Regulární výrazy – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Regulární výrazy – PHP – Fórum – Programujte.comRegulární výrazy – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Sony0
Návštěvník
3. 8. 2007   #1
-
0
-

nevíte někdo jaký parametr bych musel předet funkci ereg aby mi v případě shod rozložila string "xxxx-yyyy-zzzz-atd..." do polí v třetím parametru? jde mi především o to aby to fungovalo nezávisle na počtu těch čtveřic znaků v tom stringu...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
3. 8. 2007   #2
-
0
-

Moc nechapu dotaz.. Zkus neco takoveho "((.{4})-)+"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sony0
Návštěvník
3. 8. 2007   #3
-
0
-

No myslel sem to takle... řekněme že bych měl input text do kterého by se psaly výrazy ve formátu 4písmena a pak buďto konec a nebo pomlčka a další čtyři písmena a pak zase buďto už konec nebo pomlčka atdatd....no a nevim jak to udělat tak aby mi ereg() ukládal ty shody do pole.... aby když do toho inputu napíšu např.:"argx-fsdf-erve-tttt-..." aby mi to pak vyhodilo:
argx
fsdf
erve
tttt

problém mi dělá to že chci aby to šlo s libovným počtem těch čtveřic....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
3. 8. 2007   #4
-
0
-

Mno napis jestli to funguje..(reg vyrazy nejsou zrovna moje silna stranka) "^(([a-z]{4})\-)*([a-z]{4})$"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sony0
Návštěvník
3. 8. 2007   #5
-
0
-

wwoooww :))))) .. noo.. jo de to ^__^ tak moc dik..co vlastně znamená v reg výrazech '\' ? ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
3. 8. 2007   #6
-
0
-

normalne ma pomlcka specialni vyznam a to \ z ni udela opet pomlcku ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dalaman0
Věrný člen
4. 8. 2007   #7
-
0
-

A nieco taketo?

$pole=explode('-',$string);


Ak ti ide iba o ot vytiahnutie bez pomlciek, tak je to isto rychlejsi sposob...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zelenáč0
Posthunter
4. 8. 2007   #8
-
0
-

To mu ale rozlozi i v pripade, ze tam nebudou pismena nebo jich bude vic/min nez ctyri..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Regularni vyrazy — založil Vyhulman

Regulární výrazy — založil polonium

Regulární výrazy — založil Petr

Regulární výrazy — založil Míša

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý