Fwrite zápis do souboru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Fwrite zápis do souboru – PHP – Fórum – Programujte.comFwrite zápis do souboru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

ha_ppy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 8. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, máme s kámošem menší problém. Snažíme se zprovoznit jeden script který děláme pro náš web. Potřebujeme poradit. Když pomocí funkce fwrite zapíšeme něco do souboru XXX.txt zapisuje se text do řádky za něj další atd. atd. . Kvůli další práci se souborem bychom potřebovali aby se texty zapisovali pod sebe do sloupce. A nejlépe od nejnovějšího po nejstarší. Za radu fakt dík, snad se tady najde někdo kdo bude schopen a ochoten pomoc.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
14. 8. 2007   #2
-
0
-

Pokud by vam stacilo zapisovat nakonec souboru (razeni by tedy bylo od nejstarsiho po nejnovejsi), ta jedine co by jste bmuseli udelat by bylo dat do FOpen parametr modu "a". Takhle ale budete muset cely soubor nacist do promenne, pripsat tro co chcete na zacatek a pak cele to zase ulozit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
insider0
Věrný člen
14. 8. 2007   #3
-
0
-

jinak pod sebe je reseni nasledujici:

"\n"

musi byt v ", pokud to zapises jen do ', tak to tusim nebude mit potrebny ucinek

jinak tohle je pro win, linux a mac maji tusim trosicku jiny zapis, tam se k tomu n dava jeste dalsi pismenko tusim

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
ha_ppy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 8. 2007   #4
-
0
-

To Jura: Díky moc za radu už to funguje. Teď ještě vymyslet ten zapis od nejnovejsiho.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
14. 8. 2007   #5
-
0
-

"to Jura"? to bylo na koho? :)))
no slo by to jak rikal CommanderZ:

$soubor = "nejakySoubor.txt";

$s = fopen($soubor,"r+");
$aktualni = "nove data pro zapis\n";
$aktualni .= fread($s, filesize ($soubor));
rewind($s);
fwrite($s,$aktualni);
fclose($s);


prekontroluj preklepy, stava se mi to casto ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
14. 8. 2007   #6
-
0
-

To insider:
To bylo na me. Napsal jsem tu tohle:

Win: "\r\n"
*Unix: "\n"
Mac OS: "\r"

Ale nějaká "dobrá" duše mi smazla post. Holt se asi budu muset přihlašovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ha_ppy
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
14. 8. 2007   #7
-
0
-

Díky moc všem.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Zápis do souboru — založil Earl Cash

Zapis do souboru — založil Ondřej Karanský

Zapis do souboru — založil Kvetinar

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý