Problém se zobrazením v IE6+IE7 [help pls] – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Problém se zobrazením v IE6+IE7  [help pls] – CSS – Fórum – Programujte.comProblém se zobrazením v IE6+IE7 [help pls] – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Petroff0
Věrný člen
18. 8. 2007   #1
-
0
-

Byl bych velmi vděčný za pomoc s (jakoukoli) úpravou CSS (bez zásahu do XHTML) - bude-li docíleno vzhledu ~ zobrazení v Opeře/FF.
Jde o normální CSS rozbalovací menu (v IE6 supluju LI:hover skriptem)
Protože styly řídící rozbalování jsou OK, neuvádím je (+zestručnil jsem kód na základní úroveň <=> seznam odkazů bez vnořených menu)

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<style>
#pro_testovani /* Simuluje pozadí menu [background-image] v originálu */
{
margin: 2em; padding: 0 0 0 0px; border: 0 solid rgb(255,180,37); border-width: 0 3px;
width: 168px; height: 400px;
}
/******************** MENU ******************/
dfn {display:none;}

#nav {
font: bold 16px/18px serif;
width: 170px;
background:transparent;
}
#nav ul {
list-style: none;
margin: 0px;
padding: 0px;
width: 170px;
margin-left: -1px;
}
div#nav ul ul {
position: absolute;
top: 0px;
left: 164px;
display: none;
}
#nav li {
border-bottom: 3px solid transparent;
position: relative;
height:26px;
}

#nav li.hvr, #nav li:hover {
border: 0 solid rgb(255,180,37);
border-width: 0 0 3px 8px;
}
#nav li a {
position: absolute;
display:block;
left: 0px;
bottom: 0px;
width: 96%;
border-top: 1px dotted rgb(255,180,37);
border-bottom: 1px dotted rgb(255,180,37);
margin: 0px 0px -3px 0px;
padding: 5px 0px 5px 7px;
color: rgb(255,180,37);
text-decoration: none;
}
</style>
</head>
<body>
<script type="text/javascript">
JenIE6=/MSIE (5|6)/.test(navigator.userAgent);
if(JenIE6)window.onload=function(){findLI(document.getElementById("primary"))};
function findLI(n){for(var m=n.firstChild;m!=null;m=m.nextSibling)
if (m.nodeType==1){if (m.nodeName=="LI"){
m.onmouseover=function(){this.className+=" hvr"};
m.onmouseout=function(){this.className=this.className.replace(" hvr","")}
}findLI(m)}}
</script>
<div id="pro_testovani">

<div id="nav">
<ul id="primary">
<li><a href="#"><dfn>1: </dfn>Novinky</a></li>
<li class="menuparent"><a href="#"><dfn>2: </dfn>Anti-Flag</a><ul></ul></li>
<li class="menuparent"><a href="#"><dfn>3: </dfn>Catch 22</a><ul></ul></li>
<li><a href="#"><dfn>4: </dfn>F.P.G.</a></li>
<li class="menuparent"><a href="#"><dfn>5: </dfn>Horkýže Slíže</a><ul></ul></li>
<li><a href="#"><dfn>6: </dfn>Iné Kafe</a></li>
<li><a href="#"><dfn>7: </dfn>MxPx</a></li>
<li><a href="#"><dfn>8: </dfn>Misfits</a></li>
</ul>
</div>

</div>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Petroff0
Věrný člen
24. 8. 2007   #2
-
0
-

Nejvíc mě štve, že až do teď jsem měl za bernou minci tvrzení,že absolutně pozicovaný prvek je vyňat z toku dokumentu a ten je zformátovan tak,
jakoby zde žádný prvek nebyl....
A přitom se můj seznam formátuje jinak, pokud do položky <LI> vložím (abs.pozic.)odkaz a jinak, pokud tento odkaz vypustím.
U položek s odkazy je mezi položkami mezera, u sekvence: <li></li> <li></li> <li></li> .... žádná mezera není.
PADL DALŠÍ MÝTUS !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Problém se zobrazením — založil TomyBoss

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý