Špatná odpověď počítače v "Test násobilky" z 2. lekce kurzu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Špatná odpověď počítače v "Test násobilky" z 2. lekce kurzu – Python – Fórum – Programujte.comŠpatná odpověď počítače v "Test násobilky" z 2. lekce kurzu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
10. 8. 2007   #1
-
0
-

Kompík mi odpoví...:

Kolik je 2 X 5 ?

Zadejte cislo: 4545
Kolik je 7 X 6 ?
Zadejte cislo: 4545
Kolik je 4 X 1 ?
Zadejte cislo: 45
Kolik je 2 X 3 ?
Zadejte cislo: 45
Kolik je 3 X 10 ?
Zadejte cislo: 45
Kolik je 8 X 2 ?
Zadejte cislo: 3
Kolik je 8 X 7 ?
Zadejte cislo: 234
Kolik je 1 X 3 ?
Zadejte cislo: 43
Kolik je 1 X 1 ?
Zadejte cislo: 4
Kolik je 4 X 8 ?
Zadejte cislo: 45
Spatne! Spravne je: 5 .
Hotovo!Gratuluji, mel jste 0 spravnych a 14 5spatnych odpovedi!

Tak sami vidíte co se děje(pro ty co to neviděli, tak pozdě napsal chybu a špatně vypsal počet špatných odpovědí)...tady máte zdroják:
import random

dobre=0
spatne=0
odpovedi=0
vysledek=prvni*druhy
while odpovedi<10:
prvni=random.randint(1,10)
druhy=random.randint(1,10)
print "Kolik je",prvni,"X",druhy,"?"
odpovedi+=1
odpoved=input('Zadejte cislo: ')
if odpoved==vysledek:
print "Spravne!"
dobre += 1
else:
print "Spatne! Spravne je:", vysledek,"."
spatne += 1
if odpovedi==10:
print "Hotovo!Gratuluji, mel jste ", dobre,"spravnych a ", spatne,"spatnych odpovedi!"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
10. 8. 2007   #2
-
0
-

ten zdroják nemohl fungovat,protože když voláš



vysledek=prvni*druhy

tak prvni ani druhy neni definováno...

a taky bych se vyhnul syntaxi:
dobre+=1
, radši obětuj pár sekund a rozepiš to, je to přehlednější

a tady je to správně:


import random
dobre=0
spatne=0
odpovedi=0
while odpovedi<10:
prvni=random.randint(1,10)
druhy=random.randint(1,10)
vysledek=prvni*druhy
print "Kolik je",prvni,"X",druhy,"?"
odpovedi=odpovedi+1
odpoved=input('Zadejte cislo: ')
if odpoved==vysledek:
print "Spravne!"
dobre = dobre+1
else:
print "Spatne! Spravne je:", vysledek,"."
spatne = spatne+1
print "Hotovo!Gratuluji, mel jste ", dobre,"spravnych a ", spatne,"spatnych odpovedi!"

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Dany
~ Anonymní uživatel
37 příspěvků
11. 8. 2007   #3
-
0
-

Blujacker píše:#
# ten zdroják nemohl fungovat,protože když voláš #
#

#
#vysledek=prvni*druhy
#
#tak prvni ani druhy neni definováno...#
##
#a taky bych se vyhnul syntaxi:
dobre+=1
, radši obětuj pár sekund a rozepiš to, je to přehlednější#
##
#a tady je to správně:#
#
#
#import random#
#dobre=0#
#spatne=0#
#odpovedi=0#
#while odpovedi<10:#
# prvni=random.randint(1,10)#
# druhy=random.randint(1,10)#
# vysledek=prvni*druhy#
# print "Kolik je",prvni,"X",druhy,"?"#
# odpovedi=odpovedi+1#
# odpoved=input(##uvozovka##Zadejte cislo: ##uvozovka##)#
# if odpoved==vysledek:#
# print "Spravne!"#
# dobre = dobre+1#
# else:#
# print "Spatne! Spravne je:", vysledek,"."#
# spatne = spatne+1#
#print "Hotovo!Gratuluji, mel jste ", dobre,"spravnych a ", spatne,"spatnych odpovedi!"#
##
#

Fakt dík, to víš, já si zvykl na Game Maker a jeho GML...a o tom jak se to dobre+=1 má správně psát jsem nevěděl, a toho vysledek jsem si z neprofesionálních důvodů nevšiml:) a dík za zkrácení kódu o 1 řádek:)tak velké dík jak jen slon může být...:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Blujacker
~ Moderátor
0
Grafoman
11. 8. 2007   #4
-
0
-

Každej začátek je těžkej;) Tak se neboj ptát tady na foru, vždy se najde někdo kdo ti pomůže...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý