C keil uVision 3 – Assembler – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

C keil  uVision 3 – Assembler – Fórum – Programujte.comC keil uVision 3 – Assembler – Fórum – Programujte.com

 

7. 5. 2006   #1
-
0
-

Zdravim All
Chtěl bych se zeptat na Váš programátor publikovaný v jednom Vašem článku. A konkrétně by šlo o to, jestli je možné pomocí jazyka c naprogramovat AT89S8252 v tomto programátoru. Prostředí Keil uVision 3 dokáže zkompilovat program do HEX formátu. A tak bych potřeboval k tomu říct pár slov, jak to vlastně je a jak funguje přenos přes seriový port. Díky moc za odpověď.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Morawiec0
Stálý člen
7. 5. 2006   #2
-
0
-

Dobr? den, to bude trochu probl?m... ovl?d?n? port? v c??ku ?e??m u? dlouho, ale jak naprogramovat mikroprocesor? Mno mus?te si sehnat datascheet od mikroprocesoru, zj?stit si programovac? algoritmus a k?dy instrukc?, kter? pou??v? + adresy. Hodn? ?t?st?, nebude to lehk?...

Nejjednoduch?? je si postavit v?vojov? i programovac? za??zen?, kter? je na webu uve?ejn?no + SW
Ka?dop?dn? by to ?lo, ale je zbyte?n? d?lat n?co co u? je.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Matěj Pácha0
Super člen
7. 5. 2006   #3
-
0
-

Tak já taky něco přisypu. Pokud jakýkoliv programovací prostředí vyplivne hex, je jedno, se to do paměti vypíše. Programovat mikropočítače v C má dvě varianty: buď si musí programátor udělat rozhraní a rutiny (hlavně konstanty portů) a nebo dostane hotovy vývojový prostředí, kde už je všechno napsaný a stačí to jen poskládat hodně podobně, jako na klasickým PC. Ta první varianta vyžaduje dost práce v assembleru, ale když se to udělá pořádně, dá se to pak využít na všechny budoucí programy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Ajem tíčr, andrgraund tíčr!
8. 5. 2006   #4
-
0
-

Jo tak to jsem zase já. potřeboval bych pár praktických řešených uloh pro procesor použitý ve vašem serialu assembler. Neznate někdo nějaký dobrý link, kde by se dalo něco zplašit. Nemůžu najít žadnej web o mikropočítačích, kde by se vůbec o jazyku C zmínili. Stačila by jenom nějaká drobná ukázka pro zelenáče v oboru. Díky moc Babulax

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Martin Morawiec0
Stálý člen
8. 5. 2006   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
xhans690
Návštěvník
29. 1. 2007   #6
-
0
-

Zdar lidi,
zacinam s programovanim v C uplne poprve a hned jsem se vrhnul na 51-ky. Ty jsem kdysi na skole delal v asm.
Stahnul jsem si keil uVision 3.
Mam jeden problem
Kdyz pouziju chip 2051 a nasledne zaskrtnu aby pouzival onchip rom (k 2051 se prece neda pripojit externi pamet programu ze) tak mi to hazi tyto chyby

*** ERROR L107: ADDRESS SPACE OVERFLOW
SPACE: CODE
SEGMENT: ?PR?MAIN?ZK1
LENGTH: 002FH
*** ERROR L107: ADDRESS SPACE OVERFLOW
SPACE: CODE
SEGMENT: ?PR?MAIN?ZK1
LENGTH: 002FH
*** ERROR L107: ADDRESS SPACE OVERFLOW
SPACE: CODE
SEGMENT: ?C_C51STARTUP
LENGTH: 000CH
*** ERROR L107: ADDRESS SPACE OVERFLOW
SPACE: CODE
SEGMENT: ?C_C51STARTUP
LENGTH: 000CH
*** ERROR L105: PUBLIC REFERS TO IGNORED SEGMENT
SYMBOL: MAIN
SEGMENT: ?PR?MAIN?ZK1
*** ERROR L120: CONTENT BELONGS TO ERRONEOUS SEGMENT
SEGMENT: ?PR?MAIN?ZK1
MODULE: zk1.obj (ZK1)
*** ERROR L120: CONTENT BELONGS TO ERRONEOUS SEGMENT
SEGMENT: ?C_C51STARTUP
MODULE: D:\8051\KEIL-C\C51\LIB\C51S.LIB (?C_STARTUP)
*** ERROR L118: REFERENCE MADE TO ERRONEOUS EXTERNAL
SYMBOL: ?C_START
MODULE: D:\8051\KEIL-C\C51\LIB\C51S.LIB (?C_STARTUP)
ADDRESS: 000AH

Program je tady



#include <AT892051.h>

void main()
{
short i=0;
while(1)
{
P1=255;
while(i<255)
{
i++;
}
P1=0;
i=0;
while(i<255)
{
i++;
}
}
}


Co delam spatne?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
xhans690
Návštěvník
2. 2. 2007   #7
-
0
-

Takze uz jsem chybu objevil.
Je to limitace demoverze.
No co se da delat.
Napsat program v keilu, odzkouset a potom zkompilovat jinym kompilatorem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tom
~ Anonymní uživatel
434 příspěvků
6. 4. 2007   #8
-
0
-

Ahoj Céčkaři, koupil jsem si knížku C pro microkontroléry ATMEL 89S52 mohu doporučit dost dobrá.
Je tam i CDčko s programem keil uVision3, ale má omezení jen na 2kB programu dá se s tím něco dělat.
Volal jsem na distributora keila ten chce za plnou verzi cca 60000,- Kč na domácí bastlení je to dost peněz.
Poraďte díky. email: thanke@email.cz. Tom

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
xhans69
~ Anonymní uživatel
68 příspěvků
6. 4. 2007   #9
-
0
-

@tom

no ja to resim tak, vytvorim program v keilu, odzkousim si ho v emulatoru
pokdu to jakstaks jede tak to zkompiluju v delphi pomoci sdcc

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
pajas
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
13. 4. 2007   #10
-
0
-

4: Tom
Stáhni si eMule odsud http://www.emule-project.net s ním si stáhni z p2p sítě keil uVision3 s crackem.
Tenhle je vyzkoušen ;-)

Keil.C51.v8.05.Full.with.crack.(Cybernox.release).rar

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
peto
~ Anonymní uživatel
41 příspěvků
10. 6. 2014   #11
-
0
-

Dobry den. Nemate niekto program pre riadenie oracok ventilatora pomocou PWM ?? potrebujem do skoly.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.87.99.–
10. 6. 2014   #12
-
0
-

jednočip v C jde naprogramovat pomocí zmíněného prostředí. Výsledkem překladu je hex soubor. Ten je potřeba "nasypat" do paměti procesoru. Většina nových Atmelů podporuje ISP. K tomu účelu Atmel poskytuje FLIP, ten stáhneš na stránkách Atmelu. Bez programátoru to jde jen u jednočipů, které podporují ISP přes UASART a USB. U těch USB je to z příkazové řádky, dost neohrabané. Pokud má jiný systém ISP (např. přes SPI), je potřeba programátor. Osvědčil se mi Presto od Asixu (český výrobce). Snažit se udělat si svůj dá dost práce a nakonec úsilí vynaložené na vlastní přístroj a software převýší pořizovací cenu již vyráběného.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Martin G.
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
6. 8. 2014   #13
-
0
-

Dobrý deň prajem, potreboval by som nájsť niekoho, kto sa vyzná v programovaní v keil uvision. Potreboval by som pomoc pri vytváraní programu pomocou ktorého by sa dali snímať vstupy a výstupy z multimetra..budem vďačný za každú pomoc poprípade sa viem aj revanžovať..Ďakujem

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Keil - *.bin — založil

Keil C compiler AVR — založil zdenek dusatko

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý