Vytváření dll v Dev-C++ v. 4.9.9.2 – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vytváření dll v Dev-C++ v. 4.9.9.2 – C / C++ – Fórum – Programujte.comVytváření dll v Dev-C++ v. 4.9.9.2 – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Paulí
~ Anonymní uživatel
32 příspěvků
15. 8. 2007   #1
-
0
-

Dobrý den,
prosím vás o radu.
Vím že zase otravuji dotazami, lae už to mám skoro hotoví, takže Vám dám pokoj.
Potřeboval bych zjistit jak utvořím v programu Dev-C++(verze 4.9.9.2) dll.
Do toho dll bych chtěl dát, aby při spuštění dll aplikací se aktivoval kod .... to znamená žádný export a žádný import pouze při spuštění aktivovat kod .... prosím o nějaký návod, který bych pochopil .....
Děkuji moc.
S pozdravem Paulí.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Jura
~ Anonymní uživatel
634 příspěvků
15. 8. 2007   #2
-
0
-

Vytvoř si projekt typu Dynamic-link library nebo dll library(nepoužívám Dev-C++). Uvažujme název knihovnyPaulsDll.dll(nazvi si to jak sám chceš), pak bude hlavní zdrojový soubor pojmenován PaulsDll.c a hlavičkový, pokud je potřeba, PaulsDll.h.
PaulsDll.h



#if !defined(_PAULSDLL_H_)
#define _PAULSDLL_H_

#ifdef BUILD_DLL
#define DLL_EXPORT __declspec(dllexport) __stdcall
#else
#define DLL_EXPORT __declspec(dllimport) __stdcall
#endif

#endif


PaulsDll.c


#include <windows.h>
#include "PaulsDll.h"


void PaulsSecretCode()
{ /* Sem si dej,co uznáš za vhodné
*/
}

BOOL WINAPI DllMain(HINSTANCE hinstDLL, DWORD fdwReason, LPVOID lpvReserved)
{
switch (fdwReason)
{
case DLL_PROCESS_ATTACH: // nacteni knihovny
// attach to process
// return FALSE to fail DLL load
PaulsSecretCode();
break;

case DLL_PROCESS_DETACH: //odbreni knihovny
// detach from process
break;

case DLL_THREAD_ATTACH:
// attach to thread
break;

case DLL_THREAD_DETACH:
// detach from thread
break;
}
return TRUE; // succesful
}


A imho v Delphi by to mohlo vypadat takto(nezkoušeno):



Library PaulsDll;

procedure PaulsSecretCode; stdcall;
begin
// sem si dej kod
end;

begin
PaulsSecretCode;
end.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 92 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý