Text – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Text – Visual Basic – Fórum – Programujte.comText – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

asjdkdaskjd
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 8. 2007   #1
-
0
-

potreboval bych kdyz mam nejakej TextBox tak aby v nem se zeovrazil text a bylo na nem treba jen neco tucnyho a nebo este kdyby slo i aby se tam zobrazovali smajlici, jde to?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
17. 8. 2007   #2
-
0
-

V obyčajnom textboxe to nejde, rôzne formátovanie textu sa dá v RichTextBoxe (asi tak sa to volá), ale tie smajlíky - neviem...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ghjdfhfgh
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 8. 2007   #3
-
0
-

a jak v RichTextBoxe? v jednom clanku sem to tady videl ale ja prave potrebuju aby kdyz mam treba text "asdfghj" tak aby se samo to "sdf" udelalo tucny a to sem tam niíkde nevycetl

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
17. 8. 2007   #4
-
0
-

Toto som skúsil, mne to išlo (.NET):



Dim modre As String
Dim x As Integer
x = -1

rtb.Text = "Nejaký pokusný text a ďalší pokusný text - pokusný, pokusný, pokusný ... :-D"
modre = "pokusný"
Do
x = rtb.Find(modre, x + 1, RichTextBoxFinds.None)
rtb.SelectionColor = Color.Blue
Loop Until x = -1

rtb je RichTextBox. Tento kód zafarbí na modro všetky slová 'pokusný'. V x je pozícia nájdeného slova - pri ďalšom hľadaní sa samozrejme hľadá od ďalšej pozície x+1. Keď už prejde celý text a nenájde slovo, do x sa priradí -1 a vtedy cyklus končí. Namiesto zmeny farby môžeš robiť niečo iné - pozri vlastnosti začínajúce s "Selection" - SelectionColor, SelectionFont...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dfgsdfgsdg
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 8. 2007   #5
-
0
-

To mylan4: a jde treba udelat abych si sam urcil ze to chci treba od pozice 5 do pozice 10 modrym?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
17. 8. 2007   #6
-
0
-

Samozrejme, stačí nastaviť vlastnosti: SelectionStart a SelectionLength a potom už len s tým výberom robiť, čo chceš...



rtb.SelectionStart = 5
rtb.SelectionLength = 6
rtb.SelectionColor = Color.Blue

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
fglkhdfůlkgůdflgk
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 8. 2007   #7
-
0
-

pohoda uz mi to jde dik, jenom sem musel nahradit Selection za Sel

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mylan40
Super člen
17. 8. 2007   #8
-
0
-

Njn, ty máš VB6 (príp. nižší). Ja som to robil vo VB 2005, tam je tá syntax trochu iná, ale fajn, že to ide...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
dfgdfjghkh
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
17. 8. 2007   #9
-
0
-

jj mam 6ku

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Text — založil Anonymní uživatel

Text — založil xeonikx

Text — založil Fonadius

Vertikální text — založil homelin

Natočený text — založil geroj

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý