Zúfalosť z jednoduchého príkladu – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zúfalosť z jednoduchého príkladu – Java – Fórum – Programujte.comZúfalosť z jednoduchého príkladu – Java – Fórum – Programujte.com

 

mio0
Newbie
16. 8. 2007   #1
-
0
-

Please help, ja viem je to jednoduchý príklad z testov, ale som z neho fakt vedľa. Prvé dve otázky som spravil k nemu v pohode, ale tretia:
Pre akú hodnotu "n" bude výpočet nekonečný?

int x=0, y=0;
while (x<n) {
y=y+2*x+1;
x=x+1;
System.out.println (+y);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
16. 8. 2007   #2
-
0
-

kdyz N bude nekonecne :-D :-P jinak me nic nenapada :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
master
~ Anonymní uživatel
95 příspěvků
16. 8. 2007   #3
-
0
-

A nebo taky n = x + 1

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mustafa0
Stálý člen
16. 8. 2007   #4
-
0
-

To mio: když n=-1 (například, stačí aby bylo menší jak x na začátku (x pouze roste)).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
16. 8. 2007   #5
-
0
-

To mustafa: ale to pak cyklus vubec neprobehne, ne? (nebude splnena podminka)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mio0
Newbie
16. 8. 2007   #6
-
0
-

mal by to byť vlastne ľahký príklad z prijímačiek :-)) presné znenie (pascal):

Je daný algoritmus:

read(n);
x:=0; y:=0;
while x<n do begin
y:=y+2*x+1;
x:=x+1
end;
write(y);


a,Čo sa vypíše, ak na vstupe zadáme n=8? (to mám - 64)
b,Čo algoritmus počíta? Zapíšte vzťah vstupnej premennej n a výstupnej premennej y (mám, podľa mňa n2=y)
c,Pre akú hodnotu n bude výpočet nekonečný? (tu som zúfalý, ale asi to bude ako napísal master x+1)


Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Geany
~ Anonymní uživatel
18 příspěvků
16. 8. 2007   #7
-
0
-

x+1 to v tomto pripade byt asi nemuze, protoze neco takoveho se nenacte pomoci read(n); ;)
no a jelikoz jde o Pascal a datovy typ n v otazce jaksi neni, tak by to mohlo byt cokoli vetsiho nez 32767 nejlepe zadany jako float cili treba 3.2768e4 (to vse za predpokladu ze x je integer)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mustafa0
Stálý člen
17. 8. 2007   #8
-
0
-

To mustafa:a sakra, omlouvám se. prostě n musí růst rychleji nežli x, aby bylo neustále větší, jedině nekonečno.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Co říct? Nic, mluví příspěvky.
rudyment0
Návštěvník
28. 8. 2007   #9
-
0
-

To mio:
Záleží na tom, jak je deklarované x a n.

Je-li x typu integer a n typu long, pak pro každé n > MAXINT, protože
MAXINT+1 = MININT

Jsou-li obě čísla stejného typu, tak pro žádnou, protože každé z možných kladných hodnot n x jednou dosáhne.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý