typu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
olgo0
Věrný člen
1. 8. 2007   #7
-
0
-

To Jura: nevies o nejakom clanku kde by sa to rozoberalo podrobne. nikde som o tyhto funkciach nevidel nic viac iba strohy popis. neco mi tam blbne a chova sa to fakt divne

btw.: bzero() je v tomto pripade idealna :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
1. 8. 2007   #8
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 68 hostů

Podobná vlákna

Součet 8 bitového doplňku — založil mike.hudek

Konstruktor inicializacia — založil kryptonix

Velkost pola — založil amd64

Velkost pola — založil Martin

Vypisanie pola js — založil gizmo16

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý