Caute zacal som sa ucit javu z knih od Pavla Herouta a mam trosku problem hned na zaciatku asi druhy priklad sa dedi vlastna trieda ktoru som robil ako prvy priklad a tu zacina moj problem... totiz nemam problem so zdedenim tried ktore su uz v jave ale neviem zdedit svoju vlastnu triedu. Adresar s projektami mam ulozeny na inom disku ako systemovom kde mam aj vsetko nainstalovane tak neviem ci to moze byt tym... pouzivam netBeans Viete niekto poradit? dik moc.
Fórum › Java
Dedenie vlastnej class
Tak jsem se schválně do Herouta díval a skoro do poloviny knihy jsem žádný příklad na dědění neviděl. Opravdu se tam něco dědí? První dědičnost jsem našel až na str. 181, a bohužel zrovna takovou, která je ve slušných kurzech vydávána za ukázkový příklad toho, jak se dědit nemá. Kdybys takto používal dědičnost u větších aplikací, tak se dostaneš do problémů.
Heroutova kniha byla skvělá v době, kdy se tu Java začala opatrně prosazovat a nic lepšího nebylo. Navíc vysvětluje Javu ve verzi 1.2, kdežto v současné době se používá Java 6.0, v níž je přece jenom řada věcí jinak (i když, přiznejme si, největší změny přinesla Java 5).
Jestli se cheš opravdu naučit programovat, tak ti poradím to, co tu radím každému začátečníku: zkus si někde v knihovně půjčit knihu "Myslíme objektově v jazyku Java 5.0" (nebo si ji prolistuj v knihkupectví) a rozmysli si, jestli se cheš neučit pouze syntaxi z některé ze standardních učebnic (např. z toho Herouta), nebo jestli se chceš naučit opravdu programovat (to u nás žádná jiná kniha neučí).
To rudyment:
Dik no ono prvu knihu som uz ako tak presiel a myslel som zaciatok druhej knihy hmm a ako som tu tak behal po fore a vsimol som si knihu ktoru spominas tak som tak nazrel do svojich e-bookov a mam ju tam tak som sa uz do nej pustil... no a zatial vyzera vpohode tak uvidime... ono myslim ze herout je tiez dobry ale skor mozno az potom ked prejdem tuto knihu alebo mozno ked chce clovek aj viac pochopit co robi a nahodou mu nieje daco jasne tak nazriet do Herouta. Ok tak dik zatim
To bozole_sk:
Herout je dobrý, já jsem do něj kdysi také trochu nahlížel, hlavně když jsem se učil pracovat s awt. Jako pokračování knihy "Myslíme objektově ..." bych ale asi doporučoval spíš další "Myslíme...", a to tentokrát Eckelovo, tj. "Myslíme v jazyku Java", kterou určitě také stáhneš v e-podobě (minimálně anglicky, ale četl jsem, že je na webu i slovenský překlad). Tam najdeš řadu věcí, na které Heroutovi už nezbylo místo.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Rozdil mezi Class a public class ??? — založil Luk4Senko
Načítanie funkcie z vlastnej dll — založil Tocimanko
Class pointer v jiné class — založil Hunty
Class.forName() vs. <JmenoTridy>.class — založil wokena
Moderátoři diskuze