Aktivni menu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Aktivni menu – CSS – Fórum – Programujte.comAktivni menu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Defcon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 8. 2007   #1
-
0
-

Ahoj prosim o pomoc. V menu bych chtěl odkazy jako obrazky tak aby se měnili při průjezdu myši(a:hover) a aktivaci (a:active) všechno je v poho až na jednu věc nemužu přijit jak docilit toho, aby aktivni prvek zůstal aktivní i po odkliknuti (tzn. že aktivni odkaz by měl v menu jiny obrázek než neaktivni)
buhužel zatim to mam jen na lokalu tak dam aspon zdrojak
CSS
}
#menu a
{
display: block;
width: 150px;
height: 40px;
color: #777;
background: url("../pic/T1.jpg") no-repeat;
text-decoration: none;
font-size: 45%;
text-align: right;
}

#menu a:hover
{
background: url("../pic/T2.jpg") no-repeat;
color: #777;
font-size: 45%;
text-align: right;
}

#menu a:active
{
background: url("../pic/T3.jpg") no-repeat;
color: #777;
font-size: 45%;
text-align: right;
}

div.outer span
{
margin:0;
padding: 10px 25px 0 10px;
}
XHTML
<div id="menu">
<div class="outer">
<a href="?ukaz=domu1" title="Odkaz 1"><span>Menu1</span></a>

</div>
<div class="outer">
<a href="?ukaz=domu2" title="Odkaz 2"><span>Menu 2</span></a>

</div>
<div class="outer">
<a href="?ukaz=domu3" title="Odkaz 3"><span>Menu 3</span></a>

</div>
<div class="outer">
<a href="?ukaz=domu4" title="Odkaz 4"><span>Menu 4</span></a>

</div>
<div class="outer">
<a href="?ukaz=domu5" title="Odkaz 5"><span>Menu 5</span></a>

</div>

Doufam že se v tom někdo vyzná předem díky za pomoc
P.S přehazovani obsahu je řešeno přes PHP
<div class="stredni">
<?php /*PHP script pro prehazovani stranek */
$ukaz="pages/".$_GET["ukaz"];
if (! is_null($ukaz)){
if (File_Exists ($ukaz.".php")){
include $ukaz.".php";
}
elseif (File_Exists ($ukaz.".html")){
include $ukaz.".html";
}
else {include "pages/owg.html";}
}
?>
</div>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Phoenix0
Super člen
2. 8. 2007   #2
-
0
-

s tím css ti pomůže někdo jinej, ale v tom php kódu bych něco změnil. Zaprvé na co tam je to ověřování is_null když o řádek výš jsi tam přiřadil minimálně pages/ ? Asi to má být jako kontrola jestli $_GET["ukaz"] vůbec existuje. Na to se používá funkce isset. Zadruhý bych tam dal radši readfile($ukaz.".html"), nač includovat soubor html? A když bys v něm chtěl použít php (pak by to mělo smysl, include by ho taky zpracovalo) tak by to byla zas blbost v z hlediska bezpečnosti, protože by si každej tem kód moh přečíst.

ještě mě napadlo, na co tam proboha máš ten <span> u položek menu? ten styl snad můžeš nastavit přímo do #menu a.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Defcon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 8. 2007   #3
-
0
-

To Phoenix:Jo dik, no PHP moc neumím tak to trochu bastlim jak se dá.
Je no sem spiš čekal že mě tu někdo zdrbe za to že to nemám přes UL a LI, ale máš pravdu mohlo to být v hoveru, ale span zustal z puvodní verze.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
2. 8. 2007   #4
-
0
-

muzes napr takhle:
css:

#menu a, #menu a.akt

{
display: block;
width: 150px;
height: 40px;
color: #777;
background: url("../pic/T1.jpg") no-repeat;
text-decoration: none;
font-size: 45%;
text-align: right;
}

#menu a:hover, #menu a.akt:hover
{
background: url("../pic/T2.jpg") no-repeat;
color: #777;
font-size: 45%;
text-align: right;
}
#menu a:active, #menu a.akt
{
background: url("../pic/T3.jpg") no-repeat;
color: #777;
font-size: 45%;
text-align: right;
}

pro html pak pouzit php a podle zvolene polozky te dane polzce pridat class="akt":
<div class="outer">

<a href="?ukaz=domu5" title="Odkaz 5" class="akt"><span>Menu 5</span></a>

</div>


a samozrejme UL a LI!!! :DDDD

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Defcon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 8. 2007   #5
-
0
-

To insider:Jo dik zkusim to ted to zkousim pres a:visited tak uvidim
jen trochu nechapu cos myslel tim "

"pro html pak pouzit php a podle zvolene polozky te dane polzce pridat class="akt":

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
2. 8. 2007   #6
-
0
-

jinak bych doporušil udělat menu pomocí tagu <menu></menu> a nebo pomocí seznamu ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
2. 8. 2007   #7
-
0
-

MENU neni XHTML 1.0 Strict validni ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Defcon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 8. 2007   #8
-
0
-

To insider:ahoj tak sem to zkoušel podle toho tveho kodu ale asi neco delam spatne protoze to nejede mozna to spatne davam nakonec do html pisu do vsech polozek ten class="akt"

div class="outer">
<a href="?ukaz=owg" title="Odkaz 5" class="akt" <span>Menu 5</span></a></div>
<div class="outer">
<a href="?ukaz=clenove" title="Odkaz 5" class="akt" <span>Menu 5</span></a>

</div>

ale asi by měl byt jen v jedne a přehazovat??

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
3. 8. 2007   #9
-
0
-

asi sem to malo vysvetlil :)
takze class="akt" patri pouze k aktualne aktivni polozce, mam menu napr

hlavni stranka

clanky
odkazy
obrazky
ke stazeni

php generovani pak
$aktMenu = array(

"hlStr" => "",
"clanky" => "",
"odkazy" => "",
"obrazky" => "",
"stazeni" => "",
);
switch($_GET["ukaz"]){
case 'clanky':
$aktMenu["clanky"] = ' class="akt"';
break;
case 'odkazy':
$aktMenu["odkazy"] = ' class="akt"';
break;
case 'obrazky':
$aktMenu["odkazy"] = ' class="akt"';
break;
case 'stazeni':
$aktMenu["stazeni"] = ' class="akt"';
break;
default:
$aktMenu["hlStr"] = ' class="akt"';
break;
}

komentarek: do pole s indexem stranky, ktera je prave aktivni se vlozi hodnota class="akt", ktera se vypise pri vypise menu, pokud aktualni stranka neodpovida nastavenym, aktivni bude hlavni stranka

menu pak bude vypadat


<a href="index.php"<?php echo $aktMenu["hlStr"]; ?>>Hlavni stranka</a>
<a href="index.php?ukaz=clanky"<?php echo $aktMenu["clanky"]; ?>>clanky</a>
<a href="index.php?ukaz=odkazy"<?php echo $aktMenu["odkazy"]; ?>>odkazy</a>
<a href="index.php?ukaz=obrazky"<?php echo $aktMenu["obrazky"]; ?>>obrazky</a>
<a href="index.php?ukaz=stazeni"<?php echo $aktMenu["stazeni"]; ?>>ke stazeni</a>

takze podle zvolene polozky se danemu odkazu priradi trida akt, ktera mu zmeni background image na ten potrebny

takze v pripade, ze budu na hlavni strance, bude konecne html v prohlizeci vypadat nejak takhle:


<a href="index.php" class="akt">Hlavni stranka</a>
<a href="index.php?ukaz=clanky">clanky</a>
<a href="index.php?ukaz=odkazy">odkazy</a>
<a href="index.php?ukaz=obrazky">obrazky</a>
<a href="index.php?ukaz=stazeni">ke stazeni</a>


ted uz sem to doufam vysvetlil tak, aby se to dalo pochopit :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Defcon
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 8. 2007   #10
-
0
-

To insider:Je dik ale ja to vyřešil trochu jinak

<div class="outer">

<a href="?ukaz=domu" title="Odkaz 1" <?php if($_GET['ukaz']=='domu') echo 'class="aktivni"'; ?>><span>Odkaz 1</span></a>
</div>

css
#menu a:active, #menu a.aktivni
{
background: url("../pic/T3.jpg") no-repeat;
color: #777;
font-size: 45%;
text-align: right;
}
jinak puvodni ale dik

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
MrJerry
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
14. 10. 2007   #11
-
0
-

To insider:Lidi, muze mi nekdo este pomoct s
<?php /*PHP script pro prehazovani stranek */
$ukaz="pages/".$_GET["ukaz"];
if (! is_null($ukaz)){
if (File_Exists ($ukaz.".php")){
include $ukaz.".php";
}
elseif (File_Exists ($ukaz.".html")){
include $ukaz.".html";
}
else {include "pages/Domů.html";}
}
?>
sem v php novacek a nejde mi asi adresa, mám hlavní adresář na disku a v něm index a vedle něj slozku pages a tam ty stránky, takhle

Gravitační pole: index.php
Pages: Teorie.html
Domů.html

a pořád mi to nejde... zkoušel sem dát index vedle, změnit adresu (celou ji dokonce i vypsat) nic... help plz...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý