Probgram na skúšanie z násobilky previesť do Tkineru – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Probgram na skúšanie z násobilky previesť do Tkineru – Python – Fórum – Programujte.comProbgram na skúšanie z násobilky previesť do Tkineru – Python – Fórum – Programujte.com

 

w3q0
Věrný člen
7. 8. 2007   #1
-
0
-

Mám takýto kód

import random #

from Tkinter import *
root = Tk()
root.mainloop()
cena = "1000"
print"Cena výrobku bola", cena, "SK."
random.randint(10,15)

import random #
print"Ko¾ko je ",random.randint(1,10),"*",random.randint(1,10),"?"
print input("Prosím odpoveï: ")

odpoved = input('2 krát ko¾ko je 36? ')
print '2 x', odpoved, '=', 2*odpoved

cislo=input("Zadaj nejaké èíslo!")
if cislo < 10:
print"Èíslo je menšie ako 10."
elif cislo > 10:
print"Èíslo je veèšie ako 10."
else:
print"Èíslo sa rovná desiatim."
dobre = 0
zle = 0
for x in range(10):
cislo1=random.randint(1,20)
cislo2=random.randint(1,20)
print "Ko¾ko je", cislo1, "x", cislo2, "?"
vysledok1=input("Napíš výsledok: ")
vysledok=cislo1*cislo2
print vysledok
if vysledok1 == cislo1*cislo2:
print "Správne"
else:
print "Zle"
print x
if vysledok==vysledok1:
dobre=dobre+1
else:
zle=zle+1
print 'Máte', dobre, 'správnych odpovedí a', zle, 'zlých.'
import random #
from Tkinter import *
root = Tk()
root.mainloop()
cena = "1000"
print"Cena výrobku bola", cena, "SK."
random.randint(10,15)

import random #
print"Ko¾ko je ",random.randint(1,10),"*",random.randint(1,10),"?"
print input("Prosím odpoveï: ")

odpoved = input('2 krát ko¾ko je 36? ')
print '2 x', odpoved, '=', 2*odpoved

cislo=input("Zadaj nejaké èíslo!")
if cislo < 10:
print"Èíslo je menšie ako 10."
elif cislo > 10:
print"Èíslo je veèšie ako 10."
else:
print"Èíslo sa rovná desiatim."
dobre = 0
zle = 0
for x in range(10):
cislo1=random.randint(1,20)
cislo2=random.randint(1,20)
print "Ko¾ko je", cislo1, "x", cislo2, "?"
vysledok1=input("Napíš výsledok: ")
vysledok=cislo1*cislo2
print vysledok
if vysledok1 == cislo1*cislo2:
print "Správne"
else:
print "Zle"
print x
if vysledok==vysledok1:
dobre=dobre+1
else:
zle=zle+1
print 'Máte', dobre, 'správnych odpovedí a', zle, 'zlých.'
root.mainloop()

lebo som sa ho snažil previesť do Tkinteru.Lenže sa otvorí Tk okno a nič sa nedeje anui v okne ani mimo neho :(
Ako to mám prerobiť.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
vojtano_k0
Návštěvník
7. 8. 2007   #2
-
0
-

Tohle je mé řešení:



# -*- coding: utf-8 -*-.

#autor=vojtech
#final release: 23. 9. 2006

#import potrebnych modulu:

import random
from Tkinter import *

#definicni cast:

def vypisPriklad():
a=random.randint(1,15)
b=random.randint(1,15)
odpoved.vysledek=a*b
otazka.delete(0, "end")
odpoved.delete(0, "end")
ano_ne.delete(0, "end")
priklad="Kolik je %d * %d ?" % (a,b)
otazka.insert(0,priklad)

def kontrola_vysledku():
ano_ne.delete(0, "end")
vysledek2=odpoved.get()
vysledek2=int(vysledek2)
if odpoved.vysledek==vysledek2:
vypis_kontroly1=u"Správně!"
ano_ne.insert(0,vypis_kontroly1)
else:
vypis_kontroly2=u"Bohužel. Špatně"
ano_ne.insert(0,vypis_kontroly2)

#telo programu (design-viditelna cast):

hlavni_okno=Tk()

hlavni_okno.title("Zkoušení násobilky")

uvod=Label(hlavni_okno, text=u"Vítejte v prográmku na zkoušení z násobilky!")
uvod.pack(padx=3, pady=3)


ramecek1=Frame(hlavni_okno)
ramecek1.pack()

otazka=Entry(ramecek1,width=15)
otazka.pack(side=LEFT, padx=3, pady=3)

odpoved=Entry(ramecek1,width=8)
odpoved.pack(padx=3, pady=3)

ramecek2=Frame(hlavni_okno)
ramecek2.pack()

ano_ne=Entry(ramecek2, width=15)
ano_ne.pack(side=LEFT, padx=3, pady=3)

zkontroluj=Button(ramecek2, text="Zkontroluj", command=kontrola_vysledku)
zkontroluj.pack(padx=3, pady=3)

dalsi_priklad=Button(hlavni_okno, text=u"Nový příklad", command=vypisPriklad)
dalsi_priklad.pack(fill=BOTH, padx=3, pady=3)


hlavni_okno.mainloop()



PS: dělal jsem to už hoodně dávno. Je to trochu nemotorné, ale snad ti to aspoň nějak pomůže ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Jen dvě věci jsou nekonečné. Vesmr a lidská hloupost. Ale tím prvním si nejsem jistý." - Einstein
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý