Ako zmazať súbor pomocou Pythonu? – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Ako zmazať súbor pomocou Pythonu? – Python – Fórum – Programujte.comAko zmazať súbor pomocou Pythonu? – Python – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
5. 8. 2007   #1
-
0
-

Potreboval by som nieakú funkciu ktorá dokáže zmazať súbor ktorý tam dopíšem, dá sa to? Ak áno tak ako?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
5. 8. 2007   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
w3q0
Věrný člen
6. 8. 2007   #3
-
0
-

použil som kód

removedirs(C:\wq\skúška\)

a nič sa neudeje

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
vojtech
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
6. 8. 2007   #4
-
0
-

2 w3q: 1) - removedirs maže složky, né soubory. Ikdyby si chtěl smazat složku, musí být prázdná. Radši bych použil remove().
2) cesta musí být ohraničena apostrofy nebo uvozovkami
3) mé řešení:



1 import os
2 os.system('cd C:\wq')
3 os.system('rmdir C:\wq /s')


vysvětlení: 1 - importuje modul pro práci s operačním systémem
2 - přesune se do nadřazené složky
3 - smaže složku "skúška". Argument - /s zajišťuje smazání složky, i kdyby nebyla prázdná.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
6. 8. 2007   #5
-
0
-

Aha ďakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
geon0
Grafoman
8. 8. 2007   #6
-
0
-

To vojtech: proč tak ošklivě? Python má přeci vlastní příkazy na manipulaci se soubory a složkami a nemusí využívat služeb Příkazového řádku Windows :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon. volume doprava.
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
8. 8. 2007   #7
-
0
-

To geon: Moje chyba, odkázal jsem na špatný modul....
Správně je to takto:



>>> import shutil
>>> shutil.rmtree(cesta...)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
vojtěch0
Návštěvník
17. 8. 2007   #8
-
0
-

2 geon: Ja nevím... prostě mě to v tu chvíli napadlo. Ano, dá se to udělat i jinak, elegantněji. Ale nevím jak :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmr a lidská hloupost. Ale tím prvním si nejsem jistý." - Einstein
Chrasty
~ Redaktor
+4
Posthunter
17. 8. 2007   #9
-
0
-

ale on chtěl smazat jenom soubor a ne adresář,ne?

takže



import os
os.remove('cesta...')

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
17. 8. 2007   #10
-
0
-

To Chrasty: ze začátku jo, ale pak:

w3q píše:#
# použil som kód

removedirs(C:wqskúška)#
#
a nič sa neudeje

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
w3q0
Věrný člen
23. 8. 2007   #11
-
0
-

To je jedno funguje to oboma spôsobmi a to je hlavné.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý