Programy, hry v jave – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programy, hry v jave – Java – Fórum – Programujte.comProgramy, hry v jave – Java – Fórum – Programujte.com

 

Sandak0
Newbie
9. 8. 2007   #1
-
0
-

Cafec,
začínám se učit javu a nějak sem se zakecal s kámošem kterej dělá C++ a mám v tom trochu bordel...
Jaký například programy se daj udelat v jave? A jaky hry? Nebo co je naprogramovany v jave a k cemu je java nejlepsi (jako co se v ni prevazne programuje)? Moc programu na komp sem nevidel .jar a nejak sem se nedostal k tomu ze by se java dala ukladat do .exe ...
Heh snad me nevysmejete mam v tom hroznej zmatek...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak
mio0
Newbie
11. 8. 2007   #2
-
0
-

Java asi nie je moc na programovanie hier, je pomalšia ako c++ Má však velikú výhodu pretože pri napísaní kódu a skompilovaní nie do .exe, ale to tzv. bajtového kódu .jar ktorý je spustitelný na takmer (možno aj na každej platforme) kde je nainštalovaný JVM java virt. machine To má takmer každý comp pripojený k netu.
Takže je to skôr jazyk pre net (môj názor) raz skompiluješ a pustíš takmer všade (podmienka JVM určite to máš aj ty), kdežto c++ ... musíš skompilovať zvlášť pre každú platformu

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak0
Newbie
11. 8. 2007   #3
-
0
-

Ok moc díky za odpověď...
Ještě mám otázku... Vždycky když stáhnu nějakej prgram třeba ze stahuj nebo tak tak je to .exe ... V čem se tedy používá java? Myslím že se mi nestalo abych měl na kompu nějakej prográmek s koncovkou .jar Takže mě zajímá na co se tedyjava zaměřuje?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
11. 8. 2007   #4
-
0
-

To mio: To neni pravda, java neni pomalejsi nez C++, v nekterych pripadech je dokonce rychlejsi! V jave je naprogramovano plno her, dokonce i 3D! V jave muze delat i 3D hry, ale musis si stahnout Java3D... A naco exe? Staci mit nainstalovane JRE a spustis .jar. Kdyz by ten kdo to chce spustit neumel s cmd tak staci napsat *.bat soubor na ktery kdyz kliknes, tak spusti java aplikaci :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
11. 8. 2007   #5
-
0
-

Vsechno bylo v exe asi proto , protoze je plno programatoru, co vystudovali skolu, kde je ucili C++, Java je mlady jazyk a tak jeste neni tolik programu v Jave...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mio0
Newbie
11. 8. 2007   #6
-
0
-

To master To či je Java pomalšia ako napr. c++ nemám zo svojích skúseností (bohužial) aj ja som len niekde v začiatkoch. Ako je to teda s triedami vraj Java si pri každom spúšťanom programe zavádza do pamäte viac (aj nepotrebných) balíčkov, tried oproti c++ (nemám odskúšané)
Moja druhá otázka, čo je to Java3D?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak0
Newbie
11. 8. 2007   #7
-
0
-

Kua mám v tom boredel... Když udělám program .jar tak když ho bude někdo chtít spustit tak na to nestačí 2x kliknout ale musí se to z příkazovýho řádku? a s tim *.bad nemáš po ruce nějakej kod toho bad jak se to dělá? :-P

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
12. 8. 2007   #8
-
0
-

Bat soubor vytvoris normalne pomoci napr. notepadu. Otevri notepad a napis tam:



cls
java -jar tvojeaplikace.jar


Pak to uloz jako neco.bat. Pak staci ten soubor bat dat do stejneho adresare jako je .jar soubor. Kdyz poklikas na bat soubor, tak se automaticky vykona kod, ktery spusti jar soubor. Pokud mas linux tak se to dela trochu jinak :)

To mio: Java3D je sada knihoven, ktere ti umozni delat 3D veci :-) Ja s mym kamaradem jsme udelali uz i 3D hru :-) Jen to chce opravdu dobre prostudovat. Pukud by jsi mel zajem a mas uz vetsi zkusenosti s Javou tak zkus si koupit knihu Programovani dokonalych her v Jave kde se prave programuje s Java3D.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak0
Newbie
12. 8. 2007   #9
-
0
-

Ok moc díky... Sem tvým dlužníkem :-P
Jinak nechtěl by jsi tu hru hodit na net a dát sem link? Rád bych se na ní podíval (jen tak ze zvědavosti) ;-) když ne tak ne pochopim to...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak
Sandak
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
12. 8. 2007   #10
-
0
-

Tu jde o to, že ja se ucim Javu jen chvilku a tak jeste musim vyresit rychlost te hry... Ale ta hra vypada takhle (jsou to 3D krvinky a bacili co musis zabijet...) Ale ted prave chceme udelat 3D strategii :-) Takze jestli ji dodelame tak tu pak ten link hodim....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
12. 8. 2007   #11
-
0
-

master píše:#
# To neni pravda, java neni pomalejsi nez C++, v nekterych pripadech je dokonce rychlejsi!



Tak toto je dobra perla. Evidentne nevies co pises.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
x3o
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
12. 8. 2007   #12
-
0
-

V Jave kdyz uz hry , tak asi nejznamnejsi jsou Java hry na mobil , to ale delas v Java J2ME. To je celkem sranda , moc se s tim nemusis placat , kdyz delas "maly" hry do mobilu. Ale nejakou "velkou" opravdu 3D hru na komp ,co stoji za hrich jsem v Jave jeste nevidel :)

Btw : nedavno mi psal kamarad tento vyraz : umet jazyk != umet programovat
( pro lamky : != je znacka nerovnosti xD )


To znamena , ze muzes umet cokoliv, ale kdyz to neumis aplikovat , tak ti to je k nicemu.

Java je podle me lehci pro zacatecniky ( zase jak pro koho ) a navic, kdyz umis nejaky jazyk poradne , tak se snadno preorientujes na jiny...
Ale i kdyz delas v C++ 3D hry nebo tak ,tak urcite budes muset umet neco ve 3Ds maxu nebo podobnym 3D modelovacim programu...Vem si , ze hry ( myslim vetsi ) se nevytvarej za jedno odpoledne a vetsinou se delaji v teamu , jeden dela napr. grafika , druhej zvukare , treti programator , a pomocny programatori atd ( uklizecku nepocitam :D ) . Jeste jsem nevidel borce co si udela krasny modely v 3Ds maxu , pak si udela svuj engine , udela si realny , profesionalni zvuky...a jeste si to sam vyda :D

Ta hra je treba zalezitost dvou let i kdyz mas team :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomi0
Stálý člen
12. 8. 2007   #13
-
0
-

Sandak píše:#
# Jaký například programy se daj udelat v jave? A jaky hry?



JME - http://java.sun.com/javame/index.jsp

JSE - http://java.sun.com/javase/

JEE - http://java.sun.com/javaee/

Sandak píše:#
# Nebo co je naprogramovany v jave



http://www.java.com/en/everywhere/

http://www.java.com/en/about/

"Today, you can find Java technology in networks and devices that range from the Internet and scientific supercomputers to laptops and cell phones, from Wall Street market simulators to home game players and credit cards -- just about everywhere."

Sandak píše:#
# Moc programu na komp sem nevidel .jar a nejak sem se nedostal k tomu ze by se java dala ukladat do .exe ...



IMHO toto je problemom vela ludi, ktori chcu zacat s Javou - bez toho aby si nieco precitali chcu hned konat.

http://www.excelsior-usa.com/articles/java-to-exe.html

master píše:#
# ... java neni pomalejsi nez C++, v nekterych pripadech je dokonce rychlejsi! ...



:)

master píše:#
# Java je mlady jazyk a tak jeste neni tolik programu v Jave...



:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
Sandak0
Newbie
12. 8. 2007   #14
-
0
-

Thanks to Tomi vysvětlil mi do detajlů všechny mé otázky... :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sandak
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
12. 8. 2007   #15
-
0
-

To sn3d:

Ano je to pravda :-). Pokud nekde najdes ze C++ je rychlejsi nez Java tak se zrejme bavili o JDK 1.1. Jenze to bylo taky par let zpet kdy byla Java 40x - 50x pomalejsi nez C. Jenze ted je JDK 1.6 ktere je 1.1* pomalejsi nebo dokonce v nekterych pripadech rychlejsi nez C. (www.theserverside.com/news/thread.tss?thread_id=26634)

vynatek:

"I was sick of hearing people say Java was slow," says Keith Lea, "so I took the benchmark code for C++ and Java from the now outdated Great Computer Language Shootout (Fall 2001) and ran the tests myself." Lea's results three years on? Java, he finds, is significantly faster than optimized C++ in many cases.

A kdyby jste nikdy nevideli hry 3D v jave tak jste asi moc nehledali:


http://javaisdoomed.sourceforge.net

www.chromethegame.com/en/show.php

http://www.lawandordergame.com/

IL-2 sturmovnik - napsan v Jave i C++

www.roboforge.com


A mohl bych pokracovat celou strankou... Fakt nesnasim lidi co se smejou a vi o Jave sprominutim Hovno!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tomi0
Stálý člen
12. 8. 2007   #16
-
0
-

Nieco k tej rychlosti C/C++ a Javy:

http://www.irrlicht3d.org/pivot/entry.php?id=446

http://java.about.com/gi/dynamic/offsite.htm?site=http://www.idiom.com/%257Ezilla/Computer/javaCbenchmark.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Java_performance

IMHO aj ja si myslim, ze casy kedy bola Java povazovana za pomalu (kvoli interpretacii) su uz prec. S prichodom JIT kompilacie je situacia ina. Samozrejme dost zalezi aj na oblasti, o ktoru sa jedna vid. link na wiki, kde je to slusne popisane. Problem je v tom ze z Javy sa neda priamo pristupovat (bez JNI) na nizku uroven - assembler, ktory je v rychlosti "geroj" co urcite ovplyvnilo nejeden benchmark (aspon podla mna). Dalsia vec je aj kebyze sa stane Java rychlejsia, tak to neznamena, ze sa bleskovo presedla na nu uz len kvoli tomu, ze tony softwaru su napisane v C/C++ a presli vlastnou "evoluciou".

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
- Tuk tuk tuk!
Kto tam?
- Rekurzia.
Ktoze???
- Tuk tuk tuk!
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
12. 8. 2007   #17
-
0
-

... Tez nechapu proc puzivaji heapsort na trizeni :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
sn3d0
Věrný člen
13. 8. 2007   #18
-
0
-

master píše: nesnasim lidi co se smejou a vi o Jave sprominutim Hovno!#
##
#



Tieto testy su pre mna irelevantne uz len z toho dovodu ze ten test robil pravdepoedobne Javista. Ked najdem testy ktore robil Ceckar tak budu v prospech Cecka. C/C++ nieje len tak jednoducha a kratkozraka zalezitost ako ju povazujes ty. Dokonca na tvojom mieste by som daval pozor ci pises C++ alebo C, lebo C je fakt len citatelnejsi assembler takze to uz je uplne nieco ine. Uz len to ze C/C++ a Java su dve uuuuuuplbe odlisne veci. Pri C/C++ zalezi na optimalizacii, taktiez kompilator akym bol kod skompilovany. Nikde som nevidel v tych testoch cim to bolo kompilovane a s akymi prepinacmi. Taktiez som nevidel zdrojove kody. (GCC kompilator nieje najrychlejsi, su aj lebsie kompilatory). Napisat do googlu c++ java performance viem aj ja a presne to som ocakaval ako tvoju reakciu. Porovnavat C/C++ a Javu je proste nezmysel tak ako sa hadat ci je lebsie C++ alebo Java. To vies aj sam!Jedna dolezita vec! Ja sa Jave nesmejem(sam z nou robim lenze robim aj z C a C++) ale tvrdit proste ze Java je rychlejsia ako Cecko je zcestne. C/C++ je tak rychle, ako je sikovny koder, kdezto Java ta pusti len do urcitej urovne.Napriek tomu ma Java obrovsku vyhodu v memory managemente(ale aj nevyhodu). Javista sa nemusi zadrbavat tolko z memory leakmi alebo z oblubenou hlaskou "segmentation fault", ale prave z tohto dovodu proste Java nebude nikdy rychlejsia. Nikdy sa neprejde zase len na cisto Java riesenia. Su oblasti, kriticke aplikacie, ktore proste napisat v Jave je masochizmus, tak isto ako su oblasi kde pisat v C/C++ je zase na samovrazdu.Takze cakat na nejaku Java revoluciu je tiez nezmysel. Proste to je asi take tvrdenie ako tvrdenie ze XML je z pohladu performance a velkosti vyhodnejsie ako ASN1.

Co sa tyka hier a 3D, k tomu sa nevyjadrujem lebo je to tema mimo mna a ani som to nenapadal. Viem o Java3D a viem ze jeho performance je obstojny.Taktiez viem o tom ze su hry napisane v Jave.Lenze to som tu nerozoberal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
shutdown -h now
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
13. 8. 2007   #19
-
0
-

Ano maš pravdu, že se to neda takhle porovnavat, ale vadi mi když někdo řekne že Java je strašně pomala.... Ja bych to řekl takhle: Java se muže rovnat C/C++ . A jestli si nekdo mysli ze Java neni dobra na psani her, tak to si mysleli to same i C v roce 80 kdy v tom chteli zacit delat hry, ze se v C nikdy nemuze udelat rychla hra a ze je to moc vysokourovnovy jazyk. Jenze az se jim podarilo napsat DOOM a dalsi tyto hry tak okamzite zmenili nazor. Dalsi vyhodou javy oproti C, ze ma docela velke vyuziti (J2ME, J2SE, J2EE, Java Card, Applety....), ale zase C ma treba vyhodu v tom, ze se v nem delaji a jeste dlouho budou delat treba drivery :-) a to v Jave asi ne :-D Ja bych rekl, ze je jedno kdo v cem programuje, hlavne at to sve remeslo ovlada co nejlepe. Kazdy jazyk ma nejake sve pro a proti. Neda se rict co je lepsi, ale co ti vice vyhovuje. Vzdy na kazdy problem se hodi kazdy jazyk jinak :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
rudyment0
Návštěvník
16. 8. 2007   #20
-
0
-

Sandak píše:#
# Když udělám program .jar tak když ho bude někdo chtít spustit tak na to nestačí 2x kliknout ale musí se to z příkazovýho řádku?


To Sandak:
Záleží na tom, jak je Java instalovaná. Při standardní instalaci se nastaví asociace tak, že po poklepání na JAR soubor se tento spustí obdobně jako třeba EXE. Pokud to z nějakého důvodu nefunguje, stačí upravit asociace a vše se zase rozběhne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
rudyment0
Návštěvník
16. 8. 2007   #21
-
0
-

To sn3d:

sn3d píše:#
#

master píše:#
# To neni pravda, java neni pomalejsi nez C++, v nekterych pripadech je dokonce rychlejsi!

#
##
#Tak toto je dobra perla. Evidentne nevies co pises.


Obávám se, že ses před tím, než jsi mastera začal osočovat z neznalosti, zapomněl podívat, jak to s těmi rychlostmi doopravdy je. Java opravdu běží v některých programech ryhleji než obdobné programy v C++, a to proto, že při překladu programů v C++ je možno použít pouze statickou optimalizaci, kdežto při JIT překladu javových programů se používá optimalizace dynamická. Jinými slovy: když virtuální stroj zjistí, že se situace změnila a hodilo by se mu mít část programu přeloženou jinak, tak si ji přeloží znovu a optimalizaci nastaví podle aktuální situace. Ušetřený čas bohatě vynahradí čas opětovného překladu. Takovéto dynamické záležitosti jsou u staticky překládaných jazyků (např. C++) za hranicí jejich představivosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
rudyment0
Návštěvník
16. 8. 2007   #22
-
0
-

Sandak píše:#
# Tu jde o to, že ja se ucim Javu jen chvilku a tak jeste musim vyresit rychlost te hry... Ale ta hra vypada takhle (jsou to 3D krvinky a bacili co musis zabijet...) Ale ted prave chceme udelat 3D strategii :-) Takze jestli ji dodelame tak tu pak ten link hodim....


Chceš-li se něco dozvědět o psaní her v Javě (včetně 3D her), půjč si někde knihu

D.Brackeen: Vývoj her v jazyku Java, ISBN80-247-0874-4

Tam je spousta věcí popsaná, a to poměrně průzračně a čtivě.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
w3q0
Věrný člen
22. 12. 2007   #23
-
0
-

master napsal:
To mio: To neni pravda, java neni pomalejsi nez C++, v nekterych pripadech je dokonce rychlejsi! V jave je naprogramovano plno her, dokonce i 3D! V jave muze delat i 3D hry, ale musis si stahnout Java3D... A naco exe? Staci mit nainstalovane JRE a spustis .jar. Kdyz by ten kdo to chce spustit neumel s cmd tak staci napsat *.bat soubor na ktery kdyz kliknes, tak spusti java aplikaci :-)

Niekedy je síce rýchlejšia, ale u hier je C++ asi najrýchlejšie, preto aj najpoužívanejšie.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.212.21.–
HTML,CSS,PHP,MySQL, začínam s Objected C 2.0
BIOStheZerg
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
23. 12. 2007   #24
-
0
-

master napsal:
... Tez nechapu proc puzivaji heapsort na trizeni :-D


nechci machrovat, ale ze by to bylo kvuli tomu zeeee... je jeden z nejlepsich? asymptotickou slozitost ma N.logN a naroky na datovy uloziste konstantni...

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.237.136.–
Nefaritus
~ Redaktor
+2
Posthunter
23. 12. 2007   #25
-
0
-

Java je pomalejsi, ale o mnoho bezpečnější ;o) a má velmi široké použítí pro web a trofám si říct, že v tom je její budoucnost :o)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.191.111.–
total anonym
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 2. 2013   #26
-
0
-

#4 master
Je to pravda avšak java je pro začátek vhodnější ,mám v rodině dost programátorů a kámoš o tom ví vše tak radím začněte tře ba s HTML pak pascal pokud chcete jednoduché hry a pak java pak třeba C pak C++ atd

Nahlásit jako SPAM
IP: 81.19.45.–
sleepy0
Stálý člen
8. 2. 2013   #27
-
0
-

Neviem ci to tu niekto pisal, necital som to tak dokladne. Chcem len poznamenat ze java kod sa da prekompilovat do nativneho kodu, napr. pomocou gcj. Ale nie vzdy je to vhodne, lebo kod nespustis na roznych platformach a ine o ktorych neviem, zevraj bezpecnost a velkost, ale to nech ti vysvetlia informatici. Napriklad CERN Colt nieje kompilovany do nativneho kodu, lebo v bytecode ma nieco okolo 90% vykonu voci nativnemu kodu. Zda sa mi ze aj openoffice je robeny v jave.

Dalsia vec .jar balik sa da tiez spustit priamo staci to mat nastavene, teda neviem ako sa to robi v oknach, ale v linux staci urcit ako sa ma dany subor spustat. A potom to ide po kliknuti. Cize netreba pisat vselijake skripty.

Nahlásit jako SPAM
IP: 158.195.204.–
telmeek
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
1. 12. 2013   #28
-
0
-

Zdar hele jestli znáš minecraft tak, když děláš server tak taky používáš . bad to je jen script, kterým se dobudoucnosti na různé programy dělají různé automaty jako pošleš sms a     v programu to něco přidá apod..

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.200.–
goddard0
Newbie
2. 12. 2013   #29
-
0
-

do tehle vtipne diskuze jen "prispeju" tim, ze bat neni ani baseballova palka od bad guys, ani netopyr, ale zkratka pro batch - davka (drogy jsou skodlive, aaano?) - cili davkovy program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.88.–
Akan
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
28. 5. 2017   #30
-
0
-

Java je mnohem modernejsi daji se v ni naprogramovat ruzne gui programy, co se jedna her tak se pouziva

na jednoduchsi 3d hry nebo na indie hry , za to c++ je starsi (byl vyvinuty v osmdestatych letech)

ale vykonejsi a pouziva se na tvorbu narocnych her kuli jeho rychlosti a vykonosti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.91.4.–
gna
~ Anonymní uživatel
1849 příspěvků
28. 5. 2017   #31
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Tvorba hry - programy — založil Qui

Programy — založil Tomáš

Programy v C++ — založil Kajik

Začátečnické programy — založil zodian45

C++ jaké programy? — založil tazatel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý