Zastaralá syntaxe? – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zastaralá syntaxe? – PHP – Fórum – Programujte.comZastaralá syntaxe? – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
10. 8. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den,

slyšel jsem, že podmínka "<?if():?> <?endif;?>" tedy spíš její dvojtečková syntaxe, bude prohlášená za zastaralou v další verzi PHP, chtěl bych se zeptat, co je na tom pravdy? Zkoušel jsem to vyhledat, ale nic jsem nenašel, tak doufám, že třeba někdo bude vědět.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Sopťa
~ Anonymní uživatel
52 příspěvků
10. 8. 2007   #2
-
0
-

To Apik:
Zdar. No nevím proč by měli vyvojáři PHP odstranit tuhle věc. Je to přece přehlědnější než složené závorky. A že by se chystala PHP6?.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
10. 8. 2007   #3
-
0
-

mno já právě nevím, jsem to někde četl a nedokážu ten článek znovu najít. Jde mi o to, že tuhle syntaxy IF používám a proto mě to zajímá.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
10. 8. 2007   #4
-
0
-

Má být ukončena podpora { }, ale pořád se nad tím uvažuje.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
10. 8. 2007   #5
-
0
-

složené závorky jsou určitě přehlednější, editory navíc s nimi umí velmi pěkně pracovat (CODE FOLDING).
pokud by tento zápis syntaxe zmizel, velmi bych to uvítal, konečně by se začlo php trochu normalizovat,a nešlo by tolik prasit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
10. 8. 2007   #6
-
0
-

To survik1: jj, ja to někde četl a nebyl jsem si tim jistej. Ale oni to neuděljí, protože je proti tomu obrovskej odpor. a ani se nedivím. Složená závorky je klasika...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
dalaman0
Věrný člen
10. 8. 2007   #7
-
0
-

Ak bude ukoncena podrpora { } tak si to u mna php posere ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Lepšie je mať psa na saláme ako salámu pod psom !!!
tommz90
Stálý člen
10. 8. 2007   #8
-
0
-

To hrach: Code folding se dá udělat i s dvojtečkou, když vycházíme z toho, že bloky se nesmějí prolínat a vždycky tam máš to endif ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
10. 8. 2007   #9
-
0
-

To tommz9: ja nerikam ze zo nejde, ja rikam ze takto to editory neumeji / nebo jo? ja sem se stim myslim nesetkal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Tom@sQo
~ Anonymní uživatel
158 příspěvků
10. 8. 2007   #10
-
0
-

To Apik: je sice pravda, ze vyvojarom PHP v poslednej dobe asi sibe, robia jednu debilnu zmenu za druhou(napr. co sa tyka reflexie), alebo vecne dohady, ci sa ma ku stringu pristupovat cez $foo[0], alebo $foo{0} (uz aspon 2 krat zmenili navrh na zavrhnutie, stale na nieco ine), ale to, ze { } bude zavrhnute, je blbost ;) ano, planuje sa zavrhnut syntax typu if(): a endif;, ale ja to sem-tam doteraz pouzivam a aj budem, a ty mozes tiez ;) pochybujem, ze prestane podpora tohoto...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
12. 8. 2007   #11
-
0
-

TO: Tom@sQo

Mohl by si mi hodit link, kde si to četl?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Apik
~ Anonymní uživatel
29 příspěvků
16. 8. 2007   #12
-
0
-

prosím

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 83 hostů

Podobná vlákna

WinAVR+C syntaxe — založil Mario1

Chyba syntaxe — založil Shark

[DB] - špatná syntaxe — založil schimpanze

Chybná syntaxe — založil bohetik

Syntaxe MatLabu — založil Volumer

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý