Stisknout klávesu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Stisknout klávesu – C / C++ – Fórum – Programujte.comStisknout klávesu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Paulí
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
14. 8. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den,
prosím o radu.
Jak udělat aby se jako by stiskla příkazem klávesa a zase příkazem pustila ??? Jde to ???
Děkuji moc za rady.
S pozdravem Paulí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Paulí
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
14. 8. 2007   #2
-
0
-

zkoumal jsem funkce na tomto webu a našel jsem toto:

keys = SDL_GetKeyState(NULL);

if(keys[SDLK_RIGHT]) image_x += 1;
if(keys[SDLK_LEFT]) image_x -= 1;
if(keys[SDLK_DOWN]) image_y += 1;
if(keys[SDLK_UP]) image_y -= 1;

ale to teda nevím, jak to mám použít abych stisknul klávesy na klávesnici

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
14. 8. 2007   #3
-
0
-

Co treba se podivat na API funkce MS windows :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Paulí
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
14. 8. 2007   #4
-
0
-

kde to najdu .... prosím ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Paulí
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
14. 8. 2007   #5
-
0
-

ale něco takového jsem našel na http://programujte.com/forum.php?akce=prispevek&id=768#4104 ale nevím, jak to mám použít

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
14. 8. 2007   #6
-
0
-

To Paulí:
No, předně než ti tu někdo odpoví, napiš na jakém systému pracuješ. Popř. jestli vytváříš konzolovku, nebo okenkovou aplikace, nebo dokonce využíváš knihovnu SDL.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Paulí
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
14. 8. 2007   #7
-
0
-

Dobře .... vytvářím soubor DLL, který po spuštění jiným exe stiskne klávesu ctrl + c .... (samozřejmě že je nesmí zapomenout také pustit(odmáčknout) nejdřív c a pak ctrl) .... to snad jako vysvětlení stačí .. .... jinak jsem chtěl to stisknutí klávesy udělat v delphi ale to nejde, tak si dělám v c++ Dll aby to v tom delphi šlo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
14. 8. 2007   #8
-
0
-

Nějak mi není jasné, proč ti to v Delphi nešlo, ale budiž. Na emulaci stisku kláves slouží fce keybd_event, nicméně si uvědom, že to co chceš kopírovat, musí mít fokus a musí být něco vybráno.



keybd_event(VK_CONTROL,MapVirtualKey(VK_CONTROL,0),0,0);
keybd_event('C',MapVirtualKey('C',0),0,0);
keybd_event('C',MapVirtualKey('C',0),KEYEVENTF_KEYUP,0);
keybd_event(VK_CONTROL,MapVirtualKey(VK_CONTROL,0),KEYEVENTF_KEYUP,0);

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Paulí
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
15. 8. 2007   #9
-
0
-

Díky ... snad mě to půjde ...... ale jinak prosím někoho, jestli by mě mohl ten kod popsal postupně co co dělá, protože to v budoucnu budu potřebovat vědět .... ale jinak děkuji vem co se podíleli na tomto foru

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 37 hostů

Podobná vlákna

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý