Zavadeni – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zavadeni – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comZavadeni – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Zelenáč0
Posthunter
10. 8. 2007   #1
-
0
-

Od te doby, co jsem na druhy disk nainstaloval Wokna (abych se taky mohl trochu odreagovavat s Mafii a CoD), se mi nedari spustit Ubuntu a to s nasledujici hlaskou:

mount: mouting /dev/hda1 on root failed: no such device

Nasleduji jeste asi 4 podobne hlasky..

Mam dva disky, ten s linuxem je slave, ale zavadi se z nej driv nes z master..

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
10. 8. 2007   #2
-
0
-

Stalo se mi neco podobneho, akorat ze nesel ani windows, ani UBUNTU, DEBIAN, GENTOO. Problem bude asi v tom ze jak jsi nainstaloval windows na tu novou partition tak se mohlo zmenit cislovani tech oddilu. Takze zkus v grubu nebo co to mas namountovat /dev/hda2

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
10. 8. 2007   #3
-
0
-

Menil si pri instale Widli particie? Mysilm ci particia kde je teraz Win bola linuxova particia?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
10. 8. 2007   #4
-
0
-

ne, win tam byl i predtim (kdy to btw. skvele fungovalo) - tohle nebyla standartni "instalace", ale jen obnoveni systemu (dalsi z nespoctu vyhod linuxu - v pohode se vyrovna s novym AMD procakem, zatimco Wokna se musej hodinu obnovovat :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
10. 8. 2007   #5
-
0
-

Aha, no Widle si nainstalili vlastny bootloader a ten sprasil co sa dalo, vratane grub-a. A dalsia vec /dev/hda je primarny disk a /dev/hdb je sekundarny. Takze budes muset prestvit gruba cez live cd (/boot/grub), alebo reinstall...
jj Widle su svine...


Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
10. 8. 2007   #6
-
0
-

heh - jak ho mam prestavit??? Navic grub v pohode funguje - widle to (nastesti) sprasit nedokazou, takze jsem musel pri tom obnoveni nastavit prioritu zavadeni opacne (nebo spis normalne? Proste master s widlwma prvni - opacne nez je to ted)

Nevim jestli to k necemu bude, ale tady jsou prikazy grubu pro

Ubuntu:

root (hd0,0)

kernel /boot/vmlinuz-2.6.15-28-686 root=/dev/hda1 ro quiet splash
initrd /boot/initrd.img-2.6.15-28-686
savedefault
boot


Wokna:
root (hd1,0)

savedefault
makeactiv
map (hd0) (hd1)
map (hd1) (hd0)
chainloader +1

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zelenáč0
Posthunter
10. 8. 2007   #7
-
0
-

A fajn - mam to, stacilo zmenit hda1 na hdb1.. Dik ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
k
~ Anonymní uživatel
143 příspěvků
10. 8. 2007   #8
-
0
-

ake zaridenia mas v /dev je tam to /dev/hda ? skus kuknut particie na diskoch (fdisk) a nastavit v grube
na riadku kde je kernel... root=tvoja_root_particia. Ak nepomoze tak vobec nevim...
( a nezbudni si to zalohovat ;))

EDIT: Aha, nevsymol som si tvo predchadzajuci post, ignore me ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 39 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý