Nastavení jména pro interní IP – Sítě – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Nastavení jména pro interní IP – Sítě – Fórum – Programujte.comNastavení jména pro interní IP – Sítě – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
minarth0
Newbie
11. 8. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, mám doma Pc a NTB. Na PC jsem si nainstaloval PHP a Apache všechno fachalo a na NTB mi stačilo zadat interní IP Pc a mohl jsem ho využívat jako server. Problémy mi nastaly po instalaci MySQL. Mám phpmyadmin, ale nefunguje mi to a tak bych potřeboval jednu věc. Místo abych do prohlížeče nastavil interní IP Pc, bych potřeboval aby mi tam stačilo, na NTB, zadat localhost a přeplo by mě to na PC. Na Pc mam XP home a na NTB XP professional.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Hřbitovy jsou plné lidí, kteří si mysleli že jsou nenahraditelní
Reklama
Reklama
Dr.Silenec
~ Anonymní uživatel
44 příspěvků
12. 9. 2007   #2
-
0
-

To minarth: Uplne nerozumim tvemu dotazu ... pokud potrebujes dat na NTB localhost aby se objevil localhost PC tak toho opravdu nejspis nedosahnes :) pac localhost je proste localhost a je to vlastne jen loopback pripojeni jedine tam dat apache na NTB a do index.html dat do hlavicky aby te preposlala na localhost pomoci IP :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider
~ Anonymní uživatel
387 příspěvků
12. 9. 2007   #3
-
0
-

ale dosahnes :)
postup je tady(http://programujte.com/view.php?cisloclanku=2007063002-Apache:-virtualni-servery-na-localhostu-a-logovani), i kdyz ne uplne presne na to co chces, ale da se vydedukovat, jak to pozmenit, aby to slo tak jak potrebujes
takze predpoklad:
IP PC je 192.168.1.1 a nemeni se
takze potom si na notebooku otevri soubor [podtrzene]C:\windows\system32\drivers\etc\hosts[/podtrzene] a uvidis tam radek 127.0.0.1 localhost z cehoz vyplyva, ze slovo localhost smeruje na ip adresu 127.0.0.1, takze staci prepsat na 192.168.1.1 localhost a melo by to fungovat jak potrebujes

problem nastane, pokud nejaky program pocita s tim, ze localhost smeruje na 127.0.0.1! v tvem pripade bych napsal spise 192.168.1.1 pc a pri zadani slova pc do adresniho radku v prohlizeci by se mel zobrazit prave localhost pocitace

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý