Vycentrovanie stránky v IE – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vycentrovanie stránky v IE – CSS – Fórum – Programujte.comVycentrovanie stránky v IE – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
15. 8. 2007   #1
-
0
-

Potreboval by som poradiť ako vycentrujem stránku na stred v IE(nie len text). V Opere a FF mi to funguje. Prosím pomôžte.
Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
15. 8. 2007   #2
-
0
-

Nadrazenemu elementu priradis

text-align: center;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
15. 8. 2007   #3
-
0
-

To Geany: Sorry trochu zle som napísal otázku. Ja potrebujem vycentrovať celú stránku nie len text.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Santas0
Věrný člen
15. 8. 2007   #4
-
0
-

vycentruje ti to celu stranku...
nie som si presne isty, som na dovolenke a relaxujem :P
ale to text-align daj do body a cely web si potom obal do jedneho divu a tomu daj text-align: left alebo ako uz budes chciet

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://psandtner.sk/blog
Johny
~ Anonymní uživatel
85 příspěvků
15. 8. 2007   #5
-
0
-

ok uz to ide...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
16. 8. 2007   #6
-
0
-

nebo, nastav body pevnou sirku a dej mu margin: auto, tedy:

body{

width: 780px;
margin: 0 auto;
}

ubyde ti jeden zbytecny div a zbytecne data navic :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
16. 8. 2007   #7
-
0
-

co tu řešíte....je k tomu html tag <center></center>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
Santas
~ Anonymní uživatel
478 příspěvků
16. 8. 2007   #8
-
0
-

avycentruje ti to aj ie6?
(nie som na compe tak nemozzem skusit)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
insider0
Věrný člen
16. 8. 2007   #9
-
0
-

tak center sice existuje, ale nevim nevim, jeslti to vycentruje v ie, ted nemam moc casu to vyzkouset, takze nemuzu rict, jinak taky nevim, jak je to s validitou pro xhtml, uz sem ho nevidel pouzit pekne dlouho, tak tak nevim, jeslti je v dtd ...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Santas0
Věrný člen
16. 8. 2007   #10
-
0
-

btw: ja som reagoval na insidera

<center> som uz ani ja moc dlho nevidel :)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
http://psandtner.sk/blog
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
16. 8. 2007   #11
-
0
-

pokud se nepletu, tak to vycentruje i IE5
To insider: HTML to bere, u XHTML nevím

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
insider0
Věrný člen
16. 8. 2007   #12
-
0
-

To Santas: v IE6 ano, v IE7, IE5 nemam jak odzkouest, opera ano, FF ano,safari nemam jak odzkouset

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I don't want to see you go,[br] The sky is over[br] Even though we can't afford[br] The sky is over,[br] The sky is over us.[br][br] CIVILIZATION IS OVER
Mautinek
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 8. 2007   #13
-
0
-

tag CENTER není pro XHTML validní...snaha oddělit formu od obsahu ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Programujte.com redaktor
Sleduj mě na @MartinSimko
JMM
~ Redaktor
0
Grafoman
16. 8. 2007   #14
-
0
-

CENTER je už zastaralý, proto se moc nepoužívá, nahradiloho css (text-align: center), navíc v xhtml není validní

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jan Malý | web: www.malyphoto.cz, @malyphoto
Petroff0
Věrný člen
24. 10. 2007   #15
-
0
-

<To insider> :

body{
width: 780px;
margin: 0 auto;
}


Existuje omezení/úskalí => týká se uživalelů IE6 a starších verzí:
margin:auto nefunguje a tak je třeba použít na nadřazený blok<HTML> pravidlo, které blok<BODY> vycentruje: html{text-align:center}
A tady je zakopaný pes: :smile15: jestliže se stránka (z jakéhokoli důvodu) zpracovává v režimu QUIRKS, tak přijdeme o možnost nastavit prvku html některé css vlastnosti, mezi něž patří bohužel i text-align ......A STRÁNKA NEBUDE VYCENTROVANÁ

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
mORb0
Stálý člen
25. 10. 2007   #16
-
0
-

no ja pouzivam vsade:
-nadriadeny element: text-align: center;
-podriadeny element: margin: 0 auto;

a nevsimol som si ze by to niekde nefungovalo..

<center></center> ....EE :smile13: !

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.38.–
www.milankohut.com
Petroff0
Věrný člen
27. 10. 2007   #17
-
0
-

Jo, všechno je jednou poprvé:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>
<title> v IE6 to nebude uprostred</title>
<style>
html { text-align: center } /* vycentruje IE */
body { width: 250px; margin: 0 auto } /* vycentruje jiný než IE */
p { background: red; color: blue }
</style>
</head>
<body> <p>____centrovano____</p> </body>
</html>

_________________________________________________________________________________________
. . . . mně věřit nemusíš, ale sobě bys měl

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.211.–
prodejny24.cz
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 7. 2008   #18
-
0
-

Pánové, děkuji za rady. Pomohli jste mi vyřešit problém s vycentrováním webu www.prodejny24.cz pro IE, který nebyl zcela vycentrovaný, i když všechny tabulky měly definováno align="center". Stačilo zadat .css souboru do definice body položku text-align: center a jede vše podle mých představ.

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.84.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Vycentrovanie listu — založil Peter

Reload stránky — založil yxcvb

Vnorene stranky??? — založil Matus

Délka stránky — založil Pepa

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý