XML + XSLT v PHP – XML / XSL(T) – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

XML + XSLT v PHP – XML / XSL(T) – Fórum – Programujte.comXML + XSLT v PHP – XML / XSL(T) – Fórum – Programujte.com

mylan40
Super člen
13. 8. 2007   #1
-
0
-

Povedzme, že mám dokument XML a v ňom mám link na šablónu (či jak sa to volá...) XSLT. Keď otvorím ten súbor XML, obsah sa mi pekne sformátuje pomocou tej šablóny. Problém je ale v tom, že ja by som to chcel vložiť do súboru php, t.j. mám stránku xyz.php

<html>
<head>...</head>
<body>
<p>text....</p>
<?php skripty ?>
A TU CHCEM VLOŽIŤ SFORMÁTOVANÉ XML
</body>
</html>

Dalo by sa to nejako JEDNODUCHO??? (ak to bude príliš zložité, tak sa mi to neoplatí robiť cez XML....)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
13. 8. 2007   #2
-
0
-

Prosím, poraďte mi! Možno, že som napísal nejakú blbosť - XML a XSLT je pre mňa nová vec...

Nahlásit jako SPAM
mylan40
Super člen
15. 8. 2007   #3
-
0
-

Tak už som niečo našiel: http://www.php.net/manual/cs/function.xslt-process.php a podľa tohto som si urobil script:

<?php
function fileRead($fn) {
$fd=fopen($fn,"r");
$res=fread($fd,filesize($fn));
fclose($fd);
return $res;
}
$xml=fileRead("cdcatalog.xml");
$xsl=fileRead("cdcatalog.xsl");
xslt_process($xsl, $xml, $res);
echo $res;
?>

ale vypíše mi to toto:
Fatal error: Call to undefined function: xslt_process()
Nerozumiem tomu - to akože tá funkcie nie je podporovaná? Na stránke o tej funkcii sa píše "PHP 4 >= 4.0.3" a podľa všetkého ja mám verziu 4.4.4-3 (ic.cz). Poraďte mi, prosím! Už som tak blízko pri cieli...

Nahlásit jako SPAM
insider0
Věrný člen
16. 8. 2007   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
mylan40
Super člen
16. 8. 2007   #5
-
0
-

Ak som to spr?vne pochopil, tak pod?a tejto str?nky: http://www.php.net/manual/cs/ref.xslt.php by som mal ma? "Sablotron" a "expat" ?? Vyp?sal som si phpinfo() a h?adal som to tam - na?lo to slovo "expat", ale nikde tam nebolo slovo "Sablotron".

Nahlásit jako SPAM
insider0
Věrný člen
16. 8. 2007   #6
-
0
-

muzes kontaktovat spravce serveru na ic, jeslti by ti to tam nehodili(bohuzel pochybuju, ze ti na free hostingu vyjdou vstric) ...

Nahlásit jako SPAM
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
moss
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
6. 10. 2007   #7
-
0
-

Dobrý večer všem, už se snažím zprovoznit PHP rozšíření pro XSLT transformace tak 10 hodin.
Na linuxu bez problemu funguje vsechno jak ma, na Vistach Fatal error: Call to undefined function xslt_create()...používam WAMP5 1.7.3, kde je pouze "extension=php_xsl.dll", nikoliv "extension=php_xslt.dll". Doufal jsem, že to spravi parser Expat a xslt procesor Sablotron, ale bohuzel. Neporadite nekdo prosim pěkně ? když si sosnu php_xslt.dll, co všechno bych mel udelat, aby to bylo vsechno ok. On mi tu transformaci dokonce nezvladne ani Firefox, natož pak server. Jediný kde to šlape je Opera a IE7 ...Díky moc

Nahlásit jako SPAM
moss
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
7. 10. 2007   #8
-
0
-

Omg bojuju s tim pořád :- ), nevite jestli mají bejt ty knihovny Expat a Sablotron taky v extensions ??? a do php.ini je mam pripsat ?? Ja vlastne ani nevim jestli je v aktualni verzi PHP nejakej xslt procesor, extension php_xsl.dll tam je, ale buh ví k čemu. Ta dokumentace na php.net je zrovna tady fakt extremně k ničemu. A na celym internetu a hlavně v angličtině to vypadá jako by tenhle problem od release PHP5 nikdo neřešil...

Nahlásit jako SPAM
hrach
~ Redaktor
+1
Boss
7. 10. 2007   #9
-
0
-

To moss : na win ti doporucuji pouzivat XAMPP, nejlepsi reseni. a to i ve verzi LITE, kterou ja pouzivam.

Ja se napriklad snazil zprovoznit gettext, ale bezuspesne.. i kdyz sem "mel" vsechny dulezite knihovny, ale co sem ROZBALIL xampp lite, (neinstaluje se - dalsi vyhoda), tak vsechno beha jak ma...

a vsadim se, ze bude behat i to xslt, s kterym sem teda osobne nemel nikdy problemy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.169.–
http://jan.skrasek.com@hrachcz – webdeveloper
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

XML do PHP — založil zelenac1

Php a xml — založil Patto

PHP + XML — založil TomasUL

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý