Java a čeština – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Java a čeština – Java – Fórum – Programujte.comJava a čeština – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vítězslav Titl0
Stálý člen
6. 5. 2006   #1
-
0
-

Jak na to, aby čeština v Javě běhalop v pohod

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Reklama
Reklama
Tomáš Bos0
Stálý člen
6. 5. 2006   #2
-
0
-

V Jave ako v jazyku, v nejakej aplikacii, alebo vo vyvojovom prostredi?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Vítězslav Titl0
Stálý člen
6. 5. 2006   #3
-
0
-

no v nějakým programu, třeba tady:
class ZnakyRetezce{
public static void main(String args[]){
System.out.println("znakový literál: " + 'A');
System.out.println("Zpětná sekvence normal jako python");
String jmeno ="mustafa";
System.out.println(jmeno);
}
}

tady se ty háčky a čárky nezobrazí dobře. Co s tím?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Tomáš Bos0
Stálý člen
6. 5. 2006   #4
-
0
-

Ja s tym v Eclipse nemam problem. Puzivas notepad alebo iny textovy editor a subory spustas cez konzolu JVM?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Vítězslav Titl0
Stálý člen
6. 5. 2006   #5
-
0
-

píšu v pspadu, a pak přes javac kompiluju no. takže to bude možná tim jo? jaké mám použít z kódování, aby to bylo ok?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Tom?? Bos0
Stálý člen
6. 5. 2006   #6
-
0
-

ASCII by malo stacit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Vítězslav Titl0
Stálý člen
6. 5. 2006   #7
-
0
-

Takže třeba utf-8?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Tom?? Bos0
Stálý člen
6. 5. 2006   #8
-
0
-

JJ vyskusaj.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Vítězslav Titl0
Stálý člen
7. 5. 2006   #9
-
0
-

nejde, a tobě teda jde normálně vypsat v dosu, třeba "?????????"?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Tom?? Bos0
Stálý člen
7. 5. 2006   #10
-
0
-

To nieje dos ale konzolova aplikacia. Mne to ide bez problemov, Eclipse ma dokonca vlastny konzolovy vystup. Pokial ti mozem poradit tak si daj Eclipse alebo NetBeans ak ti nic nebrani. Ja robim v Eclipse a je to velmi dobre IDE. Povedal by som ze konzolve aplikacie v Jave su urcene prevazne asi len na ucenie zakladov. Vacsina programov, ktore su spravene cez Javu a pouzivaju sa su bud webove alebo GUI aplikacie, takze skor ci neskor prejdes na ne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Vítězslav Titl0
Stálý člen
7. 5. 2006   #11
-
0
-

Jo konzolova aplikace, no když jsem dělal v Netbeans, tak to šlo, ale to bylo jen tim, že tam je výstup v té napodobenině konzole a když spustíš přes terminál nebo příkazvou řádku taky to jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Tomáš Bos0
Stálý člen
7. 5. 2006   #12
-
0
-

Myslis ako program, ktory spravis cez NetBeans, ci sa da spustit samostatne cez prikaz v JVM ako konzolova aplikacia?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Vítězslav Titl0
Stálý člen
7. 5. 2006   #13
-
0
-

Normálně si napíšeš, třeba jen jednoduchej roam jako výpis, přeložíš třeba v netbeans a pak ho pustíš v konzoli - java Program. Jestli se ti v té konzoli (příkazovej řádek nebo terminál na linuxu) zobrazuje dobře ta čeština?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Tom?? Bos0
Stálý člen
7. 5. 2006   #14
-
0
-

Hej zobrazi.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
16. 8. 2006   #15
-
0
-

Kdy? pou?t?? Javu pod Windows, tak m?? nastavenou k?dovou str?nku 1250, ale dosov? okno pracuje se str?nkou 852. Mus?? v?stupn?mu proudu nastavit spr?vnou k?dovou str?nku a pak to p?jde.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Alan0
Věrný člen
16. 8. 2006   #16
-
0
-

Zkus tohle:

?



try{
PrintStream ps = new PrintStream(System.out,true, "Cp852");
System.setOut(ps);
} catch (UnsupportedEncodingException uee){
System.out.print("Nepodporuji kodovani CP852!n");

} finally {
System.out.print("?????????");

}
?

Snad jsem to napsal dob?e?:???:))?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
PSP user|Web developer|C4D user||Maya Lamer|Photoshop User|Guitar player
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 41 hostů

Podobná vlákna

Java a čeština — založil Had

Čeština v C++ — založil vdolek

Cestina — založil matouch

čestina? — založil Michal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý