Promenne – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Promenne – Offtopic – Fórum – Programujte.comPromenne – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zelenáč0
Posthunter
5. 8. 2007   #1
-
0
-

Jakou promennou nejcasteji pouzivate v cyklu "for"??? Ja tedy jednoznacne "i" :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
5. 8. 2007   #2
-
0
-

i já používám "i" ikdyž nevím, jaký smysl má tento topic

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Zelenáč0
Posthunter
5. 8. 2007   #3
-
0
-

Nudim se a chci zjistit, jestli je to nejaky zazity zvyk vsech programatoru, nebo je jen ta klavesa na pro me pohodlnem miste ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
5. 8. 2007   #4
-
0
-

Ja tiez pouzivam "i". A potom "j" pokial mam cyklus v cykle. :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Smokie0
Expert
5. 8. 2007   #5
-
0
-

Myslim, ze 99% z nas bude tiez pouzivat "i", pretoze sa to pouziva v prikladoch a tutorialoch :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kartmen
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
5. 8. 2007   #6
-
0
-

Ja pouzivam: moja_pekna_premenna_na_riadenie_cyklu_for :)))))
Ale inac niekedy pouzivam skomoleninu index a meno pola ak v cykle beham po poli aby to davalo trochu vacsi zmysel na prvy pohlad..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
5. 8. 2007   #7
-
0
-



for prvek in seznam....

zvyk...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
5. 8. 2007   #8
-
0
-

x, z, a, c, i

Těhle pět :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
dalaman0
Věrný člen
5. 8. 2007   #9
-
0
-

Vzdy a vzdy len a

No potom pri tych tutorialoch je to fakt blbe , ked je tam stale nieco ine a hlavne to i,j,k

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
Zelenáč0
Posthunter
5. 8. 2007   #10
-
0
-

Mno, obcas se prekonam a pouziju x,y,z/r,g,b :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
6. 8. 2007   #11
-
0
-

hmm mno ja pouzivam iNieco.. podla toho coho je to iteracia, lebo potom som magor s toho, coho to iteracia je, hlavne ked je for vo for-e..



for (counter_v::iterator iCounter = mCounters.begin(); iCounter != mCounters.end(); iCounter++) {
int index = doc.getColumnIndex((*iCounter).csv_name.c_str());
(*iCounter).index = index;
LDBG(5000, "map item='" << (*iCounter).csv_name.c_str() << "' index=" << index);
if ( ( (*iCounter).csv_name != "OBJECT NAME" ) && (index >= 0) ) {
LDBG(5000, "increment");
out++;
}
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
retriwr0
Stálý člen
6. 8. 2007   #12
-
0
-

i,j,x,y v tomto pořadí akorát pak mám někdy problém pochopit k čemu co slouží, ale k tomu jsou přece poznámky ne? (které skoro nepožívám, takže pak v tom mám stejně zmatky :) )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Jacob0
Věrný člen
6. 8. 2007   #13
-
0
-

Já nepoužívám písmenka,ale skratky abych se v tom pěkně vyznal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Chtěl bych neznamená nic, chci znamená hodně.
Zelenáč0
Posthunter
6. 8. 2007   #14
-
0
-

retriwr píše:#
# i,j,x,y v tomto pořadí akorát pak mám někdy problém pochopit k čemu co slouží, ale k tomu jsou přece poznámky ne? (které skoro nepožívám, takže pak v tom mám stejně zmatky :) )


Mno jo, komentare u me taky moc velkou oblibu nemaji.. Ovsem nikdy nemam problem se v mem kodu vyznat, at uz po tydnu, nebo po pul roce.. Snad jen chudaci programatori, kteri to po me budou cist (to az se stanu nejlepsim programatorem na svete :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
6. 8. 2007   #15
-
0
-

Víte, ono to "i" znamená "integer", takže je to celkem logický...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
retriwr0
Stálý člen
6. 8. 2007   #16
-
0
-

To Zelenáč: to já někdy mám, ale problém mi dělá spíš najít část kódu která něco dělá než vědět co dělá ta konkrétní část - to si kousek přečtu a hned vím... (pozn.: ještě že máme to Ctrl+f)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
You gotta do what you gotta do
Zelenáč0
Posthunter
6. 8. 2007   #17
-
0
-

retriwr píše:#
# To Zelenáč: to já někdy mám, ale problém mi dělá spíš najít část kódu která něco dělá než vědět co dělá ta konkrétní část - to si kousek přečtu a hned vím... (pozn.: ještě že máme to Ctrl+f)


JJ, treba CTRL+F "for(i" ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
6. 8. 2007   #18
-
0
-

To Colpik: A nie je to "i" odvodené zo slova "iterovať/iterácia" ? Nie vždy musí byť tá pomocná premenná typu Integer.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Colpik0
Super člen
6. 8. 2007   #19
-
0
-

To mylan4: No ono se to nepoužívá jenom u cyklů. Skoro ve všech tutoriálech najdeš...

...v případě Pascalu/Delphi

var i:integer

var s:string
var b:boolean
var r:real


...v případě C/C++/C#/Javy
int i;

char ch;
bool b;
float f;


...a podobně.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
mylan40
Super člen
6. 8. 2007   #20
-
0
-

To Colpik: A keby som iteroval so Shortom ? Ja by som dal: For i As Short = 1 to 10 ... Jednoducho pre mňa to i znamená iterovať, t.j. nezávisí od typu, neviem ako sa k tomu "i" prišlo - či zo slova integer alebo iterácia.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mephi0
Expert
6. 8. 2007   #21
-
0
-

n ; a ; i
i,j
x,y,z
a,b,c,d ... z

podla poctu vnoreni :)
podla mna i = increment

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
Zelenáč0
Posthunter
6. 8. 2007   #22
-
0
-

vnorene cykly me take pomerne irituji :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tommz90
Stálý člen
7. 8. 2007   #23
-
0
-

i a podle počtu vnoření ii, iii atd. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
8. 8. 2007   #24
-
0
-

Mno mylan4 ma v tomto akosi pravdu ale aj Colpik ma scasti pravdu. Zalezi na tom kde je to i pouzite a zalezi aj od toho ake pravidla si clovek urci. I pri tychto for zalezitostiach ma vyznam iteracie. Bezne ti programator povie: "je to iteracia toho a toho".

Taktiez vsak existuje akasi notacia (ci uz Madarska alebo som sa stretol uz z kadecim) kde sa proste premennym dava este nejake to pismenko ktore ma urcity vyznam. Napriklad v starej firme sme mali zauzivane presne i = integer s = string ale aj a = argument, m = member

potom si mal taketo nejake veci ze msPremenna (cloveku hned tuklo ze ide o member premennu typu string bez toho aby pozeral do headrov) .. alebo aiPremenna (cize premenna bola argumentom funkcie typu int)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
11. 8. 2007   #25
-
0
-

Já jsem si zvykl u for cyklu používat i (tak dlouho to do mě mlátili ve škole, až jsem si zvykl), ale jinak definuju proměnné jednoznačně =>
bobo :boolean, koko:string, dodo:real a jojo:integer. Učitelka z toho maximálně zuří, ale já se ve svym zdrojovým kódě vyznám, neb mám naprosto kásnej "rukopis". Ale teďka, co jsme už začali dělat trochu "větší" projekty, přestalo se mi to vyplácet (to stupidní pojmenovávání), a začal jsem je nazývat normálně.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Podpis: Do podpisu nelze vložit obrázky ani HTML kód. Je podporován nový řádek tagem
.
Colpik0
Super člen
11. 8. 2007   #26
-
0
-

bobo :boolean, koko:string, dodo:real a jojo:integer



LOOOOOOOOOL, tak to začnu používat :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Pavel 'Colpik' Tobiáš - Developer & Music Producer [br] http://colpik.webstudio4u.eu
olgo0
Věrný člen
13. 8. 2007   #27
-
0
-

imho je to podla iterate. osobne pouzivam a, b ... podla urovne zanorenia. v pripade ze casto prechadzam konkretne pole tak mam premennu tzv index toho pola nazov_pola_i a pouzivam ten.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 18 hostů

Podobná vlákna

Proměnné C# — založil aTTix

Soukromé proměnné — založil Sony

Efektivni promenne. — založil LukAss741

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý