šablonová funkce jako členská funkce třídy - jde to? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

šablonová funkce jako členská funkce třídy - jde to? – C / C++ – Fórum – Programujte.comšablonová funkce jako členská funkce třídy - jde to? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
yaqwsx+9
Posthunter
11. 8. 2007   #1
-
0
-

Jde, aby byla šablonová funkce uvnitř třídy?Jde mi o to,abych nemusel mít členskou funkci, která volá tu šablonovou.
Děkuji za odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
11. 8. 2007   #2
-
0
-

Jisteže jde. Ale moc nechápu druhou část dotazu.



class A
{
public:
template<class T>
void print(const T& item, std::ostream& out = std::cout)
{ out << item;
}
};

Stupidni příklad - jen pokud to použiješ pro třídy, tak si uvědom, že ta třída musí mít přetížený operátor výpisu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
yaqwsx+9
Posthunter
11. 8. 2007   #3
-
0
-

To Jura:
Aha,díky,já vždy dával template<class T> na začátek private: ,ne před danou funkci.Moc jsi mi pomohl

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Life is too short to remove USB mass storage safely...
Správný drsňák udělá z konzole cokoliv
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 267 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý