Potreboval by som poradiť ako vycentrujem stránku na stred v IE(nie len text). V Opere a FF mi to funguje. Prosím pomôžte.
Ďakujem
Fórum › CSS
Vycentrovanie stránky v IE
vycentruje ti to celu stranku...
nie som si presne isty, som na dovolenke a relaxujem :P
ale to text-align daj do body a cely web si potom obal do jedneho divu a tomu daj text-align: left alebo ako uz budes chciet
nebo, nastav body pevnou sirku a dej mu margin: auto, tedy:
body{
width: 780px;
margin: 0 auto;
}
ubyde ti jeden zbytecny div a zbytecne data navic :)
tak center sice existuje, ale nevim nevim, jeslti to vycentruje v ie, ted nemam moc casu to vyzkouset, takze nemuzu rict, jinak taky nevim, jak je to s validitou pro xhtml, uz sem ho nevidel pouzit pekne dlouho, tak tak nevim, jeslti je v dtd ...
To Santas: v IE6 ano, v IE7, IE5 nemam jak odzkouest, opera ano, FF ano,safari nemam jak odzkouset
tag CENTER není pro XHTML validní...snaha oddělit formu od obsahu ;-)
Sleduj mě na @MartinSimko
CENTER je už zastaralý, proto se moc nepoužívá, nahradiloho css (text-align: center), navíc v xhtml není validní
<To insider> :
body{
width: 780px;
margin: 0 auto;
}
Existuje omezení/úskalí => týká se uživalelů IE6 a starších verzí:
margin:auto nefunguje a tak je třeba použít na nadřazený blok<HTML> pravidlo, které blok<BODY> vycentruje: html{text-align:center}
A tady je zakopaný pes: :smile15: jestliže se stránka (z jakéhokoli důvodu) zpracovává v režimu QUIRKS, tak přijdeme o možnost nastavit prvku html některé css vlastnosti, mezi něž patří bohužel i text-align ......A STRÁNKA NEBUDE VYCENTROVANÁ
Jo, všechno je jednou poprvé:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>
<title> v IE6 to nebude uprostred</title>
<style>
html { text-align: center } /* vycentruje IE */
body { width: 250px; margin: 0 auto } /* vycentruje jiný než IE */
p { background: red; color: blue }
</style>
</head>
<body> <p>____centrovano____</p> </body>
</html>
_________________________________________________________________________________________
. . . . mně věřit nemusíš, ale sobě bys měl
Pánové, děkuji za rady. Pomohli jste mi vyřešit problém s vycentrováním webu www.prodejny24.cz pro IE, který nebyl zcela vycentrovaný, i když všechny tabulky měly definováno align="center". Stačilo zadat .css souboru do definice body položku text-align: center a jede vše podle mých představ.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Vycentrovanie listu — založil Peter
Chci replacnout adresu stránky na které se právě nacházím, bez refre… — založil Elhomero
Reload stránky — založil yxcvb
Vnorene stranky??? — založil Matus
Délka stránky — založil Pepa
Moderátoři diskuze